Hamarat 2012 Kasım Anneleri Tarifleri :) :72: :kkk: :nazar:

Beysal

Prensim ikinci aşkım.....
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2012
4.799
499
173
Kızlar bundan sonra sayfa aralarında tariflerimiz kaynamasın hadi hep beraber pratik bir o kadarda lezzetli tarifleirmizi bu topic altında toplayalım haydi pamuk eller klavyeye bol bol tarif bekliyorum hatta imkanı olan resimde koyarsa muhteşem olur.. Sizi çok seviyorum harika insanlar...İlk tarifde benden ;
Perişan Pasta(4 Kişilik)
ismine bakmayın pasta harika bir pasta
Malzemeler;
1 adet Kakaolu Baton Kek(evde artan keklerinizdende olabilir)
1 pkt Pasta kreması vanilyalı
1 paket Çikolata Sosu
yaklaşık yarım litre süt
eveet işte bu kadar
şimdi yapım aşamasına gelelim
pasta kremamızı kutu üzerinde yazan tarife göre soğuk sütle çırpıyoruz,içerisine keki minik minik kesip katıyoruz ve güzelce karıştırıyoruz bu karışımı borcama yayıyoruz
ayrı bir yerde çikolata sosunu pişip soğumaya bırakıyoruz sosumuz soğuduktan sonra karışımın üstüne döküp buzdolabına kaldırıyoruz veee pastamıız 2-3 saat sonra hazııır( ben 1 gün bekletmeyi öneririm imkan varsa)
Afiyet Olsun (Akşama resimde eklemeye çalışıcam...)

Son düzenleme:
ay betülüm çok sağol
süper olmuş bence cnm hayırlı olsun:
ee ozaman bende hemen bitarif yazayım:
mercimek köftesi:
2 bardak mercimek, 1 bardak köftelik bulgur, yeşil soğan, kara büber, kimyon, tuz, limon, domatez salçası..
yapılışı.mercimeği 4 bardak suyla haşlayın indireceğinize yakın bulguru ilave edip birkez karışırıp söndürün ve soğumaya bırakın.
sonra
yeşil soğanı minik minik doğrayıop içine diğer mazemeleri koyup yoğurun elinizle şekil verin afiyet olsun..
not bu mazemeleri kendi isteyinize göre artıra bilirsiniz sadece 1e 2 olacak unutmamanız gereken bu..

Son düzenleme:
harikasın gülden bende mercimek köftesini hep unuturum nasıl yapıldığını artık buradan bakarım sağol canım benim ellerine sağlııık

evet kızlar gelsin tarifler

Kızlar bir tarif daha yine tatlı yine pratik yine çok sevilenlerden;

Malzemeler
1 paket 10Lu Halley
1 Paket Krem şanti (pasta kremasıda olabilir)
1 Paket Çikolata sosu
Süt
Yapılışı
halleyleri küp küp doğarayın;
çırpılarak hazırlanan krem şantinin içine katın
karışımı mümkünse kase şeklinde bir kaba koyun(kabın içine streç filmle kaplayın)
dolaba kaldırın 1 gün bekledikten sonra çıkarın kaseyi düz bir tabağa ters çevirerek çıkarın üzerine çikolata sosunu dökün görüntü ve tat muhteşem oluyor..
Afiyet olsun...

harikasın gülden bende mercimek köftesini hep unuturum nasıl yapıldığını artık buradan bakarım sağol canım benim ellerine sağlııık

evet kızlar gelsin tarifler

afiyet olsun cn
bende pastayı deniyecem yanlız sen ayrıntılı yazmasaydın ben baton keki alıp üzerine muhallebiyi döjkecektim ..
iyi oldu bu çok sağol
bu arada mercimek köftesinde normal kuru soğan kullanıp kavuruyolar ama emin ol yeşil soğan çokdaha güzel oluyo denemenizi tavsiye ederimmm:

Kızlar yeni öğrendiğim bir püf noktasınıda paylaşmak istiyorum(belki herkes biliyordur ama ben yeni öğrendim)
Hazır yufkadan börek sararken içine harç hazırlarım yoğurt yumurta ve yağdan oluşan onun içerisine bir pakette kabartma tozu attığınız zaman muhteşem oluyor börekler puf puf yumuşacık yufkanın içine ve pişirmeden önce böreklerin üstüne sürdüğünüzde gerçekten çok güzel oluyor Bilginize...

