Hamile iken oruç tutan varmı?

nebis

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2010
178
25
118
Kızlar ben 27 haftalık hamileyim. Bugün şeker yüklemesi yapıldığı için oruç tutmadım. Diğer günlerde tutsam bebek açısından problem olur mu? Bu konuda bir bilginiz varmı?

Kızlar ben 27 haftalık hamileyim. Bugün şeker yüklemesi yapıldığı için oruç tutmadım. Diğer günlerde tutsam bebek açısından problem olur mu? Bu konuda bir bilginiz varmı?

olur canım bence bebeğin büyümüş baya... ona olmasa bile sana olur ..

senden alır tüm ihtiyaçlarını sende zayıf düşersin allah korusun...

ben 2 aylık hamileyim bende tutmuyorum birşeyler yemezsem çok bulantım oluyor çünkü...

istersen tutma daha sonra allah nasip ederse kazalarını tutarsın....

bu arada bebeğini allah sağlıcakla kucağına allmayı nasip etsin rabbim...:nazar::emir_bebek:

Bende hamıle oldugumu daha yenı ogrendım tutup tutmamak arasında cok gıdıp geldım ama bugune kadr hıc akstmadım o yuzden ıcım hıc rahat degıldı dr sordum dedıkı tutmak ıstıyosan tutabılırsın ama kendını zorlamıcaksın bende bugun ALLAH kabul ederse oruca gırdım :) senın senın durumun daha farklı ama senın bebegn artık gelısme donemınde sen tutmamalısın bence cunku zaman cok uzun senın beslenmen lazım ama benmkı okdr mınıkkı benden beslenebılrmıs :)))) bende tutmak tutmamaktan daha hayırlıdır dedım ve tutmaya karar verdım. Rabbım herkese sag saglım cocugunu kavustursun ınsallah :emir_bebek:

ben de 26 haftalık hamileyim ve bugün en azından kendimi denemek ve Ramazanı hissetmek için oruç tuttum.ama okuduğum gazetede 24 ve 25.hafta sonrasında oruçklu olmanın çok doğru olmadığı yazıyordu.

Sağol canım. Bebişim 4 temmuzda 470 grdı. Bugün 1 ağustos da yani 887 gr olmuş. Çok büyüdü maşallah. Tutabilir miyim bende bilmiyorum?Senin açından zor tutmakda tam senin bulantın zamanın.Hele sıcaklar. Benide sıcaklar korkutuyor.

ben de 26 haftalık hamileyim ve bugün en azından kendimi denemek ve Ramazanı hissetmek için oruç tuttum.ama okuduğum gazetede 24 ve 25.hafta sonrasında oruçklu olmanın çok doğru olmadığı yazıyordu.

Peki bundan sonra tutmayı düşünüyormusun? Ben ilk defa tutamayacağım için hep muallaktayım.Bugün mecburi tutamadım.Tabi ki sağlık herşeyden önce gelir. Ama problem olmazsada tutmak isterim.

Sağol canım. Bebişim 4 temmuzda 470 grdı. Bugün 1 ağustos da yani 887 gr olmuş. Çok büyüdü maşallah. Tutabilir miyim bende bilmiyorum?Senin açından zor tutmakda tam senin bulantın zamanın.Hele sıcaklar. Benide sıcaklar korkutuyor.

Yok yok sız tutmayn sız beslenmenıze devam edın rabbım vermıs kolaylıgını nasılsa bunu sımdı dusunmeyın bebegınıze odaklanın onu ıyı besleyın :))) ben daha kesemı bıle gormedım o yuzden ıcım rahat 15 gn sonra ALLAH ızn verırse gorucm ozaman dr herhngı bısey solerse bende bırakırım

31 haftalık hamileyim ve tutmuyorum.doktorum günler uzun havalar sıcak zorlanırsın tutma dedi.bende ilk defa tutmuyorum ama içim rahat özrüm var inşallah borcumu öderim doğumdan sonra.ilerleyen gebeliklerde risk almamalıyız diye düşünüyorum

Peki bundan sonra tutmayı düşünüyormusun? Ben ilk defa tutamayacağım için hep muallaktayım.Bugün mecburi tutamadım.Tabi ki sağlık herşeyden önce gelir. Ama problem olmazsada tutmak isterim.

bütün ayı tutmayı düşünmüyorum canım ama en azından birkaç gün tutmak istiyorum.tabi üst üste değil.şimdiye kadar hiç bir orucumu geçirmedim.sonradan tutmak da zor olacak.emziriyor olacağız.borç tutmak daha zorolacak.çünkü herkes yiyip içerken biz oruçlu olmakta zorlanacağız.ama inşallah Allah kolaylaştırır.

