Halıya dökülen zeytinyağı

Hemen halı yıkamaya verırsenız gecer
Aklınızda bulunsun halıya boyle zor seyler dokuldumu hıcbır işlem yapmadan hemen yıkamaya gonderın cunku içine işliyor

Aynısı benim başımada geldi oğlum hemen hemen sizin söylediğiniz miktarda ki zeytinyağını döktü halıya. Ilk önce yağı aldırdım bulaşık deterjanı ile sildim. Renkliler için kullanılan çamaşır suyuyla sildim ama gene de çıkmadı. Başka bir çamaşır suyuyla gene sildim gene çıkmadı hatta o bölümü yıkadım ne yaptıysam çıkmadı. Sonra halı yıkamaya verdim ve çıkmış şükürler olsun ki. Hiç uğraşmayın evde ne yaparsan yap çıkmıyor. Bir de halımı daha yeni almıştım oğlum dökünce inanın o an ne düşüneceğine bilemedim halıya mı yanayım zeytinyağına mı yoksa oğlumun ben ilk şoku atlatana kadar vıcık vıcık oynayıp saçına başına sürmesine mi yanayım bilememiştim.

Hayırlı günler herkese
Halıya yarım sürahi kadar zeytinyağı döküldü. Çok dağılmadı fakat üstünden biraz silmek isteyince etrafa dağıldı. Yağ çöz sıktım üstüne. Kaldı öyle. Ne yapabilirim başka? Evde Nasıl temizleyebilirim o kısmı? Yada temizleyebilir miyim o_O
Bizim de mutfak halısına sıvıyağ dökülmüştü
Ben hemen halıyı kaldırıp balkonun iç tarafına dökülen kısmı getirip sıcak su ve bulaşık deterjanıyla yıkadım
Yağ kenara döküldüğü için daha kolay hallettim
Yıkarken aşağıya doğru sıyıra sıyıra yıkadım sonrada yıkamaya vermiştim iz kalmadı
İnşallah halında da iz kalmaz kolay gelsin

Zeytinyağı zaten çok kolay temizleniyor. Diğer yaglara göre. Yalnız halinin altına da geçmiştir. O kısım yikansa veya direk yıkamaciya verilse olur

Gazeteye bol tuz serpin halının yağlı kısmını oraya denk getirin üzerine de bol tuz dökerek bekletin halı yıkamaya verene kadar. Benim halımada döküldü ve defalarca yıkanmasına rağmen çıkmadı. Bu yöntemi halı yıkamacı söyledi aklınızda bulunsun diye. Belki faydası olur.

Merhaba benimde makinada yıkayabilir halim var üzerine hakiki zeytinyağı döküldü yıkadım ve altı yapis yapis oldu ne yapmalıyım

Konu hortlamış ama çıkmıyor bence ya. Bizimkine de çok daha kötüsü, balık yağı döküldü. Kaç kez gitti halı yıkamaya Allah'tan koku kalmadi ama leke duruyordu ben de halı örtüsü kullanmaya başladım. Herkes halısı temiz kalsın diye kullanır ben leke görünmesin diye :)

Merhaba benimde makinada yıkayabilir halim var üzerine hakiki zeytinyağı döküldü yıkadım ve altı yapis yapis oldu ne yapmalıyım
Makinenin içine 1 tane bulaşık makinası deterjanı at 40-50 dereceyle yıka

Back
X