Hamarat kadınlar kalan yemeklerınızı nasıl degerlendırıyosunuz

dilannnn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Kasım 2010
450
2
46
İstanbul
Merhabalar.ben yemek konusunda cok tecrubelı degılımde acaba burdakı deneyımlı arkadaslar kalan yemeklerını nasıl degerlendırıyolar mısal annemden ogrendıgım kadarıyla yapılan pırınc pılavı kaldıysa ertesı gun yogurt corbasının ıcıne konuluyo sız neler yapıosunuz ev ekonomısı ıcın

çok güzel bir konu bende anlatayım.
öncelikle en çok ekmekler bayatlıyor bizim evde bende onları rondodan geçirip galeta unu gibi yapıyorum köftelere kullanıyorum.
sizin de dedğiniz gibi kalan pilavdan çorba yapılabilir. veya kadın budu köfte yapılabilir ben öyle yapıyorum.
artan kekleri de sütle ıslayp yada parçalayarak pastalarımda kullanıyorum.
makarna kalırsa fırın makarnaya çevirilebilir.
bayatlayan pideden üzaerine birkaç malzeme koyup kaşar rendeleyip pizza yapıyorum. (ramazanda yapıyordum:)
aklıma gelırse eklerim.iyi paylaşımlar

benimde çok ilgilendiğim bi konu bu...islamiyet israfı haram kabul ettiği için elimden geldiğince yemek atmam...
yeterli miktarda yapmaya çalışsak da haliyle zaman zaman artan kaln yemekler olabliyor...
benim bir adetim var bir yemeği en fazla iki gün yeriz...onun için iki günlük yemek yaparım genelde...
mesela ekmekler bayatlarsa, küp küp doğrayıp fırında kızartıyorum.....çorba yaptığım zaman kıtır ekmek oluyor çok da leziz oluyor...
eğer çok miktarda yemek arttıysa, birazını saklama kaplarına koyup buzluğa atıyorum...acil durumlarda çıkarıp hazır yemek oluyor bize...
kuru fasülye artmıştı bi keresinde, bende bulgur pilavı yaptım içine fasülyeyi döktüm, fasülyeli pilav oldu :)
biraz mantık çalıştırmak lazım...ama lütfen israf etmeyin kızlar...
yiyiniz, içiniz ama israf etmeyiniz diye kuranda ayet var...
bizim burun kıvırıp beğenmediğimiz çöpe attığımız şeyleri bulamayan ülkeler var aç insanlar var...yazık günah atmayın lütfen...

mumkun oldugunca az yapmaya çali$irim yemeklerimi, ikinci gune kalmaz, mesela $u an dolapta 1 adet patlican var turlu gibi bi$ey yaparim bununla
imambayildi olsa kuçukse hadi 3 alirim ama fazlasini daha fazlasini almam , yendigi gibide biter gider
bu sefrde dogal gazdan mi isarf oluyor acaba :)
ama ikinci ogune yendi diyelim uçuncuye hayatta yenmez, denedim olmuyor bende az pi$iririm elim oyle ali$ti

her turlu hamur i$inide buzluga atabiliirim kalinca
kuru ekmekleride kofteye rendeliyorum
bayat ekmekden tatli yapiyolarmi$ da hiç denemedim onu

Son düzenleme:

al bendende o kadar canım
bende yaptığım yemeğin o öğünde bitmesi taraftarıyım ve genelde öyle olur
mesela her zaman pilav için kullandığım bir bardağım var
su bardağından küçük onunla yapınca tam ikimize göre oluyo o akşam bitiyo
süper bi his

ekmekleri bende fırınlıorum
mesela bi kere kavurma yaptım ertesi güne kaldı
sonra onunla pide yaptırmıştım
mutlaka kalan şeyleri buzluğa atmışımdır
yazın reyhan aldığım zaman ki çok severim
kocam yemediği için çabuk bozuluyo diye doğrayıp kurutmuştum
hala kullanıorum baharat şeklinde

canım hergün yeni yemek güzel oluyor bıkmıyorsun yerken ama hergün yeni yemek de tüp ve gaz için biraz israfiyat oluyor sanki
ben hep bir öğün fazla çıkacak şekilde yaparım...eee ne demişler devir tasarruf devri :)

evet gulsen bende 1 br yaparim pilavimi
e$imle bana yetiyor, bi ka$ik daha olsa yiyemeyiz , iki ka$ik eksik olsa doymayiz gibi bi kararda 1 br pirinç yada bulgur :)
çok nadir pilav isitmi$imdir, tazesi gibi olurmu tadi hiç demi :) 10 dk da pi$iyor zaten

dedim ya gaz da bilmiyorum nerlerde uçuyoz :)
e$im bi kahvalti bide oglen yemegi yer evde
ak$amada kalanini ben ve çocuklar yeriz tabi onlarin damak tadina uyyorsa yerler biciriklar ..
ertesi gune maraton geri ba$lar :)

benim kiz ak$ama oglenki yemegi gorse yinemi bunu yiycez diyor :44: daha 4.5 ya$inda
bilmemki napsam ben bu ahaliyle :)

benim ufaklık daha pek anlamadığı için sorun yok şimdilik ama ilerde sorun olursa mecbur bende az ve öz yapmak zorunda kalabilirim...eşim sağolsun önüne ne koyarsan yer...:) israfı sevmediği için o da boşa gitmesin diye sevmediği bişeyi bile yer...o yönden şanslıyım yani :)

evet benim kuçukde ne bulsa yer garibim hiç bakmaz ne var tabakda diye
buyyyunce gozleri açiliyo valla, pazarlik yaoiyolar bide oturup senle :))

dur bi e$imle konu$uyum , gazdan israf oluyor dersem belki olur der

benimkide sorsan yemek seçmem diyorda, kabak,pirasa lahana , karnibaharn brokoli yemez yemegini aklima gelenler bunlar

