Hamile kalmak istiyorum.

zynp_tea

Üye
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2023
27
6
6
24
Adetim 5 gün sürüyor. 25 günde 1 oluyorum genelde . Nasıl bir yol izlicem bilemiyorum. 2 kere denedim ama yanlış hesaplamış olabilirim doğurganlık dönemini. Yardım eder misiniz?

Tavsiyem bir kadin dogum uzmanindan yardim almaniz, ben yumurtlama günümü adetten 14 gün önce sanıyordum herkes öyle dediği için. Ovulasyon testi de denedim. Ama ikiside doğru çıkmadı kontrole doktora gittigimde yumurtlamanın benim bildigimden üç dört gün önce oldugunu öğrendim aylarca boşa uğraşmışım yanlış günlerde. Adet bittikten üç gün sonra başlayın 3 2 3 2 şeklinde devam edin mutlaka yumurtlamaya denk gelecektir sperm içerde iki üç gün canlı kalıyor çünkü

Öncelikle kadın doğum uzmanına gidip kontrollerinizi yaptirmanizi öneririm bir problem varsa aylarca boşuna emek vermeyin

Öncelikle kadın doğum uzmanına gidip kontrollerinizi yaptirmanizi öneririm bir problem varsa aylarca boşuna emek vermeyin
Adetim 30 güne kadar geciktiği zaman gittim. Değerlerime bakıp birşey olmadığını söyledi. Beni dahiliye doktor una yönlendirdi. Orda da değerlerime baktık troid hormonu nun yüksek olduğunu gördük. 7,24 çıktı başlarda tedavi oluyorum. Kıştan beri.. Acaba bu gebeliğe engel mi? Sürekli kullanmam gerektiğini söyledi doktor. Belirtileri çok oluyor. Kullandığım ilaçta levotiron 50 lik.

Ayrıyetten kadın doğum adet gecikmesinde kullanılan bir ilaç vardı adı aklıma gelmedi şuan onu kullandım kullandıktan sonra adet oldum.

Bu ilaç gebelikte de kullanılıyor çünkü tsh yüksek oldugu zaman bebekte zeka geriliği görülebiliyor bildigim kadarıyla tsh yüksekliği gebe kalmayı da engelliyor ama kullandıgınız sürece sıkıntı yok geçmiş olsun

Bazen unuttuğum oluyor yani sürekli kullanıcam değil mi?

Bazen unuttuğum oluyor yani sürekli kullanıcam değil mi?
Doktor ne kadar dediyse o kadar kullanırsınız ben gebelik boyunca kullanacagım sonrasında duruma göre bakacağız sizin durumunuzj bilemiyorum. Ama evet her gün kullanmalısınız ve ayda bir kan tahlili vermelisiniz kontrol için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…