Gebeliğe Hazırlık Hamile kalamiyorum

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Bende 4 aylık evliyim canım 55 kiloyum ergenliğimden beri pcos var adetlerim düzenli değildi hep doğum kontrol hapı kullanarak oldum bıraksam bi 3 yıl olmam öyle yani :KK70: ağlancak halime gülüyorum artık. Pcos olduğu için hiç korunmadım düzenli ilişkim var ovülasyon aldım yapıyorum soğan suyu denedim hayıt otu içtim bunlar bende bi işe yaramadı en son 60 gün adet olamadım dr gidecek vakit bulamadım dubhaston aldım adetim gelsin diye geldi çok şükür şimdi bu ay da kullanıyorum. Adet olduğumda dr gidip hormonlarıma baktıracam. Ben çok istiyrum bebeğimin olmasını pcosuda bildiğim için hiç korunmadım ama olmuyor. Belki bunu demek için arkadaşlara garip gelicek daha erken diyecekler ama pcos illetini bilen bilir senelerce ilaç kullanıp kimisinde adetiydi, aknesiydi, kilosuydu, sivilcesiydi, saç dökülmesiydi.. Bunlarla uğraşmaktan, düşünmekten yıllar geçiyor Küçüçük. Sanıyorsun ki hiç çocuğum olmayacak. Bu duyguya kapılmana sebeb oluyor oyüzden şimdiden çare aramaya bulmaya geçiyorsun seni çok iyi anlıyorum. Burda çok kür duydum ilaç duydum kimisine vesile oluyor kimisinin işine yaramıyor. Bende gidicem haftaya bakalım. Rabbimin hazinesi çoktur, tüm istiyenlere içindede bana evlat nasip etsin inşallah :KK200:
Bende hiç tarlusal kullanmadan adet olmazdım ama son 1 buçuk yıldır hiçbir tedavi falan görmeden adet oluyorum bazen 40 günde bazen 32 bazen 50 ama kendi kendime oluyorum evlendim ilk aylar düzenli olmasa da yinede adet oldum ama son 60 gün olmayınca bende doktoruma sorup duphaston kullandım ve 3.gunu kan verdim bu şekilde çıkıyor hormonlarim ,doktorda suan erken olduğu için tedavi uygulamiyor umarım kendi kendimize gebe kalıp bebislerimize kavuşuruz bende ovulasyon testi kullandık pik ve yumurtlamalari hep gördüm değerlendirdim ama olmadı tutmadı yani bakalım d vitaminini falan arttirinca ne olucak sen folik asit olarak ne kullanıyorsun

Bende hiç tarlusal kullanmadan adet olmazdım ama son 1 buçuk yıldır hiçbir tedavi falan görmeden adet oluyorum bazen 40 günde bazen 32 bazen 50 ama kendi kendime oluyorum evlendim ilk aylar düzenli olmasa da yinede adet oldum ama son 60 gün olmayınca bende doktoruma sorup duphaston kullandım ve 3.gunu kan verdim bu şekilde çıkıyor hormonlarim ,doktorda suan erken olduğu için tedavi uygulamiyor umarım kendi kendimize gebe kalıp bebislerimize kavuşuruz bende ovulasyon testi kullandık pik ve yumurtlamalari hep gördüm değerlendirdim ama olmadı tutmadı yani bakalım d vitaminini falan arttirinca ne olucak sen folik asit olarak ne kullanıyorsun
inofolic combi kullanıyordum bitti almadım 1 haftadırda içmiyorum dr gidicem başka bşey verir diyede almadım. Bende pik gördüm ama tutmadı. Prowomen iyi heralde çok duyuyorum adını

inofolic combi kullanıyordum bitti almadım 1 haftadırda içmiyorum dr gidicem başka bşey verir diyede almadım. Bende pik gördüm ama tutmadı. Prowomen iyi heralde çok duyuyorum adını
Evet inofolic inositol içeriyor bu güzel ancak rahim içim faydalı olan koenzimler ve diğer vitaminler içerisinde bulunmuyor bende 5 ay inofolic kullandım kendi kendime doktora gidince onu biraktirdi ve prowomene başladım içinde yine insülin direnci için faydalı inositol ve inofoligin iki katı kadar folik asit bulunuyor

