Hamile öğretmenlere aşı ya da PCR testi

Sevoo62

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Nisan 2021
115
76
48
Merhaba kızlar. Dün çıkan karardan sonra ne yapacağımı şaşırdım. 15+3 haftalık hamileyim. Pcr testi için sürekli haftada 2 defa hastaneye gidip gelmek çok riskli bence. Aşı olmalı mıyım? Aslında çok istiyorum ama çekiniyorum. Doktorum da net bi şey demiyor. Aranızda hamileyken aşı olan var mı?

ben de hamileyim 3 ayımı doldurdum ancak hamileyken aşı olmak istemiyorum doktor değilim bilim insanı değilim ama sürekli araştırıyorum uzmanları dinliyorum olun diyen de var riskli bulan da var. bir başka sitede denk geldi isveçte ve almanyada hamilelere aşı önerilmediğini yazmış oralarda yaşayan hamileler. ya her şeye kulak tıkayıp ne olursa olsun deyip aşımızı olucaz ya da kovid tehlikesini göze alıp tedbirlerle yaşıycaz ancak test için sürekli hastaneye gitmek riskli hele de devlet hastaneleri çok yoğun oluyor. ben kapanmaya gidilir diye düşünüyorum bunu temenni etmiyorum ama salgın devam ettiği müddetçe sonbaharda kapanma olur. benim en son seçeneğim doğum iznine kadar ücretsiz izin almak çok sıkıntı yaşarsam ücretsize ayrılıcam.

ben de hamileyim 3 ayımı doldurdum ancak hamileyken aşı olmak istemiyorum doktor değilim bilim insanı değilim ama sürekli araştırıyorum uzmanları dinliyorum olun diyen de var riskli bulan da var. bir başka sitede denk geldi isveçte ve almanyada hamilelere aşı önerilmediğini yazmış oralarda yaşayan hamileler. ya her şeye kulak tıkayıp ne olursa olsun deyip aşımızı olucaz ya da kovid tehlikesini göze alıp tedbirlerle yaşıycaz ama test için sürekli hastaneye gitmek riskli tabi hele de devlet hastaneleri çok yoğun oluyor. ben kapanmaya gidilir diye düşünüyorum bunu temenni etmiyorum ama salgın devam ettiği müddetçe sonbaharda kapanma olur. benim en son seçeneğim doğum iznine kadar ücretsiz izin almak çok sıkıntı yaşarsam ücretsize ayrılıcam.
Yani Meb hala bir yazı yayınlamadı. Bir umut belki hamileleri muaf tutarlar vs. gibi bir durum bekliyorum ama bakalım beklemedeyim. Eğer muafiyet olmazsa mecbur aşı olacağım gibi görünüyor. Sürekli hastaneye gitmek çok çok riskli. Ayda bir kendi doktoruma kontrole giderken bile çekiniyorum

Merhaba kızlar. Dün çıkan karardan sonra ne yapacağımı şaşırdım. 15+3 haftalık hamileyim. Pcr testi için sürekli haftada 2 defa hastaneye gidip gelmek çok riskli bence. Aşı olmalı mıyım? Aslında çok istiyorum ama çekiniyorum. Doktorum da net bi şey demiyor. Aranızda hamileyken aşı olan var mı?
Hemen hemen aynı haftalardayiz ben okula başlamayı düşünmüyorum, rapor alicam Ekim sonu da idari izin başlıyor zaten, nisandan temmuza kadar da ücretsiz izin alip bu seneyi kapatıcam

Peki gebe kalmadan aşı olsak ve sonraki ay hamile kalsak aşının sakincasi olur mu ya ben de bunda tam tatmin olmadim ?

merhaba ben tüp bebek transferi olacağım doktor önermedi bana
Doktorlar da her biri farkli diyor benim dr olun dedi ikilemde kaldik ya peki siz ne yapcaksiniz haftada iki pcr testi mi vereceksiniz bu konuda hamileler için muafiyette yapmadılar ki en sinir bozucu bu zaten

Doktorlar da her biri farkli diyor benim dr olun dedi ikilemde kaldik ya peki siz ne yapcaksiniz haftada iki pcr testi mi vereceksiniz bu konuda hamileler için muafiyette yapmadılar ki en sinir bozucu bu zaten
her gün bunu araştırıyorum inanın mebi aradım sağlık bakanlığını aradım sendikalara yazıyorum her gün şu an için pcr yolu gözüktü transferden sonra test gününe bakıcam pozitif çıkarsa doktorla konuşur rapor isterim olmazsa ücretsiz izin alıcam çünkü bu bebek için 4 yıldır uğraşıyorum maddi manevi çok zor

şöyle de bir durum var canım transfer benimçok yaakın bir tarihte eğer senin ihtimalin uzaksa aşını olabilirsin de

Üniversite personeliyim. Ben de gebeliğimin 14. haftasına başladım. Üstelik 4 yıllık uğraşlar sonucunda tüp bebek yöntemiyle nasip oldu. Pıhtılaşma bozukluğu sebebiyle kan sulandırıcı hap ve iğne de kullanıyorum. Aşı sıram transfer dönemime denk geldiği için olmadım. Şimdi de gebelik döneminde aşı olma konusunda çekincelerim var.Doktorum bir profesör ve aşının hamilelik üzerine olumsuz etkilerinin olduğunu kanıtlayan bir çalışma olmadığını söyledi. Tabi olumsuz etkilerinin olmadığını kanıtlayan bir çalışma da yok. Şimdi haftada 2 kere PCR testi zorunluluğu gelince ben de ne yapacağıma karar veremiyorum. Şu an için aşı olmayı düşünmüyorum. PCR testi olurken de virüs kapma ihtimalimiz var. Normalleşme sürecine girildiğinden beri idari izin olayı da iptal oldu diye biliyorum. Geriye ücretsiz izne ayrılmaktan başka seçenek kalmıyor.

