Merhabalar, Türk Dili ve Edebiyatı okuyorum Ankara'da. Öncelikle KENDİ İSTEDİĞİN neyse onu düşün. Ben senelerce Halkla İlişkiler hayali kurdum ama aynı zamanda yazmayı ve okumayı çok seviyordum. Son sene fikrim değişti, ben Edebiyat okumalıyım dedim. Tüm yazarların hayatlarını öğrenmeliyim, bütün şiirleri bilmeliyim, onlarla yatıp kalkmalıyım. Bir baktım, hayalim o olmuş. Halkla ilişkiler içimde her zaman bir ukde olarak kalacaktır. Ancak iş olarak halkla ilişkiler ile edebiyatın bir farkı yok şu an. Halkla İlişkiler mezunu çok, Edebiyatın da formasyonu yok. Eğer Halkla ilişkiler istiyorsan daha çok çaba göstermeli ve iyi bir üniversitede bölümünü okumalısın. Ege'de okuyan arkadaşlarım var, çok memnunlar, çok sosyaller, resmen hayatla iç içeler. Canlı bir örnek olarak da karşında Türk dili ve edebiyatı öğrencisi var, eğer ben okumayı, araştırmayı, yazmayı seviyorum diyorsan da yine İYİ BİR ÜNİVERSİTE olmak kaydıyla bu bölümü tercih edebilirsin. Ancak, hayallerini bırakma. Çünkü her ikisinin de birçok alanda iş olanağı var, ancak çaba gösterenlere.
Sevgiler, kolaylıklar.