Gebeliğe Hazırlık Hamile kalamiyorum

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Umuthepvarr

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2013
318
167
103
İzmir
Arkadaşlar merhaba ben 6 aylık evliyim ergenliğimden beri pcos rahatsızlığım var.Adetlerim de düzensiz doktora gittim adetin 3. Günü hormonlarim bu şekilde
LH = 3.4
Fsh=4.8
Prolaktin=22.6
E2-Estradiol=52
Progesteron=1
Testesteron=39
Tsh=1.44
Dvit=12
Amh=3.02
Doktor ProWomen ve dvit yazdı estradiolun biraz düşük dedi ,onları kullanıyorum ekstra beslenmene dikkat et dedi 160 boy 49 kiloyum sizce başka ne yapabilirim eşimde spermiogram verdi sadece morfoloji %7 çıktı oda çok kötü değil dediler sayısı ve hareketi de gayet iyi

Son düzenleme:
Tahlilleri bilmiyorum ama bendede pcos eşimde sperm az morfoloji biraz düşük biz 2 kere aşılama yaptık olmadı şimdi tüp bebek yaptık sonuç bekliyoruz.

Hayatından paketli ve işlenmiş gıdaları çıkartmayı dene derim...Hatta kimyasal olan hersey....cips,kola,paketlı hazır yıyecek,fazla karbonhıdratta dahıl...Mesela tavuk corbaları,proteın agırlıklı beslenme seklı gibi...

Arkadaşlar merhaba ben 6 aylık evliyim ergenliğin sen beri pcos rahatsızlığım var.Adetlerimde düzensiz doktora gittim adetin 3. Günü hormonlarim bu şekilde
LH = 3.4
Fsh=4.8
Prolaktin=22.6
E2-Estradiol=52
Progesteron=1
Testesteron=39
Tsh=1.44
Dvit=12
Doktor ProWomen ve dvit yazdı estradiolun biraz düşük dedi ,onları kullanıyorum ekstra beslenmene dikkat et dedi 160 boy 49 kiloyum sizce başka ne yapabilirim eşimde spermiogram verdi sadece morfoloji %7 çıktı oda çok kötü değil dediler
Degerleriniz gayet iyi, eşinizin sperm morfolojisi de iyi %4 üzeri olması gerekiyor zaten eşinizin%7 çıkmış.
Gebelik düşününce kafaya takmakla olmuyor maalesef 🙄
Düşünmeden birliktelik yaşarsanız daha sağlıklı olur 🙏🏻

Hayatından paketli ve işlenmiş gıdaları çıkartmayı dene derim...Hatta kimyasal olan hersey....cips,kola,paketlı hazır yıyecek,fazla karbonhıdratta dahıl...Mesela tavuk corbaları,proteın agırlıklı beslenme seklı gibi...
Ah evet ekmek pilav makarna kola aburcubur Tatli elimden geldiğince en azami miktarda tadın bakicak kadar çok çok arada tüketiyorum tabi bizim toplumumuzda bunlari yemeden durmak çok çok zor herkes yadirgiyor ve sebebini soruyor

Degerleriniz gayet iyi, eşinizin sperm morfolojisi de iyi %4 üzeri olması gerekiyor zaten eşinizin%7 çıkmış.
Gebelik düşününce kafaya takmakla olmuyor maalesef 🙄
Düşünmeden birliktelik yaşarsanız daha sağlıklı olur 🙏🏻
Çok teşekkür ederim Evet adetlerim düzenli olsa daha çabuk sonuç alicaz belki ama yumurtlama düzgün olmadığı için sonuç alamıyoruz belki de

Allah yardımcımız olsun sonuçlarınızda sıkıntı yokmuş çok şükür stres yapmamaya gayret gösterin ne kadar yapılmazsa artık🙈

6 ay bunu soylemek icin cok erken. Dort bes yildir evli olup cocugu olmayanlar ne yapsin.