Üniversite personeliyim. Ben de gebeliğimin 14. haftasına başladım. Üstelik 4 yıllık uğraşlar sonucunda tüp bebek yöntemiyle nasip oldu. Pıhtılaşma bozukluğu sebebiyle kan sulandırıcı hap ve iğne de kullanıyorum. Aşı sıram transfer dönemime denk geldiği için olmadım. Şimdi de gebelik döneminde aşı olma konusunda çekincelerim var.Doktorum bir profesör ve aşının hamilelik üzerine olumsuz etkilerinin olduğunu kanıtlayan bir çalışma olmadığını söyledi. Tabi olumsuz etkilerinin olmadığını kanıtlayan bir çalışma da yok. Şimdi haftada 2 kere PCR testi zorunluluğu gelince ben de ne yapacağıma karar veremiyorum. Şu an için aşı olmayı düşünmüyorum. PCR testi olurken de virüs kapma ihtimalimiz var. Normalleşme sürecine girildiğinden beri idari izin olayı da iptal oldu diye biliyorum. Geriye ücretsiz izne ayrılmaktan başka seçenek kalmıyor.
İdari izin iptal olmadı, lütfen hakkinizi yedirmeyin kimseye, hamilelere suan idari izin hala devam ediyor, bu kadar vakaya sanmıyorum iptal ediceklerini.. Hemen hemen ayni haftalardayiz, ben rapor alicam idari iznim baslayana kadar, kendimi de oğlumu da riske atmak istemiyorum

Sendikaların PCR testi itiraz dilekçesi var doldurup idarenize verebilirsiniz ben öyle yapıcam. Tutanak tutacaklardır doğal olarak. tutsunlar bi sorun olmaz sendika kararı oldugu için

İdari izin iptal olmadı, lütfen hakkinizi yedirmeyin kimseye, hamilelere suan idari izin hala devam ediyor, bu kadar vakaya sanmıyorum iptal ediceklerini.. Hemen hemen ayni haftalardayiz, ben rapor alicam idari iznim baslayana kadar, kendimi de oğlumu da riske atmak istemiyorum
30 Haizran 2021 tarihli COVID-19 Kapsamında Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Normalleşme ve Alınacak Tedbirler ile İlgili 2021/13 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi'ne '14.04.2021 tarihli 31454 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 'COVİD-19 Kapsamında Kamu Çalışanlarına Yönelik Tedbirler' konulu 2021/8 saylı Genelge yürürlükten kaldırılmış olup...' şeklinde başlanıyor. Bahsi geçen genelgede gebeliğin 24. haftasıyla 32. haftası arasının idari izinli sayılması hususu geçiyordu. Genelgenin iptali demek içeriğindeki tüm hususların iptali demek oluyor. Keşke dediğiniz gibi olsaydı.

30 Haizran 2021 tarihli COVID-19 Kapsamında Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Normalleşme ve Alınacak Tedbirler ile İlgili 2021/13 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi'ne '14.04.2021 tarihli 31454 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 'COVİD-19 Kapsamında Kamu Çalışanlarına Yönelik Tedbirler' konulu 2021/8 saylı Genelge yürürlükten kaldırılmış olup...' şeklinde başlanıyor. Bahsi geçen genelgede gebeliğin 24. haftasıyla 32. haftası arasının idari izinli sayılması hususu geçiyordu. Genelgenin iptali demek içeriğindeki tüm hususların iptali demek oluyor. Keşke dediğiniz gibi olsaydı.
Daha dün bununla ilgili haber çıktı. İdari izinli sayılmaya devam edilecektir diye. Arkadaşlar dilekçe verecek.

İdari iznini başlatan arkadaşlarım var benim, hamileler için geçerli hala

Arkadaşlar ben Resmi Gazete'de yazan hükümleri yazdım. Kendiniz de Resmi Gazete'ye bakabilirsiniz. Kurumlar uygulamada farklı hareket ediyorlarsa bilemeyeceğim. Idari iznin devam ettiği yönünde resmi bir bilgi varsa paylaşırsanız sevinirim. Zira mümkünse ben de faydalanmak isterim.

Arkadaşlar ben Resmi Gazete'de yazan hükümleri yazdım. Kendiniz de Resmi Gazete'ye bakabilirsiniz. Kurumlar uygulamada farklı hareket ediyorlarsa bilemeyeceğim. Idari iznin devam ettiği yönünde resmi bir bilgi varsa paylaşırsanız sevinirim. Zira mümkünse ben de faydalanmak isterim.
Netten baktın mi ben buraya resim yüklemeyi bilmiyorum ama nete yazınca haziran sonu yayinlanan resmi yazıyı gördüm

Dün yayınlandı.

Netten baktın mi ben buraya resim yüklemeyi bilmiyorum ama nete yazınca haziran sonu yayinlanan resmi yazıyı gördüm
Yukarıda da yazdığım gibi internete resmi gazeteyi açıp 30 Haziran 2021 tarihli Cumhurbaşkanlığı Genelgesi'ne bakarsanız idari iznin geçtiği 14 Nisan 2021 tarihli genelgenin yürürlükten kaldırıldığı bilgisini görebilirsiniz.

Gorcem bebek istiyor ona muhakkak ol demiş doktoru ama bende çok iyi karşılamiyorum.

Back
X