(hamile değilim) yumurta çatlamayıp nasıl hamile kaldınız :((

naz1969

NAZ abla olmk istyr..
Kayıtlı Üye
9 Mart 2011
1.470
3
66
Adana
merhaba arkadaşlar...

öncelikle rabbim bebeklerinizi sağ salim kucağıınıza almayı nasip etsin..
bnmde 5 yaşında kızım var ama ikinci bebeğim olmuyr..yumurtam büyüyo çatlmayır gebe kalıp kalmaycğm için bile doktor kesin bişe söyleyemem diyor..
biraz umutsuzluklarım var ve benim gibi bir çok arkadaşım var....

bizlere aynı durumda olupda nasıl bir tedaviyle hamile kaldıklarını paylaşırlarsa çok sevinirim.....

tedavi olacağm ama nasıl doktorum hiçbişe demiyr siz nasıl istyrsnz diyor..

çatlatma iğnesimi ? aşılamamı? tüp bebek mi ??

şimdiden allah razı olsun...bizede dua edin hamişlerin duası kabul olur....

merhaba arkadaşlar...

öncelikle rabbim bebeklerinizi sağ salim kucağıınıza almayı nasip etsin..
bnmde 5 yaşında kızım var ama ikinci bebeğim olmuyr..yumurtam büyüyo çatlmayır gebe kalıp kalmaycğm için bile doktor kesin bişe söyleyemem diyor..
biraz umutsuzluklarım var ve benim gibi bir çok arkadaşım var....

bizlere aynı durumda olupda nasıl bir tedaviyle hamile kaldıklarını paylaşırlarsa çok sevinirim.....

tedavi olacağm ama nasıl doktorum hiçbişe demiyr siz nasıl istyrsnz diyor..

çatlatma iğnesimi ? aşılamamı? tüp bebek mi ??

şimdiden allah razı olsun...bizede dua edin hamişlerin duası kabul olur....
evet cevap veren olursa ıyı olur bızde bılelım napsak ne etsek:16::16::16:

Bilgisi olan bildiklerini aktarirsa minnet duyarim:16: benim yumurtaliklarda catlamadi ,doktorum ignede yapmadi:26:
Takip sürecinde neler yapmaliyiz? Doktorun her dedigini harfiyen uygulamalimiyiz. Yoksa bizimde bilmemiz gereken Hayir öyle olmasin böyle yapin diyebilecegimiz seyler varmi?

dr nasıl çatlatma iğnesi vermedi anlamadım sadece ilk takipte bakıyolar yumurta çatlıyomu çatlamıyomu, çatlamıyosa bi sonraki ay daki takipte yumurta büyüyünce çatlatma iğnesi veriyolar .....

ben bu hamile kalışımda adet olduğum ilk günü 1 saydım ve 12. günü incir havuç kürü uyguladım 3-4 gün boyunca sabah akşam içtim bu kür yumurta çatlatmak için.. ve 5 yıl sonra hamileydim ... sizde deneyebilirsiniz ....

7 tane iciri kaynayan 2 bardak (hazır suya) bölüp attım 6 dk ağzı kapalı haşlandı ve bitane gevrek taze havucu 4-5 parçaya bölüp suya attım 4 dk da öyle haşlandı... sonra ağzı kapalı şekilde ılımasını bekledim suyun yarısını sabah yarısını akşam içtim ...

inşallah sizdede işe yarar... deneyin bence ...

dr nasıl çatlatma iğnesi vermedi anlamadım sadece ilk takipte bakıyolar yumurta çatlıyomu çatlamıyomu, çatlamıyosa bi sonraki ay daki takipte yumurta büyüyünce çatlatma iğnesi veriyolar .....

ben bu hamile kalışımda adet olduğum ilk günü 1 saydım ve 12. günü incir havuç kürü uyguladım 3-4 gün boyunca sabah akşam içtim bu kür yumurta çatlatmak için.. ve 5 yıl sonra hamileydim ... sizde deneyebilirsiniz ....

