Hamile kalmadan once... :) ( Diyet, egzersiz, gida takviyeleri ve psikoloji)

berlinberlin

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2013
306
148
333
Kizlar merhaba. Ben 6 aylik evliyim. Allah kismet ederse bir bucuk ay sonra korunmayi birakip bir bebek sahibi olmayi istiyorum. Bu konuda cok okudum, cok da okuyacagim. Kendi bildiklerimi sizlerle paylasmak, sizin bildiklerinizi ogrenmek amacindayim. Bir hafta once Amerika'ya tasindik bu sebeple calismayi biraktim. Dolayisiyla bu baslik icin bol bol vaktim olacak. Hamile kalana kadarki zaman icerisinde saglikli beslenmeyi bir adet haline getirmek ( artik hepimiz biliyoruz ki asiri kilo, yanlis beslenme, stres hamile kalmayi zorlastirabiliyor.), sindirim ve dolasim sistemimizi yoluna sokmak ( benim barsaklarim spastik bu yuzden beslenmeme ozellikle dikkat etmem gerekiyor.( bkz ibs.). Dolasim sistemimizi yoluna sokmak icin videolar paylasacagim (hamilelikte ortaya cikabilecek catlak ve varisleri onlemek icin ki bende simdiden kilcal damar catlamalari var.) Hepsinden de onemlisi kendimi bu surecte yalniz hissetmemek, benim durumumda olanlara da hissettirmemek icin elimden geleni yapacagim. Sizin de yorumlariniz, destekleriniz. Bana bu surecte katilmak isteyenler, lutfen iki kelime de olsa, bir smiley de olsa yorumlarinizi bekliyorum. Ve en onemlisi..... Pazartesini bekleme, yok bu sefer. Bugun basliyoruz. :) Hadi Bismillah.

Son birkac ay icerisinde yaptiklarimi paylasmak istiyorum oncelikle. Fazla kilolarim vardi, 6 kg kadar, oncelikle onlardan kurtuldum. Hamile kalmadan once birkac kilo daha versem iyi olur aslinda. Sekeri kestim. Sadece arada sirada kek fln yersem ordan aliyorum. Kahveyi henuz birakamadim ama sekersiz iciyorum. Cayi sekersiz icemedigim icin tatlandirici kullaniyorum. Ekmek yemiyorum. Ille ekmek gibi birsey canim cekerse, tam bugday yiyorum. Evde bulundurmamak en iyisi olacagindan yabanci, gluten alerjisi olan bi arkadasim bu eti formun misir patlagi var ya sikistirilmis onlarla kendine sandvic yapiyordu. Denedim, sonuc basarili. Hele de birazcik light mayonez ve aci sosla harika oluyor.

Son dort aydir light ya da zero tuketiyordum gazli icecekleri. Dun itibariyle gazli icecek defterini de kapattim. Belki arada sirada soda icerim burada bulabilirsem, ayni sey degil ama di mi ;) elimdeki kahve biter bitmez kafeinli kahve de benim icin uzun bi sureligine tarihe karisacak insallah.
Bir de usenmeyip yuruyuse baslarsam aslinda, hava tam terletmeyecek yuruyus havasi. Simdilik bu kadar benden... :)

Henuz edinmedigim icin yazmayi unuttum ama folik asit cok onemli. Diger ilaclarla karistirmayin lutfen, bu ne size ne bebeginize zarar verebilecek bir ilac. Dogal yollarla edinmek cok zor cunku kilolarca yemeniz gerek folik asitli seylerden, ha bir de sentetik folik asit dogala gore cok daha hizli emiliyormus vucut tarafindan.

