Allah aşkına ne saçmalıyorsunuz ya. İnsanlar hamile kaldığını öğrenmeye çalışıyor ve heyecan yapıyor. Siz sabırlı yada heyecansız olabilirsiniz ama bunu başka insanlardan da beklemeyin. Bende ikinci çocuğuma hamile olduuğumu acile giderek öğrendim. Tek başıma sağlık ocağına gidemem ve eşimin gelebildiği saatte sağlık ocağındaki kan verme saati bitmiş oluyor. Ayrıca acilde sizin dediğiniz gibi bir sistem de görmedim. Durumu acil olan ile basit durumlar için bir sürü bölümler ayrılmış ve herkes durumuna göre bir alanda bekliyor. Yani karnım ağrıyor diye gidenle kolum koptu diye giden insan aynı alanda muayene olmuyor. Belli ki acille ilgili hiç bir fikriniz yok ama maşallah bilgi kirliliğiniz çok. Kimse de bu sebeplerden gelemezsiniz diyemez orası bir hastane, daha dün doktora adet gecikmesiyle gittim eğer kendisi teklif etmezse ben söyleyecektim sağolsun doktor hemen kan ver hamile olup olmadığına bakalım dedi. 2 saniyemizi almıyor bu durum, sırada bekleyen kimsenin de sırasını çalmıyoruz. Bu kadar sinir ve kin niyedir anlamıyorum. Bir de herkes kadının üzerine gitmiş. Çok komiksiniz çocuk gibi toplaşıp dalga konuusu haline getirmişsiniz. Cevap vermez geçersin bu kadar basit.
Kimsenin sabırsız olması heyecanlı olması umrumda değil, hiçbir acil doktorunun hemşiresinin de umrunda değil, bu kafada olanları dışarı atma hakları olsa bir saniye orada tutmazlar ama malesef işte, umuyoruz ki acil hasta olmayanların acillere alınmayacağı kanunlar da en kısa sürede çıkar
Ailenizde hiç acil de hekimlik yapan hemşirelik yapan biri varmı? Belli ki yok. Yakın çevrenizde varmı? Bir gidin sorun bakalım aciller meraklıların sabırsızların gebelik testlerini yapmak için mi varmış.
Karnı ağrıyan insanın da hayati tehlikesi olabilir ve acile gidebilir de gebemiyim diye merak eden birinin yok değil mi? Kolu kopanla da karnı ağrıyanla da gebe miyim diye merak edenle de aynı doktorlar hemşireler ilgileniyor hanımefendi
Her acillik olduğumda sizi çağırsam evinize hasret kalırsınız benim herşeyden haberim var da sizin görgünüz sınırınız haddiniz yok
Doktora adet gecikmesi için de gidersiniz kıl dönmeniz için de gidersiniz sivilceniz için de gidersiniz, doktor hastane bunun için var ama aciller bunlar için değil basmıyor mu kafanız.
Sinir, kin, nefret, iğrenme ohooo daha neler neler….anlarsınız da bu yaştan sonra bu kafayla doktor olup hemşire olup acilde çalışırsanız anlarsınız buna hiiiiç ihtimal vermiyorum yada sizin evladınızın ananız babanızın hayati tehlikesi varken birinin acilde gebelik testi yaptırdığına şahit olursanız anlarsınız
Bir sakatlığınız mı var eşiniz olmadan gidemiyorsunuz? Eşinizin başına birşey gelse ne olacak? Eşiniz yokken sizin başınıza birşey gelse ne olacak? Bir sakatlığınız yoksa ve eşiniz yokken sağlık ocağına gidemiyorsanız gidebilecek hale gelene kadar doğurmayın zaten siz neyse de bir bebek yada çocuk doktora gidebilmek için babasının eve dönmesini beklememeli
Bunca insan aynı şeyi söyledik hiçbirimiz dalga geçmedik siz gülecek birşey bulduysanız o aklınızın oyunudur konu sahibinin yaptığında sizin savunduğunuzda bizim verdiğimiz tepkide komik birşey yok