Hamile Kalamıyorum

naftelen

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
2 Mayıs 2021
10
4
1
Merhabalar, ben 6 aylık evliyim. İlk üç ay geri çekilme yöntemi ile korundum. Sonra çocuk istedik 3 aydır

Son düzenleme:
Henüz gerçekten çok erken stres yapmayın eşinizle tahlilleriniz normalse. Emin olmak için hsg cekilebilirsiniz bir de tüpleriniz kontrol edilmiş olur eger çok acele ediyorsanız. Hem de hsg sonrası 6 ay yüksek oluyor gebelik şansı.

1 yıl korunmasız ilişki olmadan doktorlar tedaviye yönelmiyor. Yanlış anlamayın ama doğal yolla bebek sahibi olmak varken neden onca ilaç almak için acele ediyorsunuz anlayamadım. Kimse size 10 yıl bekleyin demiyor elbette. Ama 3 ay çok kısa bir zaman dilimi. Beslenmenize dikkat edin en önemlisi stresten uzak durun. Olması gereken zaman geldiğinde olacak zaten. Acele etmeniz işini çabuklaştırmaz aksine geciktirir.

Henüz çok erken ben hastaneye gitmeden hiçbirşey kullanmadan 6. Ayda hamile kaldım darısı başınıza inşallah

Stres en büyük etken, bence senin stresten olmuyor. Cok gergin ve stresli geldin bana. 3 ay yeni bir süre bekle Allaha tevekkül et, dua et, sabır et ve en önemlisi hayırlısını dile

Stres en büyük etken, bence senin stresten olmuyor. Cok gergin ve stresli geldin bana. 3 ay yeni bir süre bekle Allaha tevekkül et, dua et, sabır et ve en önemlisi hayırlısını dile
Teşekkür ederim yanıtınız için Gerçekten normalde de gergin ve stresli sinirli biriyim zaten sabırsızlıkta cabası elimde değil ama elimden geldiğince rahatlamaya çalışıcam

Y
Henüz çok erken ben hastaneye gitmeden hiçbirşey kullanmadan 6. Ayda hamile kaldım darısı başınıza inşallah
Yanıtınız için teşekkür ederim İşte ben de nedense hep bi umutsuzluk karamsarlık var. Yapımda da bu var. Hemen stres telaş oldum. Kesin olmayacak olsa 3 ayda olurdu gibi düşüncelere hapsediyorum kendimi istemeden de olsa 6. Ayda olmanız ne kadar güzel. Her ay beklediniz mi siz de benim gibi böyle gergin gergin :) yoksa rahat mıydınız ne biliyim bir yöntem bir çıkış yolu arıyorum kendime

Teşekkür ederim yanıtınız için Gerçekten normalde de gergin ve stresli sinirli biriyim zaten sabırsızlıkta cabası elimde değil ama elimden geldiğince rahatlamaya çalışıcam
Gün doğmadan neler doğar demişler bak 1 yılı aşkındır gözle görülmeyen virüsle uğraşıyoruz evlere tıkıldık kaldık ama umudumuz var. Hayırlısı Allahtan

Cevabınız için teşekkür ederim öncelikle mesajı yazarken de yansıttım bunu biliyorum ama İnanın bana şu relax olmayı bi başarabilsem her şey çok daha iyi olucak ama bazen kişinin yapısında olurya öyle bir şey. En son buraya konu açıp güzel güzel mesajlar okurum diye düşündüm öyle yazdım konuyu

Stres yapma gerisini Rabbime bırak

Stres yapma gerisini Rabbime bırak
Çok çok teşekkür ederim

Rahim duvarı genelde gebeliğe hazırlanmak için kalınlaşır kötü bir şey değil Yani iyi bir şey aslında. Sizi anlayabiliyorum insan sabırsız oluyor ama 3 ay çok erken Bi süreç en az 6 ay beklemeniz lazım .tedavi o kadar kolay birşey değil daha çok stres tedavi olunca da hemen olacak diye bir şey yok daha çok yıpranacaksınız. Ben tüp bebekle hamile kaldım gerçekten zor Bi durum . Dr lar 3 ay da olmadı diye size görünürde bir sorun yoksa bir şey yapamaz zaten beklemenizi tavsiye edeceklerdir

Ay tabi beklemez miyim elimde gebelik testleri ile geziyordum işyeri tuvaleti ev heryerde düzenli regle 1 hafta kala başlardım yapmaya her ay negatif tabi her ay umutsuzluk ağlama krizleri vs vs neler neler...

Ama arada şöyle bir fark var bu ay olmasını öyle çokta istememiştim doğumum aralığa gelir annem gelemez diye düşünüp çok üstelemedim ve tesadüf o ay kalmışım.

Ne güzel Maşallah. Ben gevşemeyi öğreneceğim sanırım. Çünkü kimi duysam düşünmediğimde oldu diyor. Oyalanıcak başka bir şey bulmam lazım . Ya bir de size bir şey daha sorucam ben. Ya şimdi biz kendi kendimize deniyoruz ya kontrol ediyorlar falan sorun yok diyorlar mesela hsg dedi burda bi arkadaş bana. Benim tüm hormonlarıma rahmine her şeye bakıldı doktor normal dedi. Eğer gerekli olsaydı o an istemez miydi hsg yi ? Yani. Ondan olmama ihtimali varsa bunu zamana bırakmak etik değil sanki. Hani belki gerçekten tüplerim tıkalı boşa uğraşıyorum .

Benim bildiğim kadarıyla hsg öyle hemen çekilmiyor yani belli başlı bir süre denersiniz olmazsa tüplerin tıkalı olduğu fikrine kapılır doktorunuz anca öyle ister çok çok sonraki bir adım 3 ayda hsg çekilmez yani...

Bakın ben umutsuzluğa kapılsam hemen kapılırdım çünkü çevrem bana yaşım dolayısı ile hemen ilk aydan kalacağımı söyledi 20 yaşındayım bu arada ama gerçekten bu tip işlerde en önemlisi psikolojimizi rahatlatmak yoksa ben çevreme kulak assam kendimi kısır ilan ederdim 6 ayda...

Sabır, sabır.. 3 ayda gebe kalmiyorum demek için ne kadar erken bir bilseniz :)

Sabırsızlık işte :)
Canım seni o kadar iyi anlıyorum ki bende 3. Ayımdayım hatta hiç hap içmedim eşim korundu korunmayı bırakınca insan hemen ilk aydan olucak zannediyor ikinci ayda olmayınca doktora gittim normal dedi zaten 2 3 ayı hiçbi doktor ciddiye almıyor bide 30 yaş altıysan hep bekle stres yapma diyip gönderiyorlar ama bu forumdan şunu anladım öyle 1 aydan hamile kalanlar o kadar az ki emin ol bizim gibi olanlar daha çok bak sende 3 ay denemişsin bende yalnız değilsin beklemek zorundayız her ay şansımız artıyor bende bu süreçte beslenmeyle desteklemeye ve stres yapmamaya çalışyorum sanırım 6 7 ay bu şekilde denicem ondan sonra doktora başvururum sende 6 ay beklemeyi göze al bence en azından kendine zaman tani doğal yoldan beklemeni öneririm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…