Hamile kalamamak/çocuk özlemi

Niluferx

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Nisan 2023
132
48
28
28
Nereden baslayacagimi bilemiyorum ama hiç tanımadığım ve aynı şeyleri yaşayan insanlarla dertleşmek istedim. Yaklaşık üç yıldır çocuk istememize rağmen maalesef ki gebelik hiç oluşmadı... Sayısız doktorlar, hsg, histereskopi, klomen femara vs. vs. Hiçbir sonuç olamadık. Sebebi bilinmeyen infertilite dendi..belki olmayışında bi sebep olsa, gerçekten bu şekilde yipranmazdim. Bu konudan dolayı mental olarak çok bitik durumdayım. Tüp Bebek imkanımız var maddi açıdan fakat iş sebebiyle dogu da yaşıyoruz ve imkan asla yok. Ayriyeten de korkuyorum nedenini bilmemekle birlikte tüp Bebek konusuna asiri soğuk bakıyorum. Sanırım sürece başlayıp sonunda olumsuz sonuç olmasından çok korkuyorum. Aile içinde olsun, akrabalar olsun benden sonra evlenen herkesin evladı oldu. Bilmiyorum onların çocuklarını severken bile, sanki bana acıyarak bakıyorlarmis gibi hissediyorum. İnsanların yüzüme sürekli sormalarindan ve olmadığını söylediğimde ki tavirlarindan da bıktım. Belki abartiyorum ama çocuğu olan , bu duyguyu tadan insanların sürekli karşıma geçip hayırlısı olsun, inşallah sizinde evladınız olsun diye iyi dileklerinden bile rahatsızlik duymaya başladım. Hissizlestim ve yorgun hissediyorum.. içimi buraya hiç tanımadığım sizlere dökmek istedim, zira başka kimseyle konuşamıyorum ve kalbimi açamıyorum... Allah isteyen ve hakeden herkese bu duyguyu tattırsin İnşallah...❣️

Sizi çok iyi anlıyorum bende beşinci senemde evladıma kavuştum.. 4 sene bizimde olmadı benden sonra evlenen herkesin gerek kuzen gerek akraba olsun hamilelik haberini aldığımda sevinemiyordum bile.. Bizde eşimin işinden dolayı o sıralar sürekli gezmek zorundaydık en sonunda artık dayanamadığı mı tedavi görmek istediğimi söyledim ona. O da kabul etti ve biz bir anda kendimizi tedavinin içinde bulduk. Bende korktum ya tutmazsa ya olmazsa nasıl olur ne yaparım diye. Bu yüzden kimseye söylememe kararı aldık. Sadece eşim ve ben. Sonra gittik ve tedavimizi olduk. Şuanda bebeğim 6 aylık. Diyeceğim o ki eğer imkanınız varsa vazgeçmeyin tedavi olun. Sonradan pişman olmamak için , ben öyle düşünmüştüm. En azından bunu da deneyeyim sonradan keşke dememek için..

Sizi çok iyi anlıyorum bende beşinci senemde evladıma kavuştum.. 4 sene bizimde olmadı benden sonra evlenen herkesin gerek kuzen gerek akraba olsun hamilelik haberini aldığımda sevinemiyordum bile.. Bizde eşimin işinden dolayı o sıralar sürekli gezmek zorundaydık en sonunda artık dayanamadığı mı tedavi görmek istediğimi söyledim ona. O da kabul etti ve biz bir anda kendimizi tedavinin içinde bulduk. Bende korktum ya tutmazsa ya olmazsa nasıl olur ne yaparım diye. Bu yüzden kimseye söylememe kararı aldık. Sadece eşim ve ben. Sonra gittik ve tedavimizi olduk. Şuanda bebeğim 6 aylık. Diyeceğim o ki eğer imkanınız varsa vazgeçmeyin tedavi olun. Sonradan pişman olmamak için , ben öyle düşünmüştüm. En azından bunu da deneyeyim sonradan keşke dememek için..
Çok teşekkür ediyorum okuyup yorum yaptığınız için.. kendinizi o sürece nasıl ikna ettiniz acaba?