Son düzenleme:
afiyet olsun cn
bende pastayı deniyecem yanlız sen ayrıntılı yazmasaydın ben baton keki alıp üzerine muhallebiyi döjkecektim ..
iyi oldu bu çok sağol
bu arada mercimek köftesinde normal kuru soğan kullanıp kavuruyolar ama emin ol yeşil soğan çokdaha güzel oluyo denemenizi tavsiye ederimmm:

:1::1::1::1:ay güldenim ne güldüm ama :) canım benim haklısın öle yazınca anlaşılan o ama burada elimden geldiğince açıklamalı yazıcam yalnız içimde bi tarif yazma aşkı varmışki sormayın :D yemeğe gidiyim geliyim tariflerime devam edicem :) sizi seviyorum

$27022014450.webp Ben de limonlu cheesecake tarifimi ekliyorum kızlar. hatta evde birkaç dilim kalmış birazdan resim de çeker koyarım :))

Limonlu Cheesecake

. 1 paket labne
. 1 su bardağı süzme yoğurt
. 2 yumurta
. 2 tepeleme yemek kaşığı un
. 1 limon kabuğu
. 1 su bardağı toz şeker
. 1 paket vanilya

. 1,5 paket burçak bisküvi
. 7-8 ceviz
. 2 yemekkaşığı dolusu tereyağı
. 2 yemek kaşığı süt

sos;
. 1 çay bardağı şeker
. 1 yumurta
. 1 yemek kaşığı tereyağı
. 1 limonun kabuğu ve suyu

ceviz ve bisküvi rondodan geçirilir. eritilmiş tereyağı ve süt le ıslatılarak fırın kabına yayılır. en küçük boy yuvarlak borcam ideal. yarım saat buzdolabında bekletilir. (acilse 7-8 dk buzlukta. )
üstteki malzemeler bir kek hamuru yapar gibi sırayla iyice çırpılır. ve soğuyan bisküvi tabanının üzerine dökülerek 180 derecede yarım saat pişirilir. sos olarak istediğinizi kullanabilirsiniz. benim limonlu sosum için ; yumurta ve şekeri iyice çırptıktan sonra pişirdim ama içinde yumurta olduğu için fokurtadıktan sonra 5 dk daha pişirdim canım böyle sapsarı oluyor tereyağı da jöle gibi olmasını sağlıyor

Son düzenleme:
süper mina Ellerine sağlık valla resimde koysak tam süper olur bekliyorum resimi bak bitirmeden koy yoksa yenisiini yapman gerekecek :1::1::1:

Kızlar bir tarif daha yine tatlı yine pratik yine çok sevilenlerden;

Malzemeler
1 paket 10Lu Halley
1 Paket Krem şanti (pasta kremasıda olabilir)
1 Paket Çikolata sosu
Süt
Yapılışı
halleyleri küp küp doğarayın;
çırpılarak hazırlanan krem şantinin içine katın
karışımı mümkünse kase şeklinde bir kaba koyun(kabın içine streç filmle kaplayın)
dolaba kaldırın 1 gün bekledikten sonra çıkarın kaseyi düz bir tabağa ters çevirerek çıkarın üzerine çikolata sosunu dökün görüntü ve tat muhteşem oluyor..
Afiyet olsun...

ayyy teşekkür ederim cnmmm:

:1::1::1::1:ay güldenim ne güldüm ama :) canım benim haklısın öle yazınca anlaşılan o ama burada elimden geldiğince açıklamalı yazıcam yalnız içimde bi tarif yazma aşkı varmışki sormayın :D yemeğe gidiyim geliyim tariflerime devam edicem :) sizi seviyorum

bizde seni seviyoruzzz
yok yok çok iyi oldu bu sayfa gerçekten:

nilaycım ay buda güzel oldu gerçektennn
betül evet gel yemekten ekle tarifleri
:

tarifler süper gidiyoo...ellerinize sağlık benmde tava da gözlemem meşhurdur..aslında sıradan ama nese anlatayım bende:)

yeşil biber kırmızı biberi tereyağında kavuruyorum.sonra dometes eklişyorum .domates suyunu çekince içine peynir ilave edip(genelde beyaz peynir kullanıyorum ama lorda olur)şöyle bir karıştırıp altını kapatıyorum.içine bir miktar dere otu ve maydonoz doğrayıp soğumaya bırakıyorum...

