Hamile olabilir miyim

Sfydgr

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2016
5
0
1
31
Merhaba herkese sizlere birşey sormak istiyorum ben 6 Aralık da kürtaj oldum 1 hafta yasak demesine rağmen biz kurtaJin 3 günü ilişki durumumuz oldu 6 Aralık dan bugüne 5 kez ilişkiye girdik korunmasız bir şekilde tekrar hamile olabilir miyim evde test yapıyorum çizgi yerine pespembe çıkıyor 3 defadır aynı şey oldu doktorum 1 ay boyunca hormonların yerine oturana kadar kan değerin yüksek çıkar demişti ne yapmayalım...

Doktorlari dinlemiyoruz kafamiza eseni yapiyoruz sonrada korkuyoruz acaba birsey olurmu diye. 1 hafta iliski yasak demesinin sebebi enfeksiyon kapabilirsin diye demistir. Birde kurtajdan hemen sonra gebe kalirsan dusuk riski daha cok oluyor. Rahmin toparlanmasi icin bi sure var sonucta

Kürtajdan sonra uzun bir süre, anne rahminde hasar meydana geldiğinden, sağlıklı bir şekilde bebek dünyaya getirebilmek için, ilişkiye girilmesi uygun değildir.
Kendi sağlığın için biraz bekleseydiniz keşke.
Doktora git, sağlıklı bir kontrol yapılsın..

Çok erken değilmi kan testi yaptırsam beta yüksek çıkar bu kadar kısa sürede hamilelik olur mu

vucudunuza kastınız mı var neden 1 hafta bekleyemediniz? çocuk özlemi mi cinsel açlık mı ?

Kürtajdan sonra en az altı ay sürüyor rahmin kendini toplaması. Hamile iseniz bile muhtemelen tekrar sorunlu bir hamilelik olacak.

Enfeksiyon riski yüzünden bir hafta ilişkiye girmeyin demiştir doktorunuz, muhtemelen altı ay korunun da demiştir. Ne bu acele? Neden kendi sağlığınızı düşünmüyorsunuz?

Çocuk özlemi 4 yıldır uğraşıyorz bebeğimiz olsun bebeğimin kalbi durduğu için aldırmak zorunda kaldık çevremdeki herkes kurtajdan sonra hamile kalmak kolay olur dediler

Çocuk özlemi 4 yıldır uğraşıyorz bebeğimiz olsun bebeğimin kalbi durduğu için aldırmak zorunda kaldık çevremdeki herkes kurtajdan sonra hamile kalmak kolay olur dediler

Çevrenizdekilerin söyledikleri doktorun söylediklerinden daha önemli zaten. Adam/kadın o kadar yıl boşu boşuna okumuş, mahalle teyzeleri daha iyi bilir.

Kurtajdan üç gün sonra nasıl cesaret ettiniz? Ben on gün kendime gelemedim, bekleme süresi de 10-15 gündür . Yumurta hemen oluşacak bir şey de değil ki zAten. Minimum 15 gün sonra bir yumurta oluşur. Hamile değilsiniz.

Çevrendeki herkes doktor mu?
Kendi sağlığına, doğması muhtemel bebeğin sağlığına kastın mı var?

Gerçekten benim hiç bilgim yoktu doktorumda hiç bir açıklama yapmadı çevremdeki bi kaç insan bunu deyince bizde bir umut dedik

Doktor açıklama yapmış, daha ne yapacaktı?
Size yeşillik olsun diye bekleyin dememiş, sağlığınız tehlikeye girer diye demiş. Daha nasıl anlatılır ki bu?
Bazı insanlar doktora öylesine gidiyor; çevredeki kocakarılara daha çok önem veriyor, buna emin oldum.

Hee hee doktor 6 yıl tip 4 yıl da boş yere uzmanlık okudu. Sen ve senin etrafındakiler daha iyi biliyor canım.
Bu arada senin rahminin içi kazindi. Döllenen yumurta kalinlasan rahim duvarına gömülür ama senin rahim duvarın kürtaj nedeni ile yara bere içinde iyileşmeye ihtiyacı var bu yüzden sana bekle diyorlar.

Son düzenleme:
Bu kadar üstüne gitmeyin bayanın saçma sapan yahu. Evinizde işinizde yaşadığınız stresli hallerin acısını burda mı çıkarıyorsunuz anlamadım yok cahillik yok cinsel açlık bilmemne. Kadın 4 senedir çocuğu olmuyormuş bunun için uğraşıyor bebeğini kaybetmiş ve bi umut tekrar denemek istemiş bunda hakaret edecek kadar ne var ? Yol göstermeye çalışın biraz doğruyu yanlışı güzel bi dille anlatmaya çalışın iyice saçmaladınız yani

hayırlısı ise bebek nasip olsun sana ama bebeğini buyuturken lütfen daha fazla kitap oku bilgi sahibi ol. Sağdan soldan duyduklarinla hareket etme.

Bu kadar üstüne gitmeyin bayanın saçma sapan yahu. Evinizde işinizde yaşadığınız stresli hallerin acısını burda mı çıkarıyorsunuz anlamadım yok cahillik yok cinsel açlık bilmemne. Kadın 4 senedir çocuğu olmuyormuş bunun için uğraşıyor bebeğini kaybetmiş ve bi umut tekrar denemek istemiş bunda hakaret edecek kadar ne var ? Yol göstermeye çalışın biraz doğruyu yanlışı güzel bi dille anlatmaya çalışın iyice saçmaladınız yani
Konu birinin stresi falan değil. Doktora gidiyor ama dinlemiyor, onun yerine kocakarıları dinliyor. Bu nasıl çelişki, cahillik ve emeğe saygısızlık. Doktor da zaten onun çocuk sahibi olması için uğraşıyor. Bu toplum cehalet yüzünden ilerlemiyor, sinirlendiğimiz nokta bu. Bu insanlar bu cahillikle nasıl evlat sahibi olup onu düzgün besleyecek, düzgün yetiştirecek? Yarın bir gün öğretmen, pedagog ''bunu yapma, şunu yap'' dese yine kocakarıları mı dinleyecek? Doktor ''şunlarla besle'' derse yine kocakarıları mı dinleyecek? Biraz derin düşünün lütfen.

Back
X