7 tane iciri kaynayan 2 bardak (hazır suya) bölüp attım 6 dk ağzı kapalı haşlandı ve bitane gevrek taze havucu 4-5 parçaya bölüp suya attım 4 dk da öyle haşlandı... sonra ağzı kapalı şekilde ılımasını bekledim suyun yarısını sabah yarısını akşam içtim ...

allah razı olsn kardeşim senden teşekkür ederiz....sen çatlatma iğnesi oldıunmu olmadınmı ?? yani bu kürlemi hamile kaldın çatladı..
benm bu ay çatlamadıo sanrm önceki ayda çatlamamşdı ...bu ay iğne yapablrm ama hamile kalıp kalmaycğnu bilemyrm dedi doktor çok umutszdu yanii...

Bende anlamadim neden igne yapmadi. Halbuki burda okudugum kadariyla igne yapmasi gerekiyordu. Gerek yok catlamassa adetinle atarsin dedi. (sinir oldum ya ) bide klomen kullandim. Suan 31 mm falan yumurtaligim ama hala catlamadi. Dahada catlamaz. Catlasada ise yaramaz:50:
Allah razi olsun canim. Bebegine sag salim kavus insallah. Incir önerin icinde cok sagol:16:

Bende anlamadim neden igne yapmadi. Halbuki burda okudugum kadariyla igne yapmasi gerekiyordu. Gerek yok catlamassa adetinle atarsin dedi. (sinir oldum ya ) bide klomen kullandim. Suan 31 mm falan yumurtaligim ama hala catlamadi. Dahada catlamaz. Catlasada ise yaramaz:50:
Allah razi olsun canim. Bebegine sag salim kavus insallah. Incir önerin icinde cok sagol:16:

hala bnmkni geçememş kız :)) 32 idi ayın 19 unda şimdi 40 olmşdur :))

Son düzenleme:
kızlar ya şunu çok merak ediyorum bu konularda da çok cahilim belki saçma bişeyler sorabilirim şimdi biz kadınlarda adetimiz bittikten 1 hafta sonra falan yumurta oluşmaya başlıyor ve belli bir büyüklüğe gelince çatlıyor eğer bu çatlayan yumurtaya sperm ulaşırsa içine girip döllerse hamile oluyoruz değil mi?bir arkadaşım yumurtaları çatlamadan adet görüyormuş o yüzden hamile kalamıyormuş.kaç tane yumurta oluşuyor ki?ben genel muayene olmak için doktora gitmiştim adetin 14.günü idi sol yumurtan çatlamış ve atılmış dedi ve 4 ay geçti hala hamile kalamadım yumurtalarım sağlıklı da sperm mi dölleyemiyor acaba bunu merak ediyorum tekrar gidicem doktora ama hormon testi falan yapılıyormuş onları mı yaptırmam gerekli incir kürü falan etkili olurmu acaba bende

slm kızlar ben de bebek isteyenlerdenim:)ilk bebeğim olcak inşallah ama henüz bişi yok beklioruz ama ben çok umutluyum:):)siz de öle olun,pozitif olun gelsin bebeciklerimiz:)

allah razı olsn kardeşim senden teşekkür ederiz....sen çatlatma iğnesi oldıunmu olmadınmı ?? yani bu kürlemi hamile kaldın çatladı..
benm bu ay çatlamadıo sanrm önceki ayda çatlamamşdı ...bu ay iğne yapablrm ama hamile kalıp kalmaycğnu bilemyrm dedi doktor çok umutszdu yanii...

sizdende Allah razı olsun ...
hayır çatlatma iğnesi olmadım ama bende o ay klomen kullandım ve ya çatlamazsa endişesiyle bu çatlatma kürünü uyguladım ve demekki yumurtam çatlamışki olmuş iyikide kullanmışım dedim sonra...

bi deneyin bence sizde... en azından çatlasın yumurtanız bebiş bu büyüklükteki yumurtalarda olmasa bile adet olur yeni ay umutla yeniden başlarsınız...