18. haftamdayım. Bugün eşimin ısrarı üzerine oruç tutmadım. Yarın denemeyi düşünüyorum. En azından bir gün tutup bir gün tutmam. Bir ay yerine 15 gün borcum olur.

ben ilk gebeliğmdede bulantımdan dolayı tutamamıştım hatta emzirirkende kaza ettim inşlhh onları...şimdi 15 haftalık hamileyim yine midemden dolayı tutamıyorum kii olmasada tutamazdım sanırım çok sıcak hiç bişi yemesek bile su çok önemli bol bol sıvı alınmalı kış ayları gibi deill

canım ben orucum dün tuttum dayanabiliyorum diye devam edecektim. 15. haftamdayımm bugün sabah ultrasona girdim belkicinsiyetini görürüz diye bebişim neredeyse hiç hareket etmiyor. doktor kesinlikle tutma dedi. öyle halsiz duruyoduki çok üzüldüm şimdi bi an önce akşam olsun istiyorum eşimde bende çok tedirginiz. kış ayları olsa belki problem olmaz ama 16 saat. ben kendimi iyi hissedince bebekte iyidir diye düşünüyordum. o halini görmesem etkileneceğini yine düşünmem. bu arada doktorum inançlı birisidir.

Bu ne bicim soru ?
Amacla araci karistiriyosunuz yine. Sevap diye gunaha giriyosunuz. Hamile ve emziren kadin oruc tutar mi ?
Cahil insanlar gibi davranmayin.
Bu nasil anne adayligi, bu nasil annelik. Bebeginizden daha ki kiymetli oruc borcunuz, gunahiniz ? O zaman ramazan a denk gelmicek sekilde hamile kalsaydiniz.
Ayip yahu ayip.
Seneye emzirirken de tutarsiniz siz simdi, sutunuz kesilir akliniz basiniza gelir.
Allah bebeklerinizi korusun. Sizin yapcaginiz yok gibi.

bende 18.haftami bitirdim ve 2 gun midemden rahatsiz oldugum icin tutamadim ama yarin bir deneyeyim diyorum...ilk hamileligimdede tutmamistim 3 sene oldu daha odeyemedim..esimde cok karsi oruc tutmama bakalim napicam ama inanin icim hic rahat degil

hamileyken oruc tutmak kesinlikle dogru degil ilk aylarda bebek annenden pek bisey almasa da tansiyon dusuklu olabilir ayrica vucud zayif dusebilir.dinimizcede hamilenin oruc tutmasi gunahtir

Bebege ve anneye zarar gelecekse kadin oruc tutmaz sonradan kaza eder
islam zorluk degil kolaylik dinidir ....

Hepinize kolay gelsin Rahman zor olani kolay kilsin (amin)

paylaşımlarınızı birbirinizi kırmadan yapmanızı rica ederim
gebelikte oruç tutmanın anneyi ve bebeği riske sokacağını düşünüyorum
sağlık açısından sorun yaratacak durumlardan sakınılmalı
allahın emanetine iyi bakılmalı.
internette ufak çaplı bi araştırma yaparsanızda hadis kaynaklarının net
cevaplarını bulabilirsiniz

(Hasta, çocuğuna zarar gelmesinden korkan hamile kadın, oruca gücü yetmeyen ihtiyar, oruç tutarsa öleceğinden korkan çok zayıf kimse oruç tutmaz.) [Deylemi]

(Gebe ve emzikli kadın, kendisinin veya çocuğun sıhhatine zarar gelecekse, oruç tutmaz.) [Buhari, Ebu Davud]

(Allahü teâlâ, gebe ve emzikli kadına oruç tutmamak için ruhsat vermiştir.) [Ebu Davud, Tirmizi, Nesai]

Back
X