Hamile arkadaşlar bir bakarmısınız ?

Teşekkür ederim arkadaşlar ama hanginizin yazdığı doğru:)

canim cok kolay sen niye hesaplayamadin ki,:umursamaz: 1 ay 4 haftadir , 25 hafta da 6 tane 4 hafta var, demekki 6 aylik. ilk arkadas dogru soylemis 6 ay 1 gunluk hamile.

Ay hesabiyla karisikliklar oldugundan hamilelik hafta olarak takip edilir. 4 hafta yalnizca subat ayinda 1 ay eder. O yuzden ay hesabi 9 ay uzerinden yanlis sonuc verir. 4 hafta bir ay eder dersek normal suresinde bir dogum 10 ayda gerceklesir. Eger ayini merak ediyorsak, haftayi 7 ile carpip 30 a bolerek bulabiliriz. Herkese hayirli ve kolay dogumlar diliyorum.

Goncamelek ve momof2 nin hesabı doğru canım.

Benim doktorumda bir ayı 30 gün olarak hesap etmek gerektiğini söylüyor.
Yani gününü 30 a bölerek kaç aylık olduğunu hesaplayabilirsin.
25 hafta demektir ki 25*7=175
175 günlük gebesin bunu da 30 a böleceksin ki bu da 5 ay 25 günlük ya da 6 aydan 5 gün küçük demektir.
Eğer bir ayı 4 hafta diye hesaplarsanız bir ayın 28 gün etmesi gerekir ki, Şubat hariç 28 gün olan ay yoktur.

ben onu bunu bilmem normalde 6 ay 1 hafta oluyor ama yanlış
30.haftada tam 7 ay oluyor

canim cok kolay sen niye hesaplayamadin ki,:umursamaz: 1 ay 4 haftadir , 25 hafta da 6 tane 4 hafta var, demekki 6 aylik. ilk arkadas dogru soylemis 6 ay 1 gunluk hamile.

iste o kadar kolay degil canim..senin dedigin gibi olsa 36. haftada 9 ay bitiyor sonraki 4 hafta neyin nesi o zaman??

bu konuyu bende cok merak ediyordum cünkü herkes kac aylik hamilesin diye soruyor..doktoruma sordum 24 hafataliktim o zamanlar ...5 bucukmu yoksa 6 aylikmi hamileyim diye..oda demistiki bunu kafaya takmaya bile gerek yok hamilelik dönemini ay ay hesaplamak gerilerde kalan bi yöntemdir hafta olarak hesaplama hem daha kolay anlasilir hemde daha kesin demisti..24 haftaliksin bu kadar dedi...

Aslında 30 hafta tam 7 aylık yapıyor heralde.karışık bir iş.herkes değişik birşey söylüyor

6 aydan birgun eksik birgun fazla ne farkeder:)) doktorlar ay hesabi yapmiyor hafta hesabi yapiyorlar... 36. haftada 8 ay bitiyor 9 agiriyoruz o 4 hafta da dolu dolu dokuz ay oluyor

Ay hesabiyla karisikliklar oldugundan hamilelik hafta olarak takip edilir. 4 hafta yalnizca subat ayinda 1 ay eder. O yuzden ay hesabi 9 ay uzerinden yanlis sonuc verir. 4 hafta bir ay eder dersek normal suresinde bir dogum 10 ayda gerceklesir. Eger ayini merak ediyorsak, haftayi 7 ile carpip 30 a bolerek bulabiliriz. Herkese hayirli ve kolay dogumlar diliyorum.

aynen canım sana katılıyorum bende 23 haftalık hamileyim yani 5 ay 11 günlük hamileyim ama diğer türlü diyenler için 1 hafta sonra 6 aylık hamile olmuş olucam bence çok saçma dediğin gibi haftayı 7 ile çarpıp 30a bölebiliriz biraz mantıklı olmak lazım...

çok saçma bence hafta birde gün gün hesaplıyolar 22+3 yok 5 doktora gidiorum o sölüo işte kafamı hiç yormuyorum bile benim hesaplarımla doktorumun arasında 1 hafta gecikme var çünkü bence bebeğim mayısın sonunda doğmuş olması lazım doktorum haziran başı dio sağlıkla gelsin bakalım da erkek bebekelr biraz daha geç gelirmiş herhalde bakçaz bakalım nasip

Back
X