tabııı sız benden cok cok daha tecrubelısınızdır ama cıdden ılk zamanlar yetmez dıe dıe 2 kısıye yarım kılo kuru fasulye yaptıgımı bılırım yanında bı tencere bulgur:)
bende ilk evlendiğimd çok ziyan ettım allahım affetsin tecrübesizldim iki kişiye nasıl yemek yapılır zorlandım ama şimdi alıştım 2 patlıcandan bir patatesten bir bardak pirinçten. çorbay bile iki içimlik yaparım. ertesi güne kalınca pek hoşlanmıyor eşim bende çalışan bayanım ama ne yapalım yetişmeye çalışıyorum hergün.
bayat ekmeklerle ilgili önceden yazmıştım ekleme yapayım haftasonları bayat eklemklerden minik pizzalar hazırlayıp fırında kızartırım çok güzel oluyor.
börek yaparım buzluğa atarım çalıştığım için haftaiçi misafirim gelecekse hemn buzluktan cıkarır fırına veririm.
sarımsakları soyup bir kavanoza koyarım. üzerine de zeytinyağı .soymakla uğraşmam .
bakliyatları birer avuç ikimize kadar azıcık haşlar buzdolabı poşetlerinde buzluğa kaldırıyorum. işten gelince iki saat yumuşamasını beklemekten kurtuluyorum
eti kıymayı da aynı şekilde küçük buzdolabı poşetlerine ayırıp yassı şekilde buzluğae atıyorum hem çok da yer kaplamıyor.
kıymalı harç yada pirinçli dolmalık içim artarsa onu da buzluğa kaldırıyorum kullanacağım zaman hazır oluyor.
o hafta yiyemediğimiz kalan patlıcan biber kırmızı biberleri közleyip buzluğa atarım daha sonra salata da yada yoğurtlayarak kullanıyorum.
tavuk haşlamışsam suyunu atmam daha sonra pilava çorbaya kullanmak için kalıplarda dondururum .
sarma sarıp boş vaktım de buzluğa atarım çalışan bayanlar için kolaylık.
dolabımda kavanoz kavonoz domates rendem vardır kışları hiç domates almam yemeklere koymam için. çok işe yarar hemde mevsiminin domatesi
kaşarı çok kullanırım fırın yemekleri daha kolayıma gelıyor ve severek tüketiyoruz üstüne mutlaka kaşar rendelerim. hemde görsel acıdan güzel oluyor. kaşarı paketinden cıkardıktan sonra çabuk bozulmaması için kaağıt havluya sararım öyle paketlerim tekrar.gerçekten işe yarıyor.
maydonoz dere otu falan çok çabul bitmıyor bizim evde o yüzden vakumlu bir kapta tutarım yada kıyıp difrize kaldırıruım.
ailem geldiğinde sağolsunlar mantı yaptılar bir kaç pişirimlik onlarıda buzluğa kaldırdım azar azar ayırrarak.
Allahım şu buzluk iyi ki var yoksa ben ne yapacakmışım.
çalışan bir bayan olduğum için araştırırım hep pratiklikleri ve uygularım da başka fikirleriniz varsa yazalım arkadaşlar.