öyle valla hiç üşenmem yemek yapmaya yeterki ne yapcaımı bileyim
düşünmek daha uzun sürüyo

konu sahibine tavsiyem en güsel tasarruf yicein kadar pişirmek
herşeyi az yapıorum ben
ilk evlendiğimizde kaynım "yenge analık evinde mi büyüdün sen niye böle az pişirion demişti"

kızlar bende bayatlamıs kurabıyelerı buzluga atarım bı kac gun sonra cozup ellerımle kırarım uzerınede muhallebı doktun mu mıs gıbı tatlı olur o :)
bozulmak uzere olan cıleklerımı buzlukta bırıktırır sonrasında recel yaparım.
bayatlayan ekmeklerıde en cok salatalarda ve corbalarda kıtır olarak kullanırım
sabahtan kalmıs kahbaltılık domateslerı yemege eger cok bozulmamıssa salatalıkla beraber salataya katarım
bıde annem hafıf eksımıs yogurdu hemen eksılı koftelı yogurt corbası yapar

ayyy malesef ben acayıp elı bolum bana da hep aga kızımısın sen derler:)
ama zıyan oldugunu bı kac kez gordukten sonra artık bende az yapmaya alıstım napım:)
ısraf gercektende en buyuk gunah hele de hergun aclıktan olen bınlerce ınsan varken

pekı kızlar bısı sorcam bu yenı cıkan bayat ekmegı getır yenısını gotur kampanyasından hıc yararlanan oldu mu nasıl oluyo o ıs:26:

ay öyle valla allahım affetsin ne kadar kıssakta bişeyler mutlaka gidiyo çöpe(((
insan ilk başta yemek yaparken az geliyo doymayız die düşünüoruz ama halbuki alakası yok
ben makarnayı pişirirken ne kadar şişer bir tabağa ne kadar girer bunun bile hesabını yapıorum

tabııı sız benden cok cok daha tecrubelısınızdır ama cıdden ılk zamanlar yetmez dıe dıe 2 kısıye yarım kılo kuru fasulye yaptıgımı bılırım yanında bı tencere bulgur:)

tabııı sız benden cok cok daha tecrubelısınızdır ama cıdden ılk zamanlar yetmez dıe dıe 2 kısıye yarım kılo kuru fasulye yaptıgımı bılırım yanında bı tencere bulgur:)

bende ilk evlendiğimd çok ziyan ettım allahım affetsin tecrübesizldim iki kişiye nasıl yemek yapılır zorlandım ama şimdi alıştım 2 patlıcandan bir patatesten bir bardak pirinçten. çorbay bile iki içimlik yaparım. ertesi güne kalınca pek hoşlanmıyor eşim bende çalışan bayanım ama ne yapalım yetişmeye çalışıyorum hergün.

bayat ekmeklerle ilgili önceden yazmıştım ekleme yapayım haftasonları bayat eklemklerden minik pizzalar hazırlayıp fırında kızartırım çok güzel oluyor.

börek yaparım buzluğa atarım çalıştığım için haftaiçi misafirim gelecekse hemn buzluktan cıkarır fırına veririm.
sarımsakları soyup bir kavanoza koyarım. üzerine de zeytinyağı .soymakla uğraşmam .

bakliyatları birer avuç ikimize kadar azıcık haşlar buzdolabı poşetlerinde buzluğa kaldırıyorum. işten gelince iki saat yumuşamasını beklemekten kurtuluyorum

eti kıymayı da aynı şekilde küçük buzdolabı poşetlerine ayırıp yassı şekilde buzluğae atıyorum hem çok da yer kaplamıyor.

kıymalı harç yada pirinçli dolmalık içim artarsa onu da buzluğa kaldırıyorum kullanacağım zaman hazır oluyor.

o hafta yiyemediğimiz kalan patlıcan biber kırmızı biberleri közleyip buzluğa atarım daha sonra salata da yada yoğurtlayarak kullanıyorum.

tavuk haşlamışsam suyunu atmam daha sonra pilava çorbaya kullanmak için kalıplarda dondururum .

sarma sarıp boş vaktım de buzluğa atarım çalışan bayanlar için kolaylık.
dolabımda kavanoz kavonoz domates rendem vardır kışları hiç domates almam yemeklere koymam için. çok işe yarar hemde mevsiminin domatesi
kaşarı çok kullanırım fırın yemekleri daha kolayıma gelıyor ve severek tüketiyoruz üstüne mutlaka kaşar rendelerim. hemde görsel acıdan güzel oluyor. kaşarı paketinden cıkardıktan sonra çabuk bozulmaması için kaağıt havluya sararım öyle paketlerim tekrar.gerçekten işe yarıyor.

maydonoz dere otu falan çok çabul bitmıyor bizim evde o yüzden vakumlu bir kapta tutarım yada kıyıp difrize kaldırıruım.

ailem geldiğinde sağolsunlar mantı yaptılar bir kaç pişirimlik onlarıda buzluğa kaldırdım azar azar ayırrarak.
Allahım şu buzluk iyi ki var yoksa ben ne yapacakmışım.

çalışan bir bayan olduğum için araştırırım hep pratiklikleri ve uygularım da başka fikirleriniz varsa yazalım arkadaşlar.

Son düzenleme:

aklıma geldi eğer yufkam varsa ve hepsini kullanamadıysam geri kalanını sigara böreği yaparım hoop buzluğa lazım oldukça alır kızartırım çok pratik.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…