• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Halı tartışması

Geçmiş olsun valla canım insanın inan siniri tepesine çıkıyor. Bende dün sabah öyleydim.İnan kadınla konuşurken elim ayağım titriyordu.
Bende anlamıyorum bu halı silkme sevdasını, ayrıca halı silkeleyince süpürmek kadar temiz de olmuyor.
Halı silkeleme olayına ciddi bir ceza gelse keşke de bu kavgalar bitse, çünkü ben bu tartışmayı her yerde duyuyorum.

Geçmiş olsun valla canım insanın inan siniri tepesine çıkıyor. Bende dün sabah öyleydim.İnan kadınla konuşurken elim ayağım titriyordu.
Bende anlamıyorum bu halı silkme sevdasını, ayrıca halı silkeleyince süpürmek kadar temiz de olmuyor.
Halı silkeleme olayına ciddi bir ceza gelse keşke de bu kavgalar bitse, çünkü ben bu tartışmayı her yerde duyuyorum.

kadınla karşılaştın mı bidaha, merak ettim o mu kurcalamış kapını?

kadınla karşılaştın mı bidaha, merak ettim o mu kurcalamış kapını?

Hayır canım kadınla hiç karşılaşmadım.
Ama dün bütün gün hatta gece gözüm kapıdaydı.
Kurcalandığına eminim, çünkü ev sessizdi ve net bir şekilde duydum sesi sanki yanımdan geldi ses o kadar yakındı.
Sonra koşa koşa kapının deliğinden baktım kadın yukarı çıkıyordu, bu kadar tesadüf olması imkansız.
Fakat kapımı kurcalayacak kadar sinirlenseydi, dün ya tekrar halı atardı balkona yada ne bilim bi pislik yapardı.
Sonradan dedim kendi kendime, belkide yalnışlıkla olmuştur dedim.
Bir de o sıralarda bizim temizlikçi merdivenleri siliyordu, onun paspası da değmiş olabilir diye düşündüm.
Şimdilik bişi yok, Aman Rabbim uzak ettsin.

Acaba kadın yanlışlıkla kendi evim diye senin kapıyı mı açmaya çalıştı.Sonradan fark etti?
Benim başıma geldi de. Bir gün kafam çok dalgınken bi altkomşumun kapsını anahtarla açmya çaılıştığımı farkettim. Farkedince hemen geri çekildim. Ve zili çaldım söylemek içn. Ama onlar yoktu. Samimiydim ama yine de sevindim olmamalrına. Belki yanlış anlarlardı.

Nasıl yani, siz kadına sert çıktınız kadın gayet sakin cevap verdi size, ama sonradan kinlenip kapınızı kurcaladı, ne yapmak için. Bir halı için mi?
Çirkef biri olsaydı siz kapısına sinirle çıktığınız anda sakin davranmazdı. Ev içinde o tarz sesler olur, bazen bana da kapı açılırmış gibi gelir bakarım kimse yok, bilinç altıma hırsız korkusu işlendiği için olduğunu düşünüyorum. Siz o an fevri davrandığınız için sonradan tedirgin oldunuz bu yüzden size öyle geldi bence.

Acaba kadın yanlışlıkla kendi evim diye senin kapıyı mı açmaya çalıştı.Sonradan fark etti?
Benim başıma geldi de. Bir gün kafam çok dalgınken bi altkomşumun kapsını anahtarla açmya çaılıştığımı farkettim. Farkedince hemen geri çekildim. Ve zili çaldım söylemek içn. Ama onlar yoktu. Samimiydim ama yine de sevindim olmamalrına. Belki yanlış anlarlardı.

