mumkun oldugunca az yapmaya çali$irim yemeklerimi, ikinci gune kalmaz, mesela $u an dolapta 1 adet patlican var turlu gibi bi$ey yaparim bununla
imambayildi olsa kuçukse hadi 3 alirim ama fazlasini daha fazlasini almam , yendigi gibide biter gider
bu sefrde dogal gazdan mi isarf oluyor acaba :)
ama ikinci ogune yendi diyelim uçuncuye hayatta yenmez, denedim olmuyor bende az pi$iririm elim oyle ali$ti
her turlu hamur i$inide buzluga atabiliirim kalinca
kuru ekmekleride kofteye rendeliyorum
bayat ekmekden tatli yapiyolarmi$ da hiç denemedim onu
mumkun oldugunca az yapmaya çali$irim yemeklerimi, ikinci gune kalmaz, mesela $u an dolapta 1 adet patlican var turlu gibi bi$ey yaparim bununla
imambayildi olsa kuçukse hadi 3 alirim ama fazlasini daha fazlasini almam , yendigi gibide biter gider
bu sefrde dogal gazdan mi isarf oluyor acaba :)
ama ikinci ogune yendi diyelim uçuncuye hayatta yenmez, denedim olmuyor bende az pi$iririm elim oyle ali$ti
her turlu hamur i$inide buzluga atabiliirim kalinca
kuru ekmekleride kofteye rendeliyorum
bayat ekmekden tatli yapiyolarmi$ da hiç denemedim onu
dedim ya gaz da bilmiyorum nerlerde uçuyoz :)canım hergün yeni yemek güzel oluyor bıkmıyorsun yerken ama hergün yeni yemek de tüp ve gaz için biraz israfiyat oluyor sanki
ben hep bir öğün fazla çıkacak şekilde yaparım...eee ne demişler devir tasarruf devri :)
dedim ya gaz da bilmiyorum nerlerde uçuyoz :)
e$im bi kahvalti bide oglen yemegi yer evde
ak$amada kalanini ben ve çocuklar yeriz tabi onlarin damak tadina uyyorsa yerler biciriklar ..
ertesi gune maraton geri ba$lar :)
benim kiz ak$ama oglenki yemegi gorse yinemi bunu yiycez diyor :44: daha 4.5 ya$inda
bilmemki napsam ben bu ahaliyle :)
benim ufaklık daha pek anlamadığı için sorun yok şimdilik ama ilerde sorun olursa mecbur bende az ve öz yapmak zorunda kalabilirim...eşim sağolsun önüne ne koyarsan yer...:) israfı sevmediği için o da boşa gitmesin diye sevmediği bişeyi bile yer...o yönden şanslıyım yani :)
evet gulsen bende 1 br yaparim pilavimi
e$imle bana yetiyor, bi ka$ik daha olsa yiyemeyiz , iki ka$ik eksik olsa doymayiz gibi bi kararda 1 br pirinç yada bulgur :)
çok nadir pilav isitmi$imdir, tazesi gibi olurmu tadi hiç demi :) 10 dk da pi$iyor zaten
ayyy malesef ben acayıp elı bolum bana da hep aga kızımısın sen derler:)
ama zıyan oldugunu bı kac kez gordukten sonra artık bende az yapmaya alıstım napım:)
ısraf gercektende en buyuk gunah hele de hergun aclıktan olen bınlerce ınsan varken
tabııı sız benden cok cok daha tecrubelısınızdır ama cıdden ılk zamanlar yetmez dıe dıe 2 kısıye yarım kılo kuru fasulye yaptıgımı bılırım yanında bı tencere bulgur:)
bende ilk evlendiğimd çok ziyan ettım allahım affetsin tecrübesizldim iki kişiye nasıl yemek yapılır zorlandım ama şimdi alıştım 2 patlıcandan bir patatesten bir bardak pirinçten. çorbay bile iki içimlik yaparım. ertesi güne kalınca pek hoşlanmıyor eşim bende çalışan bayanım ama ne yapalım yetişmeye çalışıyorum hergün.
bayat ekmeklerle ilgili önceden yazmıştım ekleme yapayım haftasonları bayat eklemklerden minik pizzalar hazırlayıp fırında kızartırım çok güzel oluyor.
börek yaparım buzluğa atarım çalıştığım için haftaiçi misafirim gelecekse hemn buzluktan cıkarır fırına veririm.
sarımsakları soyup bir kavanoza koyarım. üzerine de zeytinyağı .soymakla uğraşmam .
bakliyatları birer avuç ikimize kadar azıcık haşlar buzdolabı poşetlerinde buzluğa kaldırıyorum. işten gelince iki saat yumuşamasını beklemekten kurtuluyorum
eti kıymayı da aynı şekilde küçük buzdolabı poşetlerine ayırıp yassı şekilde buzluğae atıyorum hem çok da yer kaplamıyor.
kıymalı harç yada pirinçli dolmalık içim artarsa onu da buzluğa kaldırıyorum kullanacağım zaman hazır oluyor.
o hafta yiyemediğimiz kalan patlıcan biber kırmızı biberleri közleyip buzluğa atarım daha sonra salata da yada yoğurtlayarak kullanıyorum.
tavuk haşlamışsam suyunu atmam daha sonra pilava çorbaya kullanmak için kalıplarda dondururum .
sarma sarıp boş vaktım de buzluğa atarım çalışan bayanlar için kolaylık.
dolabımda kavanoz kavonoz domates rendem vardır kışları hiç domates almam yemeklere koymam için. çok işe yarar hemde mevsiminin domatesi
kaşarı çok kullanırım fırın yemekleri daha kolayıma gelıyor ve severek tüketiyoruz üstüne mutlaka kaşar rendelerim. hemde görsel acıdan güzel oluyor. kaşarı paketinden cıkardıktan sonra çabuk bozulmaması için kaağıt havluya sararım öyle paketlerim tekrar.gerçekten işe yarıyor.
maydonoz dere otu falan çok çabul bitmıyor bizim evde o yüzden vakumlu bir kapta tutarım yada kıyıp difrize kaldırıruım.
ailem geldiğinde sağolsunlar mantı yaptılar bir kaç pişirimlik onlarıda buzluğa kaldırdım azar azar ayırrarak.
Allahım şu buzluk iyi ki var yoksa ben ne yapacakmışım.
çalışan bir bayan olduğum için araştırırım hep pratiklikleri ve uygularım da başka fikirleriniz varsa yazalım arkadaşlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?