hamarat hanimlar bakabilir mii

MinikPiranha

~♥♥~
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2014
8.398
17.406
298
Merhaba bayanlar ufacik bir sorunum var.

Esimin is yerinde happy hour yapiliyor bize de poğaca dusmus.
Poğaca yapmayi biliyorum ama benim yaptigim poğaca ertesi gune kazik gibi oluyor maalesef
:KK43:
nefis yemek tarifleri sitesindeki patatesli poğacayi yapmayi dusunuyorum bu arada 40 50 kisiler yani en az 2 tepsi hazirlamam lazim Yarin sabah yapayim desem yetistiremem 7 de evden cikiyor adam.

bu aksam yapacagim yarin oglen yenecek nasil yapmam gerekiyor ki bir gun yumusacik kalsin bu patatesli poğacalar. Simdiden tesekkurler:KK15:

Son düzenleme:
Pogacaya kabartma tozu yerine maya kullanirsaniz yumusacik olur.
Sanirim elle alakali bu konu ama mayayi tavsiye ederim.

oktay ustanın resmi web sitesindeki mayalı poğaçalara bakın 3 gün bayatlamıyor ki ben çok kötü yapmıştım.

Pogacaya kabartma tozu yerine maya kullanirsaniz yumusacik olur.
Sanirim elle alakali bu konu ama mayayi tavsiye ederim.
Mayayla yaparim ben zaten ilk yaptigimda uzerini nemli havluyla da orterim yumusacik olur ama ertesi gune hemen bayatlar ici puf puf degil de tok tok olur ertesi gun yiyecekler ya tazecik kalsin istiyorum.
Arkadasin soyledigi sodali mayali tarif cok mantikli geldi onu yapacagim sanirim.:kk77:

Hemen firindan ciktiktan sonra sicagini atsin buzluga koyun posetleyip.
Mayayla yaparim ben zaten ilk yaptigimda uzerini nemli havluyla da orterim yumusacik olur ama ertesi gune hemen bayatlar ici puf puf degil de tok tok olur ertesi gun yiyecekler ya tazecik kalsin istiyorum.
Arkadasin soyledigi sodali mayali tarif cok mantikli geldi onu yapacagim sanirim.:kk77:

Hemen firindan ciktiktan sonra sicagini atsin buzluga koyun posetleyip.
Sabah tekrar isitip mi gonderim peki.

Yoo. Ogle arasi falan yerlerse sabah 8 gibi cikarirsaniz erir buzu
Sabah tekrar isitip mi gonderim peki.​

Yemek tarifleri bölümündeki "gazozlu poğaça" yıllardır favorimdir. Biraz oyalıyor evet ama tek kelime ile harika bir şey... Küçük küçük yapabilme imkanınız da var.

Back
X