6 ay bunu soylemek icin cok erken. Dort bes yildir evli olup cocugu olmayanlar ne yapsin.
Çok haklısınız , ufakligimdan beri adet sorunum devam ettiği için sanki hiç anne olamıyacağım hissi geç kalmak korkutuyor burada deneyim sahibi arkadaşlar ile konuşup bilgi sahibi olmak ya da bir nebze rahatlamak amaçlı yazdım

Çok haklısınız , ufakligimdan beri adet sorunum devam ettiği için sanki hiç anne olamıyacağım hissi geç kalmak korkutuyor burada deneyim sahibi arkadaşlar ile konuşup bilgi sahibi olmak ya da bir nebze rahatlamak amaçlı yazdım
Bence şimdiden kontrollerinizi yapıp uğraşmanız güzel. Çünkü sonradan zor olabiliyor. Ben de 9 aylık evliyim 7 aydır deniyoruz olmuyor. Çevremde korunma diyeni çok duydum . Hep öyle uyarılar aldım. Korunmayı bıraktık 7 aydır ama yok. Evet senelerce bekleyen kardeşlerimiz var nasip olsun onlara da inşallah bize de ama inanın zaten olmayan herkeste korunmayı bıraktıktan 6 7 ay geçip olmayınca kafaya takip kontrollerini olmuştur .

Bence şimdiden kontrollerinizi yapıp uğraşmanız güzel. Çünkü sonradan zor olabiliyor. Ben de 9 aylık evliyim 7 aydır deniyoruz olmuyor. Çevremde korunma diyeni çok duydum . Hep öyle uyarılar aldım. Korunmayı bıraktık 7 aydır ama yok. Evet senelerce bekleyen kardeşlerimiz var nasip olsun onlara da inşallah bize de ama inanın zaten olmayan herkeste korunmayı bıraktıktan 6 7 ay geçip olmayınca kafaya takip kontrollerini olmuştur .
Evet en azından yapılması gerekenleri yapıp daha sonra tevekkül edip rabbim ne zaman verirse o zaman demek istedim belli bir sorun varsa onu çözmeden beklemek de saçma geliyor bana , sizin var mı bir sorununuz

Çok teşekkür ederim Evet adetlerim düzenli olsa daha çabuk sonuç alicaz belki ama yumurtlama düzgün olmadığı için sonuç alamıyoruz belki de
Rica ederim ben de pkosu olan bilmeden 2 sene boyunca bu durumu yaşadım..Temmuzda hormonlara bakıp doktorum doğum kontrol hapı vermişti,ben ekstra bir kür buldum onu satın alip kullandim çok şükür pkoya sebep olan kistlerim gitti kafamdan bebek düşüncesini attim (catlatma ignesiyle oldu) şuan minicik haşhaş tanesi var karnimda 🙏🏻
Doktorunuz hormon düzeltmek için ya ilac verir ya da yumurta takibiyle klomen veya femaraya başlayıp yumurta catlatmak için çatlatma iğnesi yapabilir. Henüz cok tazesiniz,Rabbim kucagini bos bırakmasın 🥰

Rica ederim ben de pkosu olan bilmeden 2 sene boyunca bu durumu yaşadım..Temmuzda hormonlara bakıp doktorum doğum kontrol hapı vermişti,ben ekstra bir kür buldum onu satın alip kullandim çok şükür pkoya sebep olan kistlerim gitti kafamdan bebek düşüncesini attim (catlatma ignesiyle oldu) şuan minicik haşhaş tanesi var karnimda 🙏🏻
Doktorunuz hormon düzeltmek için ya ilac verir ya da yumurta takibiyle klomen veya femaraya başlayıp yumurta catlatmak için çatlatma iğnesi yapabilir. Henüz cok tazesiniz,Rabbim kucagini bos bırakmasın 🥰
Ya çok sevindim sizin adınıza ☺️💕 Allah sağsağlim kucağınıza almayı nasip etsin. Adet düzensizliği var miydi sizde de umarım aşılama yada tüp bebeğe gerek kalmadan ben de siz gibi hamile kalabilirim, umut oldunuz teşekkür ederim. Bir de kullandiginiz kürün adı neydi acaba hatırlıyor musunuz