Çok teşekkür ediyorum okuyup yorum yaptığınız için.. kendinizi o sürece nasıl ikna ettiniz acaba?
Tedavi sonunda olmasa da sorun değil zaten böyle de olmuyor dedim en azından keşke deneseydim demek istemedim bu yüzden kendimi buna hazırladım yani. Zorlukların farkındaydım ama pişman olmak istemedim. Ya geç kalırsam ya asıl o zaman tutmazsa gibilerinden.. eğer imkanınız varsa dediğim gibi yapın. Sonra belki sizde iyiki dersiniz benim gibi..

Tedavi sonunda olmasa da sorun değil zaten böyle de olmuyor dedim en azından keşke deneseydim demek istemedim bu yüzden kendimi buna hazırladım yani. Zorlukların farkındaydım ama pişman olmak istemedim. Ya geç kalırsam ya asıl o zaman tutmazsa gibilerinden.. eğer imkanınız varsa dediğim gibi yapın. Sonra belki sizde iyiki dersiniz benim gibi..
Teşekkür ederim tekrardan.. umarım bende bu anda kendime hadi deyip başladım bu sürece.. ❣️

İnşallah sizde kucağınıza yavrunuzu tez zamanda alırsınız...Sandığınız kadar zor bir süreç değil gerçekten..Allah yardımcınız olsun 🌸🙏
Amin, İnşallah.. şuan en çok istediğim şey bu gerçekten.. ne zor bir sinavmis...🥲

Allah tez zamanda kucağını doldursun arkadaşım. Tüp bebek sürecinden korkma sakın. Evet kolay bir süreç değil belki ama inan anlatılan kadar da zor değil. Bir başlıyorsun bir bitiyor. Hiçbir sorununuz yokmuş, ilk denemede olur belki. Aşılama deneyebilirsin ya da.

Merhaba,

Sizi çok iyi anlıyorum, biz de sebepsiz infertilite ile 4 sene uğraştık. O 4 yılda döktüğüm gözyaşlarımın, uykusuz gecelerimin haddi hesabı yok. Bir defa da kurdeşen oldum artık nasıl stres yaptıysam.

O süreçte çevremde herkesin ya hamileliğini izledim ya hamilelik haberini aldım. Onlar adına sevindim elbet ama her hamilelik haberinde içime kor düşüyordu. Yanımda sürekli bebeğinden bahseden ( durumumu bildiği halde ) sosyal medya da günde 10 kere bebeğini paylaşan arkadaşım dediğim kişiler oldu. Bu sebepten ötürü birçoğu ile bağlantımı sıfıra indirdim.
İnsan biraz empati bekliyor, anlayış bekliyor ama insanlar çok acımasız. Yaranı bilmesinler tuzlukla koşarlar.

Tüp bebeğe karar verdik 3.denemede hamile kalabildim, şu an 34+3 hamileyim bin şükür. Maddi manevi yorulduk ama değdi. Tüp bebekten korkmayın, bende biraz mesafeliydim. İğneler, haplar ister istemez gözümde büyüyordu ama korktuğum gibi olmadı. Her tahlil ve testler temiz çıktığı için süreç hızlı ilerledi. İmkanınız varmış beklemeden tedaviye başlayın derim.

Allah en yakın zamanda kucağınızı doldursun...