hazır yufkayı ikiye bölün,kenarları katlayıp dikdörtgen şekli verin içine harcı koyup kenarları kapatın küçük kareler oluyo.az yağda kızarın.ben bazen tost makinasında da kızartıyorum çıtır çıtır oluyo inince üstüne tereyağı sürüyorum..afiyet olsun:)

tarifler süper gidiyoo...ellerinize sağlık benmde tava da gözlemem meşhurdur..aslında sıradan ama nese anlatayım bende:)

yeşil biber kırmızı biberi tereyağında kavuruyorum.sonra dometes eklişyorum .domates suyunu çekince içine peynir ilave edip(genelde beyaz peynir kullanıyorum ama lorda olur)şöyle bir karıştırıp altını kapatıyorum.içine bir miktar dere otu ve maydonoz doğrayıp soğumaya bırakıyorum...

hazır yufkayı ikiye bölün,kenarları katlayıp dikdörtgen şekli verin içine harcı koyup kenarları kapatın küçük kareler oluyo.az yağda kızarın.ben bazen tost makinasında da kızartıyorum çıtır çıtır oluyo inince üstüne tereyağı sürüyorum..afiyet olsun:)

hmm güzelmiş yarın deniyeceğim :)

süper olmuş burası çok beğendim kızlar ellerinize sağlık aldım tarifleri
bende kahvalti için yazayim bi tane
Patatesli pizza
malzemeler
2 adet patates
1 yumurta
çeyrek sucuk
kaşar
zeytin
yukarıdaki malzemeleri tavanıznın büyüklüğüne göre ayarlayabilirsiniz kızlar
patatesi kabuğu soyilduktan sonra bir santim kalın olacak şekilde halka halka dogranir ve yqglanmis tavanın tabanina dizilir orta ateste bi tarafı yumusayinca diğer tarafı çevrilir o tarafında biraz yumuşaması sağlanır ama çok pismemeli çünkü diğer.malzemelerle de pisecek patateslerin üstüne dogranan sucuklar konulur onlarda biraz pisince zeytin eklenir ve onların üstüne cirpilan yumurta her yerine gelecek şekilde dökülür
yumurtanın pismesine yakın.rendelenmiş kaşar peyniri her tarafa serpilir kaşar eriyince hazır
sıcak sıcak yenisin ve afiyet olsun.kızlar
isteğe göre biber sosis de konulabilir

ayy çok güzel olduama benim canım istiyo bunları yaaaaa:

süper olmuş burası çok beğendim kızlar ellerinize sağlık aldım tarifleri
bende kahvalti için yazayim bi tane
Patatesli pizza
malzemeler
2 adet patates
1 yumurta
çeyrek sucuk
kaşar
zeytin
yukarıdaki malzemeleri tavanıznın büyüklüğüne göre ayarlayabilirsiniz kızlar
patatesi kabuğu soyilduktan sonra bir santim kalın olacak şekilde halka halka dogranir ve yqglanmis tavanın tabanina dizilir orta ateste bi tarafı yumusayinca diğer tarafı çevrilir o tarafında biraz yumuşaması sağlanır ama çok pismemeli çünkü diğer.malzemelerle de pisecek patateslerin üstüne dogranan sucuklar konulur onlarda biraz pisince zeytin eklenir ve onların üstüne cirpilan yumurta her yerine gelecek şekilde dökülür
yumurtanın pismesine yakın.rendelenmiş kaşar peyniri her tarafa serpilir kaşar eriyince hazır
sıcak sıcak yenisin ve afiyet olsun.kızlar
isteğe göre biber sosis de konulabilir

ay bunu denemem lazım çok güzelllll:
ee bunları yağda pişiriyoruz dimi cnm:

. 1 kilo yufka
. yarım kilo ıspanak
. 200 gr süt loru
. 1 şişe sade soda
. 2 yumurta
. 1 çay bardağı süt
. 1 çay bardağı siviyağ
. tuz, karabiber, pul biber

ıspanak, lor ve baharatlar karıştırılır. diğer yandan soda, 1 yumurta, süt ve sıvıyağ ile sos hazırlanır. en alttan itibaren her yufkanın arasına sos sürülür ve iç harç sadece orta kata koyulur. dizme tamamlanınca çiğ iken börek dilimlenir. yumurta sarısı sürülür, susam ve çörekotu ile süslenir.yaklaşık 3odk üzeri kızarasıya 180 derecede pişirilir.

Eklentiler

• $27022014451.webp
    $27022014451.webp
    20,3 KB · Görüntüleme: 172
$IMG-20140227-WA0004.webp

buda benden chescaje

kizlar beb bir kac degisim yaptim orjinali mina nin yaptugu gibi fakat ben o tabani yaptim servis yapmayi beceremedim:(artik pasta tabani ile yapiyorum
bu arada hersey hazir

Pasra tabani hazir
kremasi hazir
meyve sosuda hazir;(

Pek hazirci gordum kendimi

Back
X