Kizlar merhaba. Ben 6 aylik evliyim. Allah kismet ederse bir bucuk ay sonra korunmayi birakip bir bebek sahibi olmayi istiyorum. Bu konuda cok okudum, cok da okuyacagim. Kendi bildiklerimi sizlerle paylasmak, sizin bildiklerinizi ogrenmek amacindayim. Bir hafta once Amerika'ya tasindik bu sebeple calismayi biraktim. Dolayisiyla bu baslik icin bol bol vaktim olacak. Hamile kalana kadarki zaman icerisinde saglikli beslenmeyi bir adet haline getirmek ( artik hepimiz biliyoruz ki asiri kilo, yanlis beslenme, stres hamile kalmayi zorlastirabiliyor.), sindirim ve dolasim sistemimizi yoluna sokmak ( benim barsaklarim spastik bu yuzden beslenmeme ozellikle dikkat etmem gerekiyor.( bkz ibs.). Dolasim sistemimizi yoluna sokmak icin videolar paylasacagim (hamilelikte ortaya cikabilecek catlak ve varisleri onlemek icin ki bende simdiden kilcal damar catlamalari var.) Hepsinden de onemlisi kendimi bu surecte yalniz hissetmemek, benim durumumda olanlara da hissettirmemek icin elimden geleni yapacagim. Sizin de yorumlariniz, destekleriniz. Bana bu surecte katilmak isteyenler, lutfen iki kelime de olsa, bir smiley de olsa yorumlarinizi bekliyorum. Ve en onemlisi..... Pazartesini bekleme, yok bu sefer. Bugun basliyoruz. :) Hadi Bismillah.
Slm canim bende 1 yillik evliyim hala bebegim olmadi bizde herseye dikkat ediyoruz ozellikle 6 aydir ama hala bisey yok

Canim bende 1yildir evliyim son 6aydir herseye dikkat etmemize ragmen bebisimiz olmadi insallah bi gun ur

Canim bende 1yildir evliyim son 6aydir herseye dikkat etmemize ragmen bebisimiz olmadi insallah bi gun ur
Insallah gulsahcim. Nasip demekten baska care yok ama bi noktadan sonra takinti haline getirebilirim diye korkuyorum. Allah hakkimiza hayirlisini versin ama sabir da versin busurecte.

Dun gayet saglikli ama dusuk kalorili bi gun gecirdim kizlar. Acliktan karnim zil calinca da bunlari yedim.

Eklentiler

• image.webp
    image.webp
    234,9 KB · Görüntüleme: 196
Kıslar benimde 6 yasinda bir kizim var ve biz de onumuzdeki ay itibariyle korunmayi birakacagiz.yarin folik asite de baslayacagim ins hayirlisi olur.kizimda 3 ay sonra hamile kalmisdim.

arkadaşlar yeme içme, kiloya dikkat etme, zararlı alışkanlıklardan uzaklaşma iyi güzel hoş da en önemlisi bir kadın doğumcuya görünmek..
öncelikle smear testi yapıyorlar, rahmin durumuna bakıyorlar.. allah korusun kist, miyom, yara vb şeyler varsa onları tedavi etmeden gebelik önermiyorlar..
sonrasında da kadın doğumcular da yapıyor dahiliyeciler de, tam kan ölçümü yaptırmalısınız.. vücutta eksik gedik bir şey var mı diye.. benim bir arkadaşın hamileliği plansız olmuş kızcağızda magnezyum eksikliği sebebi ile sürekli kramplar oluşmuş, kımıldamak bile işkence idi diyor..
bebek ilk 3 ay sizi yiyeceği, depolarınızı sömüreceği için vücutta eksik bir şeyinizin kalmaması gerekiyor bunun için de kan ölçümleri çok önemli..
folik asit.in gerekliliğini söylemiyorum bile artık herkes tarafından bilinen bir gerçek.. ama onu da kafanıza göre onun bunun dediği markalardan değil doktorunuzun önerdiğini kullanın..

Insallah gulsahcim. Nasip demekten baska care yok ama bi noktadan sonra takinti haline getirebilirim diye korkuyorum. Allah hakkimiza hayirlisini versin ama sabir da versin busurecte.
Evet canim beklemek cok zor herseye dikkat etmemize ragmen olmuyo doktorada gittik hayirlisi artik ne diyelim demekki daha zamani varmis

Kıslar benimde 6 yasinda bir kizim var ve biz de onumuzdeki ay itibariyle korunmayi birakacagiz.yarin folik asite de baslayacagim ins hayirlisi olur.kizimda 3 ay sonra hamile kalmisdim.
Super. Uc ay cok uzun bi sure degil. Ben yazz kullaniyorum, sen hangisini kullaniyordun?

Back
X