hamarat hanimlar bakabilir mii

1su bardağı süt 1su bardağı su 1su bardağı sıvı yağ 1paket toz maya 2 yemek kaşığı kadar şeker 1 tatlı kaşığı tuz karıştırıp( ben genelde tencerede yapıyorum hamuru direk ocağa koyup ısıtıyorum karışımı..)içine bir yumurta kırıyorum..çok sert bir hamur olmayacak şekilde aldığı kadar unla yoğuruyorum...bir saat kadar mayalandıktan sonra şekil verip birazda o şekilde bekletiyorum.. Pofuduk çok güzel poaçalarım oluyor..hatta bazen geceden mayalayıp buz dolabına koyuyorum..sabah pişiriyorum..konu sahibi arkadaşım sizde tazecik olsun istiyorsanız hamuru akşamdan hazırlayıp pişirebilirsşniz..bayatlama riski olmaz böylece..birde bu ölçülerle iki tepsi kadar poaça çıkıyor..ay canım poaça istedi kalkıp yapayım bende en iyisi..

Kizlar konum tasininca yazilmaz diye bakmamistim kusura bakmayin onerileriniz icin tesekkurler sodali k.tozlu bir poaca yaptim margarinle gevrek gevrek oldu orta boy 46 tane poacam oldu 2. Tepsi firinda pisiyor umarim yarin da begenilir:KK15:

Evet poğaca beni aydinlattiginiz icin cok tesekker ederim:KK51:
sorayim bakalim
Ayy pogaca benim uzmanlik alanim, tek yapabildigim sey:KK53: bi de kek yapiyorum:kk77:
Tarifimi vereyim sana, iki gun boyunca yumusacik kaliyor pogacam.
Malzemeler. 11 gramlik maya
1 su bardagi ilik su
1 cay bardagi siviyag
3 tatli kasigi toz seker
1 cay kasigi tuz
1 yumurta
3-4 su bardagi un:KK52:

Yapilisi:
Mayayi ve ilik suyu bir kaba bosalt 10 dk ustu kopuklenene kadar beklet. Daha sonra siviyag, tuz, seker, yumurta eklenir iyice cirpilir.
Unu eklerken tek yapman gereken yavas yavas eklemek. Bir su bardagi dok cirp, bir su bardagi dok cirp. Hamur biraz sertlesince yogurmaya basla. 4 su bardagi yeterli olur buyuk ihtimal. Hamur ele yapismasin ama yumusak olsun.
Geldik en onemli kisma, mayalandirmaya. En az bir bucuk saat sicak bi ortamda mayalansin pufpuf olsun. Ben mayalandirmak icin, hamuru bi tencereye aliyorum, ustune iyice kapatiyorum, altina da kaynar suyla dolu bi tencere koyuyorum onun sicakligiyla hemen mayalaniyor.
Mayalandiktan sonra icine istedigin malzemeyi koyabilirsin, istedigin sekli verebilirsin. Yagladigin tepsiye dizip, uzerine yumurta sarisi sur. 20-25 dk 200 derecede pisir:kk77:

Bende taze ve sıcak oldugunda daha güzel oldugu için akşamdan hazırlıyorum sabah eşimin gideceğinden 45 dk falan önce kalkıyorum fırnı açıp geri yatıyorum eşim hazırlanana kadar kumrularım poğaçalarım çoktan pişmiş ve güzelce saklama kaplarına yerleşmiş oluyor. Hemde sıcacık :) Hatta eşimin iş arkadaşları hanımlarıyla geldiklerinde eşi her zaman söylüyor. Yapma öyle yapınca benden de bekliyor diye :) Tavsiye ederim :) Ay bayağıdır yapmıyordum :) İnsan hem çok huzurlu oluyor hemde 3 erli 5 erli paketler yapıyorum geçerken ablama, enişteme bırakıyorum işe giderken götürsünler diye. Birde kuzenime kapıya asıyorum giderken al diye çok mutlu oluyorlar :)

Back
X