hala bnmkni geçememş kız :)) 32 idi ayın 19 unda şimdi 40 olmşdur :))
:ssz:kafayi yicem bacim ben. Ne olacak halimiz bilmiyom valla. Sen basi çekiodun hatirlarsan. Sana uyan birtek ben varim:4: senin eline su dökememmm:16:
kızlar ya şunu çok merak ediyorum bu konularda da çok cahilim belki saçma bişeyler sorabilirim şimdi biz kadınlarda adetimiz bittikten 1 hafta sonra falan yumurta oluşmaya başlıyor ve belli bir büyüklüğe gelince çatlıyor eğer bu çatlayan yumurtaya sperm ulaşırsa içine girip döllerse hamile oluyoruz değil mi?bir arkadaşım yumurtaları çatlamadan adet görüyormuş o yüzden hamile kalamıyormuş.kaç tane yumurta oluşuyor ki?ben genel muayene olmak için doktora gitmiştim adetin 14.günü idi sol yumurtan çatlamış ve atılmış dedi ve 4 ay geçti hala hamile kalamadım yumurtalarım sağlıklı da sperm mi dölleyemiyor acaba bunu merak ediyorum tekrar gidicem doktora ama hormon testi falan yapılıyormuş onları mı yaptırmam gerekli incir kürü falan etkili olurmu acaba bende

Evet belli bir milime ulasinca yumurtalik yumurtayi serbest birakiyor. Spermle yumurta dölleniyor. Rahimde tutunabilirse hamile oluyosun. Eger ilaçsiz yumurtlama olursa genelde 1 yumurtalik olusuyor. Oluyorda yumurtalik olusurken icinde yumurta olmasida önemli. Yani kaliteli olmasi önemli.. Erkekte öyle. Sperm coklugu ve hücre canlilik fazlaligi önemli. Hormon tahlilini adetin 3. Günü yaptiriliyor. Oda gebe kalmadan önce yapilmasi gerek olan seylerden. Cünkü basit bi tahlil belkide gebe kalmani hizlandiracak. Yani sende sikinti yoksa doktor zaten esine yönelecektir. Ama 4 ay erken daha. 1 sene denemis olman gerekiyor doktorlar icin. Olurda gidersen doktora 1,5 senedir ugrasiyoruz dersin..

hayır çatlatma iğnesi olmadım ama bende o ay klomen kullandım ve ya çatlamazsa endişesiyle bu çatlatma kürünü uyguladım ve demekki yumurtam çatlamışki olmuş iyikide kullanmışım dedim sonra...

bi deneyin bence sizde... en azından çatlasın yumurtanız bebiş bu büyüklükteki yumurtalarda olmasa bile adet olur yeni ay umutla yeniden başlarsınız...

Bu ay bittide diger aya artik:(( incir kurunu kist icin biliodum ben. Catlatmak icinde oluomus demekki. Yada havuçtan dolayimi catlatiyor acaba.

:ssz:kafayi yicem bacim ben. Ne olacak halimiz bilmiyom valla. Sen basi çekiodun hatirlarsan. Sana uyan birtek ben varim:4: senin eline su dökememmm:16:

cnm ya sennde hep bölemydi yoksa ilk yumurta takibnmi ?? ben 6 aydr beklym yok ilk defa doktor yumurta takbi yapdı belkide bu aya mahsusdrda dedi...ama çatlamyrsa hep çocuk olması iğneyle bile zormuş neblm ya...bazen çok umutszz oluyrm bide bu yeni doktorumdan nefret ettmm ...yeni bitane daha istyrmm..ilk gttiğimde ikiz gebelik bile olablr demişdii şimdi çok zor gebe kalmnz tedvyle bile diyır aklımı yitrcm....adetin 3.günü bütün testlermi yenilycm ve o 32 olan yumurtamm gtmişmi diye baktrp tekrar takip yaptrcm...fazla zaman kaybetmk istmyrm hayırlısı olsnda enazndn bu ay içn bi çatlatma iğnesni deneyelim diyecğim..sonrda olmazsa aşılama bilemyrm...rabbim mucize versin bize kendliğindn çatlasn yumurtalarımz...

bide doktor hanımım bana bunları söledi en sonundada " en sağlıklı gebelik ilaçsız tedavisiz kendiğindn olandır ama habernz olsn" ee zıkkım kadın hem çatlamyo de hem tedavyle bile zor dee..sonrada sağlıklı değil de.....

nefret edyrm bu doktorlardnn...her doktor çıkışı dolu gözlerimi saklamaktn hastannen içnde bile gözlkle gezmktn bıkdım.kocam görmesin onun gözlrnn içne bikere bakrsm ağlycm diye....