Yalnızca 6 aylık evlisiniz. Hiçbir sağlık problemi olmadığı halde 7. Ayda 8. Ayda 12. Ayda gebe kalan arkadaşlarım var. Bu kadar panik yapmayın bence. Hormonlarınız da normal. Ne kan değerleri görüyoruz burada yine de hamile kalabiliyorlar. Zamana bırakın biraz. Evliliğiniz de bu süreçte otursun düzene girsin. Nedir bu ilk aylardan bebek aşkı...

Yalnızca 6 aylık evlisiniz. Hiçbir sağlık problemi olmadığı halde 7. Ayda 8. Ayda 12. Ayda gebe kalan arkadaşlarım var. Bu kadar panik yapmayın bence. Hormonlarınız da normal. Ne kan değerleri görüyoruz burada yine de hamile kalabiliyorlar. Zamana bırakın biraz. Evliliğiniz de bu süreçte otursun düzene girsin. Nedir bu ilk aylardan bebek aşkı...
Evet haklısınız , bu bebek aşkının sebebi ufak yaşlardan beri doktorların ve çevredeki insanların adet olamıyorsun çocuk sahibi olmakta zorlanirsin demelerinden kaynaklı aslında olabildiğimi gördükten sonra gecicek ama olana kadar da yüreğimizin bir kenarinda hep bir acaba olucak bu hissi yaşayanlar demek istediğimi anlayacaktir

Degerleriniz gayet iyi, eşinizin sperm morfolojisi de iyi %4 üzeri olması gerekiyor zaten eşinizin%7 çıkmış.
Gebelik düşününce kafaya takmakla olmuyor maalesef 🙄
Düşünmeden birliktelik yaşarsanız daha sağlıklı olur 🙏🏻
Anlayamıyorum bende adetin 2. Günü kan verdim E2 : 20 çıktı şu ana kadar gittiğim doktorların hepsi değerin normal dedi sizinkine düşün demeleri şaşırtıcı

Evet haklısınız , bu bebek aşkının sebebi ufak yaşlardan beri doktorların ve çevredeki insanların adet olamıyorsun çocuk sahibi olmakta zorlanirsin demelerinden kaynaklı aslında olabildiğimi gördükten sonra gecicek ama olana kadar da yüreğimizin bir kenarinda hep bir acaba olucak bu hissi yaşayanlar demek istediğimi anlayacaktir

Umarım herşey gönlünüze göre olur. Benim demek istediğim aslında hiçbir sağlık problemi olmayan kadınların bile aylarca sürebiliyor hamile kalması. çevremde çok örneği var şahsen benim. Siz de Böyle düşünün. Hormonlarınız da iyi. Hiç stres yapmayın inşallah zamanını bekliyordur

Umarım herşey gönlünüze göre olur. Benim demek istediğim aslında hiçbir sağlık problemi olmayan kadınların bile aylarca sürebiliyor hamile kalması. çevremde çok örneği var şahsen benim. Siz de Böyle düşünün. Hormonlarınız da iyi. Hiç stres yapmayın inşallah zamanını bekliyordur
Teşekkürler umarım öyle olur ☺️

