halka arz ediyoruz

curiouss

Guru
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2011
5.846
3.396
373
herkese merhaba
hiçbir şey bilmediğim bir konu ama ailem tarafından okumuş olarak baskı gördüğüm bir konuda bilgi almak istiyorum

reklamlarda da görülen
medikal hastaneleri ve enerjisa için halka hisse satılacakmış ya

işte ben bu konuyla ilgili hiçbirşey bilmiyorum
ama ailem cebimizde kiler değerlensin diye bana hallet şunu diye 10 gündür başımın etini yiyorlar dün akşam annem artık söylendi okudun ama bakıp incelemek yerine bilmiyorum deyip oturuyorsun hallet şu konuyu dedi
o yüzden dert sahibi oldum

bu hisse alım satım hakkında bilen bilgisi olan ya da
şu forumda bir sor oradan bilgi alırsın diyen

bilgi bekliyorum sizlerden

not: merak edenler için bilgisayar okudum. hisse borsa en ufak bilgim yok
ama sonuçta okumuş olduğum için ilgilenip bilgilenirmişim :63:

halledilecek birşey yok ki.
bir aracı kuruma başvurup hesap açtıracaksınız sonra talimat verip ne kadar hisse almak istiyorsanız alacaksınız.
bu kadar.

Medikal hastane grubu eksideki borçlarını kapatmaya yönelik halka arz ediyor diye soylentiler var.. Ne kadar doğru bilinmez ama yıllık kar oranlarına bakman lazim..
Enerji sa ise herkezin gözdesi 100 tane istersen 10 tane alabilirsin çünkü herkez enerji sa hissesini almak istiyor...:)

Ben yapmasinlar derim. Zamaminda burda Türklerin paralarini güya degerlensin diye Yimpas a yatirdiklari aklima geldi. Sonu hüsrandi resmen. Ekonomik bilginiz yoksa eger bence bilgisi olan birine danisip halledin. Yoksa elde olan gidebilir

Internet bankaciligi kullaniyorsaniz onun uzerinden de al sat yapabilirsiniz. Ama ilk kez halka arzedilen hisseler de ordan alinir mi bilmem

Ben yapmasinlar derim. Zamaminda burda Türklerin paralarini güya degerlensin diye Yimpas a yatirdiklari aklima geldi. Sonu hüsrandi resmen. Ekonomik bilginiz yoksa eger bence bilgisi olan birine danisip halledin. Yoksa elde olan gidebilir

bilen etrafımda hiç yok
yakın oturan bir tanıdık falan yok ekonomi okumuş

Enerjisanin hisseleri satildi ki kalmadi benim bildigim

bende dedim ondan sonra azar işittim
okudun elimde ki 3 kuruş değerlensin kızım dedim ilgilenmedin dedi
öyle söyleyince üzüldüm:KK61:
halbu ki dedim hisse borsa işlerinde hiçbir bilgim yok bir bilen görmeden duymadan birşey yapamam diye ama işte üzüldüm

Ne sen ne ailen ekonomi hakkında bilgi sahibi olmadan bodoslama girilmez ki. Bu işler riskli işler..

Bilmediğiniz birşeyi yapıp risk almaktansa arsa falan alsanız değer kazanması garanti olur. Bir akrabamız 80.000 e arsa almıştı ev alacak diye satmak zorunda kaldı. 100.000 liraya satmış. Hem de kısa bir süre önce almıştı.