Nereden baslayacagimi bilemiyorum ama hiç tanımadığım ve aynı şeyleri yaşayan insanlarla dertleşmek istedim. Yaklaşık üç yıldır çocuk istememize rağmen maalesef ki gebelik hiç oluşmadı... Sayısız doktorlar, hsg, histereskopi, klomen femara vs. vs. Hiçbir sonuç olamadık. Sebebi bilinmeyen infertilite dendi..belki olmayışında bi sebep olsa, gerçekten bu şekilde yipranmazdim. Bu konudan dolayı mental olarak çok bitik durumdayım. Tüp Bebek imkanımız var maddi açıdan fakat iş sebebiyle dogu da yaşıyoruz ve imkan asla yok. Ayriyeten de korkuyorum nedenini bilmemekle birlikte tüp Bebek konusuna asiri soğuk bakıyorum. Sanırım sürece başlayıp sonunda olumsuz sonuç olmasından çok korkuyorum. Aile içinde olsun, akrabalar olsun benden sonra evlenen herkesin evladı oldu. Bilmiyorum onların çocuklarını severken bile, sanki bana acıyarak bakıyorlarmis gibi hissediyorum. İnsanların yüzüme sürekli sormalarindan ve olmadığını söylediğimde ki tavirlarindan da bıktım. Belki abartiyorum ama çocuğu olan , bu duyguyu tadan insanların sürekli karşıma geçip hayırlısı olsun, inşallah sizinde evladınız olsun diye iyi dileklerinden bile rahatsızlik duymaya başladım. Hissizlestim ve yorgun hissediyorum.. içimi buraya hiç tanımadığım sizlere dökmek istedim, zira başka kimseyle konuşamıyorum ve kalbimi açamıyorum... Allah isteyen ve hakeden herkese bu duyguyu tattırsin İnşallah...❣️
Çok istiyorsanız tüp bebeği deneyin. Hangi ildesiniz özelden yazsanız o taraflarda bildiğim iyi bir doktor var tavsiye edebilirim. Benim doğumum ağırdı ama tüp Bebek de yapıyor çok iyi bir insan çok naif. Tüp Bebek süreciniz güzel geçer

Çok istiyorsanız tüp bebeği deneyin. Hangi ildesiniz özelden yazsanız o taraflarda bildiğim iyi bir doktor var tavsiye edebilirim. Benim doğumum ağırdı ama tüp Bebek de yapıyor çok iyi bir insan çok naif. Tüp Bebek süreciniz güzel geçer
Diyarbakır da önerecegınjz dr varmı

Evlat hasreti çok zor ama her şeyin vakti zamanı var gerçekten. O günden önce olmuyor. Bende 2 kere hamile kaldım birini 20+3te diğerini 16+5te kaybettim. Kendi ellerimle gömdüm toprağa. Olup kaybedip evlat hasreti çekmek inanılmaz zor. O yüzden bazen diyorum hiç olmasaydılar bu kadar üzülmezdim belki. Şu an hiçbir zaman anne olamayacağım gibi düşünüyorum mesela ama sizin öyle değil süreç. O yüzden umutsuz olmayın. Vakti gelmemiş demek ki. Bol bol dua edin ve strateji yapmayın çocuk fikrini atın kafanızdan. Bu sayfada hep öyle okudum ne zaman çocuk fikrinden vazgeçtim hamile kaldım dediler

Yaşımdan dolayı kimse sormuyor bana çünkü çocuğumun olmayacağını düşünüyorlar.Hatta bu yaştan sonra mı gibi garipseyenler oluyor.Kimse darısı başına da demiyor yine artık bu yaştan sonra olmaz diye düşündükleri için.Ama umursamıyorum.Başlığınızı görüp yazmak istedim sadece .Yaşınız kaç bilmiyorum ama umutsuzluğa kapılmayın elbet bir gün nasip olacak.Sorununuz da yokmuş.Yeter ki içinizdeki umudu tüketmeyin.İnşallah özlemini çektiğiniz evladınıza kavuşursunuz 🙏🌸

Diyarbakır da önerecegınjz dr varmı
Soru için teşekkür ederim.Diyarbakır günü birlik gidip gelinecek bir yer en azından.Ben de merak ettim.Uğur hoca varmış Diyarbakır da.Doktorum onunla istişare edecek tedavim için

Bu isde bir hayır var bence Rabbim sana Bebek vermiyorsa Rabbimin bildigi şeyler vardır üzülme belki esirgemeden çocuk evlat edinip onun çocuğun riski vardır sende kim bilebilr
Anne olmayı bu kadar çok isteyen ve mücadele eden bi kadına bu söyledikleriniz doğru mu?? Bu nasıl bi teselli ???

Bu isde bir hayır var bence Rabbim sana Bebek vermiyorsa Rabbimin bildigi şeyler vardır üzülme belki esirgemeden çocuk evlat edinip onun çocuğun riski vardır sende kim bilebilr
Ay bu nasıl bir yorum.Allah nasip etmiyor denir mi ya evlat hasretiyle yanan birine.Hem bir sorunu da yokmuş.Olur niye olmasın.İnşallah Rabbim nasip edecek demek çok mu zor.

Back
X