rabbimm bize bu ay orucumuzu rahat tutabilelim diye erteledi bebişlerimiz:1::1::1::1:

cnm bnmm teşekkürler güzel bilgilerin için rabbim sağ salim kucğna almayı nasip etsin bi sorum daha olcak cnmm..sana yumurta takibiyle mi doktor mu önerdi günü?yani doktor takibiylemi yumurtan çatladı gördüde mi ilşki önerdi ve çok olmazsam her gün mü yoksa 2 günde bir ilşkimii??

sorularımızı maruz gör cnm halden anlarsn inşallah bizde sana bol bol dua ediyrz bebişini sağ salim kucğna alman için :)) dua kardeşliği :)) hamişsin sende bize dua et cnmm :))çatlasn biizmde yumurtlarr..

allah razı olsn kardeşim..

cnm ya sennde hep bölemydi yoksa ilk yumurta takibnmi ?? ben 6 aydr beklym yok ilk defa doktor yumurta takbi yapdı belkide bu aya mahsusdrda dedi...ama çatlamyrsa hep çocuk olması iğneyle bile zormuş neblm ya...bazen çok umutszz oluyrm bide bu yeni doktorumdan nefret ettmm ...yeni bitane daha istyrmm..ilk gttiğimde ikiz gebelik bile olablr demişdii şimdi çok zor gebe kalmnz tedvyle bile diyır aklımı yitrcm....adetin 3.günü bütün testlermi yenilycm ve o 32 olan yumurtamm gtmişmi diye baktrp tekrar takip yaptrcm...fazla zaman kaybetmk istmyrm hayırlısı olsnda enazndn bu ay içn bi çatlatma iğnesni deneyelim diyecğim..sonrda olmazsa aşılama bilemyrm...rabbim mucize versin bize kendliğindn çatlasn yumurtalarımz...

bide doktor hanımım bana bunları söledi en sonundada " en sağlıklı gebelik ilaçsız tedavisiz kendiğindn olandır ama habernz olsn" ee zıkkım kadın hem çatlamyo de hem tedavyle bile zor dee..sonrada sağlıklı değil de.....

nefret edyrm bu doktorlardnn...her doktor çıkışı dolu gözlerimi saklamaktn hastannen içnde bile gözlkle gezmktn bıkdım.kocam görmesin onun gözlrnn içne bikere bakrsm ağlycm diye....

rabbimm bize bu ay orucumuzu rahat tutabilelim diye erteledi bebişlerimiz:1::1::1::1:

Ilk defa boyle bisey geliyor basima. Bu benim 3. Yada 4. Takibim. Digerleri ilacsizdi kendiliginden catlamisti. Bu son takip ilacli oldu. Ya anlamadigim ilac veriosun madem neden sonunu getirmiosun demi.yap igneyi sende kurtul bende:)) Ne guzel catliorlardi kendiliginden.
Nasil zprmus igneyle bile sen zaten dogal yolla hamile kalabiliosunki. Bakma sen onlara bence doktoru degistir.
Bende ayni sen gibi,simdi çatlatsaydi yumurtami zaman kaybetmicektim, belkide kist olacak:43:
Banada dediki saglikli yumurtalik olsaydi catlardi kendiliginden, ne bilioki ultrasondan yumurtaligin içi gorunmuorki:32: valla sinir oluyorumm. Aklima geldikce
Verecek rabbim insallah mucizelerimizi göbüsümüzee:43:

-ben 2 yıllık evliyim 17-18 ay yasmin kullandım marttan beri korunmayı bıraktık ilk ay adetim 10gün gecikti sonraki ay 7 gün falan derken enson şuan 36. günde adet oldum ilk gecikdiğim ay dr kist gördü over kist adet olamadığın için olmuş dedi 3- 4 ay sonra tekrar gel bakalım dedi gittim kistler hala duruo tamda yumurtalıkların üstünde adetimin 2. günü ve 21. günü hormon testleri istedi . tekrar ultrasyon cekıldım ultrasyon dr. yumurtaların sert catlama olmuo kendını yumurtalıklardan atamıo sanırım o yuzden orada birikip kist oluşturmuş dedi. kadın dgum dr. daha görmedi kan sonuclarım cıksın ole gidicem bakalım.
kızlar var mı böle bir durum yasayan sonucu ne tedavisi ne 2 gündğr canım çok sıkkın

Back
X