Hamur İşleri Haluj

merguana

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Haziran 2009
4.648
11
158
34
Eskişehir
Hamuru yoğurup beze olarak açılır.çay bardağıyla kesilir.içlerini hazırladığımız patates harcı yeteri kadar koyulur.sıkıca yarımay şeklinde kenarları açılmayacak şekilde kapatılır.kaynar suda makarna haşlanır gibi pişirilir.süzgece alınır.yeteri kadar sıvıyağ da salça kavrulur.sarımsaklı yoğurt hazırlanır.süzülen halujlar tepsiye alınır.üzerine sos gezdirilir.AFİYET OLSUN. .

patatesler çatalla ezilir soğan sıvıyağda kavrulur.salça eklenir.tuz karabiber karıştırılır.

hamuru için:
su
tuz
un
içi için:
6 haşlanmış patates
1 soğan
karabiber
salça
sosu için:
sarımsak
sıvıyağ
yoğurt
salça

suyu kaynatmak gerekir.

$Merve1605.webp

:71: :71: :71:

canm ellerine saglık çok güzel olmuş:nazar::nazar::nazar::nbu adananın yemegi olmalı çünkü bi arkadasım yapmıstı adanalı hamuru harcı aynı pişirimide aynı tek farkı sumak eşkisinden sos yapıyolar onlar uzerine çokkkk güzel oluyoooo

canm ellerine saglık çok güzel olmuş:nazar::nazar::nazar::nbu adananın yemegi olmalı çünkü bi arkadasım yapmıstı adanalı hamuru harcı aynı pişirimide aynı tek farkı sumak eşkisinden sos yapıyolar onlar uzerine çokkkk güzel oluyoooo

sağol canım benim.bilmiyorum.benim bildiğim biz çerkeslere ait.ama her yöredede yapılıyordur.:16::16:

offff diyorummmm.Çerkes olarakkk favori yemeğimdir halujjjjjj olsada yesek yaaa:) yanındada çerkes tavugu missss

çok güzel görünüyor ellerinize saglık:) peki ne kadar büyüklükte hamuru açıcaz ben çok büyük açamıyorum malesef birde kalınlığı ne kadar olucak hamurun?

çok güzel görünüyor ellerinize saglık:) peki ne kadar büyüklükte hamuru açıcaz ben çok büyük açamıyorum malesef birde kalınlığı ne kadar olucak hamurun?

cnm çok büyük açmayacağız.orta ne küçük ne büyük,kalınlığıda öyle ne çok ince ne çok kalın:16:

Back
X