bilen etrafımda hiç yok
yakın oturan bir tanıdık falan yok ekonomi okumuş

Ben Almanyada Ekonomi okudum ve sadece burda göründügü kadariyla size sunu söyleyebilirim: Sirket icin iyi bir gelir bekleniyor bu hisse satislarindan. Sizin icin önemli olan sonuc olarak hisse tutanlara ne kadar pay düseni. En fazla hisselerden 20% satilacak halka. Son zamanlarda piyasalar calkalandigi icin yeni yatirim yapmak isteyenlere beklemeleri önerilir. Enerji sektörü digerlerine pek benzemez cünkü calkalantilara karsi biraz daha direncli mesela otomobil sektörü ile karsilastirirsak. Enerjista hisselerin talepcisi beklendikten cok cikti ama bu sizin icin sonunda ne kadar deger katacagini belirlemez. Ailenizin "fazladan parasi" var ise,yani hisse ilk satistan sonra deger kaybetse sorun olmayacaksa eger deneyebilirler. Ama tek kenardaki paralari ise yapmasinlar bence. Enerjistanin bir kismi Eon sirketin.onlar gecen sene daha yeni toparlandilar avrupada. Türkiyede nasil su anda bir bilgim yok. Borsa islerle pek fazla ugrasmadim simdiye kadar

Ben guvenmiyorum 20 li yaslarimda buyuk bi sirkete yatirim yaptim ailecek yaptik hatta... noldu? Sirket batti guyya herifler parayi alip kacti.. su bitcoin bilmem ne dalgasina bile guvenmiyorum. Kumar gibi bu isler. Her zmn kumari oynatan kazanir yani

bu konuda bilginiz yok borsadan uzak durun , aileniz de uzak dursun
borsa bir gunde milyon kazandirir ertesin milyonlar kaybettirir , yasadim biliyorum ve abla tavsiyesi gidin dovize yatirim yapin :)

Bunun yerine arsa alın. Riske girmiş de olmazsınız. Dolar alsanız bile inanın daha mantıklı.

Bir şirketin hissesine yatırım yapmak pek akıl karı değil. Çeşitli hisselerle bir portfolyo hazırlamak cok daha mantıklı olur. Bu işler o kadar karmaşık değil. Okumuş dediklerine göre üniversite mezunusunuz sanıyorum. Bütün bölümlerde zorunlu ekonomi dersi oluyor. Yani en azından bizim üniversitede var. Temel konuları biliyorsunuzdur bunun üzerine biraz araştırma yapın. Yatırım konularında özellikle.

Bir şirketin hissesine yatırım yapmak pek akıl karı değil. Çeşitli hisselerle bir portfolyo hazırlamak cok daha mantıklı olur. Bu işler o kadar karmaşık değil. Okumuş dediklerine göre üniversite mezunusunuz sanıyorum. Bütün bölümlerde zorunlu ekonomi dersi oluyor. Yani en azından bizim üniversitede var. Temel konuları biliyorsunuzdur bunun üzerine biraz araştırma yapın. Yatırım konularında özellikle.

2 yıllık bilgisayar okudum ekonomi dersi almadım
ama ailem okudun ya araştırırsın halledersin diyor
ben aslında emindim ama burayı okuyunca yine bilmediğim şeylere girmek istemediğimi anladım

Kiz boşver altın al sonra da hisse aldım altinbastan falan dersin aman ekonomi çok sıkıcı :KK53:

3 yıl önce hırsız girdi o yüzden altın alıp eve koymak dert
bankalarda altın hesabı bozdurmak istediğimizde dikdörtgen altın verdikleri için sıkıntı

2 yıllık bilgisayar okudum ekonomi dersi almadım
ama ailem okudun ya araştırırsın halledersin diyor
ben aslında emindim ama burayı okuyunca yine bilmediğim şeylere girmek istemediğimi anladım
Anladım. Uzun süreli bir yatırım istiyorsunuz sanıyorum. Döviz hesabı açabilirsiniz %1-2 arasında vade veriyorlar bir de. Dolar veya euro takip edin görece düştüğü bir zamanda alın koyun en azından tl dolayısıyla paranız değer kaybetmemiş olur. Hem bu takip süresince araştırıyor gibi görünürsünüz. Genel olarak yatırımlarda risk ve getiri beraber artar veya azalırlar. Bir seçenek ne kadar getiri sağlıyor gibi görünüyorsa bir de üstüne reklamı yapılıyorsa riski o kadar fazladır.

Back
X