Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Cok üzülüyorum ya olmasini cok istiyoduk hic bir sorun yoktu durup dururken oldu hersey hemen ikinciye hamile kalmak istiyorum yoksa toparlananamKaderini yaşamış seninle ilgisi yok. Bir tanidigimin kızı hamileyken esini kaybetti aylarca bir sey yemedi surekli ağladı hayata küstü ama simdi saglikli bir kızı var.
Uzulme diyemem kimse diyemez ama sen yine de toparlanmaya çalış. Moralini bozma demekki aslinda bir sorun varmış ki kaybetmissin bebeğini. Umarim kisa zamanda sağlıklı bir gebeligin haberini alırsın.Cok üzülüyorum ya olmasini cok istiyoduk hic bir sorun yoktu durup dururken oldu hersey hemen ikinciye hamile kalmak istiyorum yoksa toparlananam
Peki simdi varmi bebegin2. gebeliğimde 6+3 de kalp atışını duymuştum doktor 2 hafta sonra gel dedi.. ben ısrar ettim 1 hafta sonra geleyim diye... dayanamadı ısrarıma gel dedi... 1 hafta sonra gittiğimde bebeğimin kalbi 6+3 de durmuştu... Yani kalp atışını duydum ve o gün kalbi durmuş...
o gün hastaneden eve giderken trafikte kaza yapıyorduk çok korkmuştum. o an kasığıma bıçak saplanır gibi olmuştu... Ben 1 sene boyunca korkup stress yaptığım için bebeğimin kalbi durdu diye kendime kızdım durdum.
Sonra durumu doktora anlattığımda, hiç alakası yok senin korkmanla, sert bir yere vurmadığın çok ağır darbe almadığın sürece senlik birşey olamaz. dedi..
Kısacası kendini suçlama, Allah ne diyorsa o oluyor.
Cok sagol içimi rahatlattinYapmayin, kendinizi suclamayin. Bircok anne sizin gibi sinir, stres yasiyor. Esinden bosanan, bunalima giren, hamileligin getirdigi hormonal etkilerle ota bocege aglayan bircok kadin var ve bedenen saglikli bebekler dunyaya getiriyorlar; ancak bu bir sekilde bebekleri psikolojik olarak etkiler mi ve ileride bilincaltlarinda sakli bir huzne sebebiyet verir mi, onu bilemiyorum. Sizin sorunuzun cevabi yukarida da denildigi gibi, karniniza darbe almadiginiz, hapur hupur kontrolsuz ilac kullanmadiginiz surece bebegi etkilemeniz oyle cok kolay degil.
Cok sagol içimi rahatlattin
Insallah tek istediğim bu ama doktor 3 ay korun dedi ben korunmk istemiyorum hemen olsn istiyorumRica ederim. Bir tanidigimiz vardi, kadin hamileyken esi bunu aldatmisti ve ustune de kadindan bosanmak istiyordu. Ne ev kirasi oduyordu, ne eve yiyecek temini sagliyordu, ne de diger iki cocuguna yeni acilan okullarinda defter, kalem aliyordu. Bu kadinin her gunu perisandi. "Nasil dogar bu cocuk?" diye endiseliyken harika bir kiz bebegi oldu. Demek istedigim, kaderinizde varsa ne yaparsaniz yapin degistiremezsiniz. Kendinizi suclamayin. Madem hamilelige engel bir durumunuz yok, anladigim kadariyla ilk bebek tedavilerle degil de dogal yollarla olmus, ikinci bebeginize de en kisa zamanda hamile kalirsiniz umuyorum ki.
Insallah tek istediğim bu ama doktor 3 ay korun dedi ben korunmk istemiyorum hemen olsn istiyorum
Kizlar 9.5 haftalik hamileydim gecen ay kotu gunler geçirdim dedem öldü vs bu gibi durumlar cok üzülüp agladim sonra dr gittiğimde kalbi durmus dedi benim yüzümdenmi benim stresim üzüntüm onada yansımış olabilirmi?
İnşallah canim cok saolMerhaba
Başınız sağolsun allah rahmet eylesin
Sorunuzun cevabı evet annenin stresi bebeğe geçer. Stresli olduğumuzda dolaşımımız yavaşlar buda bebeklere daha az kan gitmesine neden oluyor. Yani hamile iken olumlu olmamız bebeğin daha iyi beslenmesini sağlıyor.
Bu bilgiyi hayırlısıyla bir sonraki hamileliğinizde bilginiz olsun diye verdim. Yoksa bebeğinizi kaybetmenizle hiç bir ilgisi yok. Üzmeyin kendinizi sıkıntınız ağlamanız asla bebeğinize bu denli zarar veremez.
Hayırlısıyla en kısa zamanda tekrar hamile kalır bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah.
Peki simdi varmi bebegin
Kac ay aradan sonra hamile kaldin9 haftalık hamileyim şu an :), insallah Allah tamamına erdirir.
Kac ay aradan sonra hamile kaldin
Ya varya dayanamiyorum hamile arkadaslarim var gozumun onunde isyerinde onlari oyle gordukce bende istiyorum hemen olsun istiyorum hemde1o ay cnm. doktor kürtaj olduğum için en az 3 ay bekle demişti ama sonrasında adet düzensizliklerim başladı, adetim 2 ay düzenli gittikten sonra hamile kaldım. Ki bana tüp bebekten başka çaren yok denildiği halde normal yolla gebe kaldım sürprizdi yani..:)
Hiç korkma. geleceği zamanı çok iyi biliyor. Ama söyle birşey var 5 haftadan büyük düşüklerde rahmin kendine gelmesi için en az 3 ay dinlendirin rahmi diyor doktorlar. zaten kürtajdan sonra 1 ay eşimle ilişkiyide yasaklamıştı.
Ya varya dayanamiyorum hamile arkadaslarim var gozumun onunde isyerinde onlari oyle gordukce bende istiyorum hemen olsun istiyorum hemde
İnşallah canimCanım öyle düşünme, hayırlısını iste hangi zaman en hayırlısıysa sağlıkla sıhhatle olmasını iste.. Herkesin zamanı farklı elbet anne olacağız ama zamana bırak. Ne zaman unutup kafandan çıkarırsan o zaman bir bakmışsın hamişsin :)