Ya çok sevindim sizin adınıza ☺️💕 Allah sağsağlim kucağınıza almayı nasip etsin. Adet düzensizliği var miydi sizde de umarım aşılama yada tüp bebeğe gerek kalmadan ben de siz gibi hamile kalabilirim, umut oldunuz teşekkür ederim. Bir de kullandiginiz kürün adı neydi acaba hatırlıyor musunuz
Allah razı olsun canim, Rabbim herkese nasip etsin 🙏🏻
3 ay adet olmadığımı bilirim 🙈 Kayseri'ye taşınınca burada ki doktorum sayesinde çok güzel ilerledim ilaclara fazla bağlı kalmayı sevmem doğal karışımlara da yöneldim
C-life diye bir ürün instagramda var bakabilirsin 🥰
Bir de stres, üzüntü sıkıntı pkoyu çok etkiliyor. Kendini sakın sıkma,doktor kontrolünü bırakma 🙏🏻

Allah razı olsun canim, Rabbim herkese nasip etsin 🙏🏻
3 ay adet olmadığımı bilirim 🙈 Kayseri'ye taşınınca burada ki doktorum sayesinde çok güzel ilerledim ilaclara fazla bağlı kalmayı sevmem doğal karışımlara da yöneldim
C-life diye bir ürün instagramda var bakabilirsin 🥰
Bir de stres, üzüntü sıkıntı pkoyu çok etkiliyor. Kendini sakın sıkma,doktor kontrolünü bırakma 🙏🏻
Çok teşekkür ederim ☺️☺️

Arkadaşlar merhaba ben 6 aylık evliyim ergenliğimden beri pcos rahatsızlığım var.Adetlerim de düzensiz doktora gittim adetin 3. Günü hormonlarim bu şekilde
LH = 3.4
Fsh=4.8
Prolaktin=22.6
E2-Estradiol=52
Progesteron=1
Testesteron=39
Tsh=1.44
Dvit=12
Amh=3.02
Doktor ProWomen ve dvit yazdı estradiolun biraz düşük dedi ,onları kullanıyorum ekstra beslenmene dikkat et dedi 160 boy 49 kiloyum sizce başka ne yapabilirim eşimde spermiogram verdi sadece morfoloji %7 çıktı oda çok kötü değil dediler sayısı ve hareketi de gayet iyi
Bende 4 aylık evliyim canım 55 kiloyum ergenliğimden beri pcos var adetlerim düzenli değildi hep doğum kontrol hapı kullanarak oldum bıraksam bi 3 yıl olmam öyle yani :KK70: ağlancak halime gülüyorum artık. Pcos olduğu için hiç korunmadım düzenli ilişkim var ovülasyon aldım yapıyorum soğan suyu denedim hayıt otu içtim bunlar bende bi işe yaramadı en son 60 gün adet olamadım dr gidecek vakit bulamadım dubhaston aldım adetim gelsin diye geldi çok şükür şimdi bu ay da kullanıyorum. Adet olduğumda dr gidip hormonlarıma baktıracam. Ben çok istiyrum bebeğimin olmasını pcosuda bildiğim için hiç korunmadım ama olmuyor. Belki bunu demek için arkadaşlara garip gelicek daha erken diyecekler ama pcos illetini bilen bilir senelerce ilaç kullanıp kimisinde adetiydi, aknesiydi, kilosuydu, sivilcesiydi, saç dökülmesiydi.. Bunlarla uğraşmaktan, düşünmekten yıllar geçiyor Küçüçük. Sanıyorsun ki hiç çocuğum olmayacak. Bu duyguya kapılmana sebeb oluyor oyüzden şimdiden çare aramaya bulmaya geçiyorsun seni çok iyi anlıyorum. Burda çok kür duydum ilaç duydum kimisine vesile oluyor kimisinin işine yaramıyor. Bende gidicem haftaya bakalım. Rabbimin hazinesi çoktur, tüm istiyenlere içindede bana evlat nasip etsin inşallah :KK200:

Back
X