Evet canım artık öyle düşünüyorum.Bi de kadın yukarı çıkıp eve girdikten sonra bağırarak konuşmaya başladı.Sanırım kapıyı şaşırınca eşine öyle heyecanlı anlatıyordu.
Çünkü o gün bugündür hiç bişi yok, kapı kurcalamaya kalkan biri böyle davranmazdı yanlışlıkla olduğunu düşünüyorum artık

Nasıl yani, siz kadına sert çıktınız kadın gayet sakin cevap verdi size, ama sonradan kinlenip kapınızı kurcaladı, ne yapmak için. Bir halı için mi?
Çirkef biri olsaydı siz kapısına sinirle çıktığınız anda sakin davranmazdı. Ev içinde o tarz sesler olur, bazen bana da kapı açılırmış gibi gelir bakarım kimse yok, bilinç altıma hırsız korkusu işlendiği için olduğunu düşünüyorum. Siz o an fevri davrandığınız için sonradan tedirgin oldunuz bu yüzden size öyle geldi bence.

Evet tatlım kapı kurcalandı, hani anahtar sokulmaya çalışılır ya aynen öyle.Yok bana daha önce hiç öyle olmamıştı ayrıca kapının deliğinden baktım kadın yukarı çıkıyordu o anda.Ama o an acaba sinirle mi yaptı dedim kendi kendime şimdi anlıyorum ki yanlışlık olmuş sanırım, kadın zaten yaşlı 60 vardır belki daha fazladır.

Bence doğru bir yaklaşım biçimi değil..

Sizin yaklaşma şekliniz, onlarca defa uyardığınız bir komşunuzun tekrar aynı hatayı yapmasına verilecek tepkidir.

Uzlaşma varken neden öfke olsun ki komşular arasında ?

Bence doğru bir yaklaşım biçimi değil..

Sizin yaklaşma şekliniz, onlarca defa uyardığınız bir komşunuzun tekrar aynı hatayı yapmasına verilecek tepkidir.

Uzlaşma varken neden öfke olsun ki komşular arasında ?

aynen katılıyorum birkaç kez alt kat komşum beni çocuk azarlar gibi uyarmıştı kasıtlı yaptığım birşey de yoktu kendimi zor tutmuştum kadına çatmamak için ama hiç hoş değil hemen sinirlenmek doğru değil insan ilişkilerinde biraz daha duyarlı ve tatlı dilli olursak her zaman daha karlı çıkarız:31:

yanlislikla olmustur
oyle dusunuyorum cunku benim, babamin, annemin basina geldi
alt komsumuzun kapisini acmaya calismak (kendimizinki sanarak tabii)
hele birde ben anahtari sokuyorum olmuyo icerden anahtar koydular diye
aileme soyleniyorum bir yandan ayagimla vuruyorum kapiya
tam zile bastimki zil sesinin bizimkiyle ayni olmadigini fark ettim
neye ugradigimi sasirdim
tam kaciyorum komsu cikti bagiriyo ne oluyo ödümü koparttin diye
izah ettim bir sekilde fakat aramiz limoni oldugu icin
onada gün dogdu lafimi etmeye

aynen katılıyorum birkaç kez alt kat komşum beni çocuk azarlar gibi uyarmıştı kasıtlı yaptığım birşey de yoktu kendimi zor tutmuştum kadına çatmamak için ama hiç hoş değil hemen sinirlenmek doğru değil insan ilişkilerinde biraz daha duyarlı ve tatlı dilli olursak her zaman daha karlı çıkarız:31:

Ben aslında kadın çok tatlı dille cevap verince pişman oldum sinirli konuştuğuma, yoksa haksız olduğumu düşünmüyorum.
Çünkü balkonu açtığımda tozlar saçlar havaya kalktı eve giriyordu.Sonucta bir insan mutfak balkonundan bu kadar saç, çöp dökmeyi kasıtlı yapmasada düşünmeli bence.
Bir de tatlım ben sinirlendim ama kadına azarlar tarz da konuşmadım çünkü benim annemden büyüktü yaşı, sadece dediğim şu oldu "yukarı halı sermişsin balkon saç, toz olmuş su döktüm gideri nerdeyse tıkadı mutfak olduğu için kapı açmadan durulmuyor " gibisinden güzelce anlattım.
Ama dediğin gibi yinede ilk anda sinirlenmek hata bence de sana katılıyorum.

Back
X