Arkadaşlar merhaba ben 6 aylık evliyim ergenliğimden beri pcos rahatsızlığım var.Adetlerim de düzensiz doktora gittim adetin 3. Günü hormonlarim bu şekilde
LH = 3.4
Fsh=4.8
Prolaktin=22.6
E2-Estradiol=52
Progesteron=1
Testesteron=39
Tsh=1.44
Dvit=12
Amh=3.02
Doktor ProWomen ve dvit yazdı estradiolun biraz düşük dedi ,onları kullanıyorum ekstra beslenmene dikkat et dedi 160 boy 49 kiloyum sizce başka ne yapabilirim eşimde spermiogram verdi sadece morfoloji %7 çıktı oda çok kötü değil dediler sayısı ve hareketi de gayet iyi
Canım bende 7 aydır hamile kalmaya çalışıyorum pco var ama adetlerim düzenlidir hiç şaşmaz eşimin sperm sayısı da iyi hormonlarda da büyük bir sıkıntı yok sadece prolaktini 29 çıktı ona da ilaç vermediler ben rahat durmadım tabi bu ay rahim filmi çektirdim histeroskopi oldum 7 ayın 4 ayı hep doktor kontrolü yaptım şimdi bekliyorum hayırlısı olsun beklemekten başka çaremiz yok ne yazıkki

Böyle mesajları görünce kendimden şüpheleniyorum 😂
Aslında adetin 3.gunune göre normal ancak pcosu olmayan kadınlarda östrojen seviyesi siklus müddetince durağan kalmaz belli bir sevie hep artar ki yumurtlama olsun ancak bı pcoslularda östrojen durağan seyreder regl olmadığım zamanda kan verdigimde östrojenim 50 lerde seyrediyor bu da demek oluyor ki östrojenim yeterli miktarda artmiyorki yumurtam kaliteli bir şekilde oluşmuyor doktorumda düşük derken onu kasdetti

Canım bende 7 aydır hamile kalmaya çalışıyorum pco var ama adetlerim düzenlidir hiç şaşmaz eşimin sperm sayısı da iyi hormonlarda da büyük bir sıkıntı yok sadece prolaktini 29 çıktı ona da ilaç vermediler ben rahat durmadım tabi bu ay rahim filmi çektirdim histeroskopi oldum 7 ayın 4 ayı hep doktor kontrolü yaptım şimdi bekliyorum hayırlısı olsun beklemekten başka çaremiz yok ne yazıkki
Adetlerinizin düzenli olması çok güzel birşey en azından gebe kalsanız farkediceksiniz gününüz geçtiğinde ☺️ histereskopi sonrası gebe kalan da çok oluyormuş umarım sizin de öyle olur

Aslında adetin 3.gunune göre normal ancak pcosu olmayan kadınlarda östrojen seviyesi siklus müddetince durağan kalmaz belli bir sevie hep artar ki yumurtlama olsun ancak bı pcoslularda östrojen durağan seyreder regl olmadığım zamanda kan verdigimde östrojenim 50 lerde seyrediyor bu da demek oluyor ki östrojenim yeterli miktarda artmiyorki yumurtam kaliteli bir şekilde oluşmuyor doktorumda düşük derken onu
Bana demediler ama 🤭 yanlış yazdiniz galiba
evet yanlış yazmışım😂🙈

Pco varsa kahverengi regl sorununuz da varsa immunat markasinin civanpercemi hayit biberiye karisimini kullanin.

Adetlerinizin düzenli olması çok güzel birşey en azından gebe kalsanız farkediceksiniz gününüz geçtiğinde ☺️ histereskopi sonrası gebe kalan da çok oluyormuş umarım sizin de öyle olur
İnşallah canım Allah isteyen herkese versin kafaya takmamak lazım işte ama ne mümkün aklımızdan nasıl çıkartabiliriz ki

Evet inofolic inositol içeriyor bu güzel ancak rahim içim faydalı olan koenzimler ve diğer vitaminler içerisinde bulunmuyor bende 5 ay inofolic kullandım kendi kendime doktora gidince onu biraktirdi ve prowomene başladım içinde yine insülin direnci için faydalı inositol ve inofoligin iki katı kadar folik asit bulunuyor
evet içeriğini okudum bende bundan almak istiyorum doktora sorucam yada o verir belki bilmiyorum Hakkımızda hayırlısı olsun

Back
X