Hamile olan ben, kapris yapan eşim😤

double-espresso

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
4 Mart 2020
59
34
3
Herkese merhaba,
Bebeğime kavuşmama 2 ay kaldı. Fiziksel olarak sorunsuz bir hamilelik geçirsem de🙏ruhsal olarak alıngan ve ağlak birine dönüştüm son günlerde. En çokta eşime kırılıyorum. Eleştirse ya da sesini yükseltse hemen modum düşüyor elimde değil ağlıyorum küsüyorum ilgi bekliyorum. Hepsinin sebebi hormonlarım biliyorum ona da anlattım, ama ben kırılıp uzaklaşınca özür dilemek yerine abartıyorsun deyip küsen o, gönlünü almaya çalışan ben oluyorum😅 Ağla ağla içim çıkıyor üzüntüden. Burada bir sürü hamile ve yeni anne var. Ben mi abartıyorum😕
(Bu arada gebeliğin en başından beri naz, kapris vs yapıp eşimi bezdirmiş değilim. Ne sosyal, ne de özel hayatımız hiç sekteye uğramadı.)

walla böle yaptıkça eşin alışıyor kendin çalıp kendin oynamış oluyorsun ona göre nasılsa gelecek diyor bunu kim olsa öyle düşünür o yüzden ben bu konuda hiç gitmem konusmam oda gelmek zorunda kalır tavizler tavizi doğurur 1 sen geliyorsan 3 o gelcek bide hamilesin :)

regl zamani cildiranlardanim ben de,
esim sagolsun cekiyor valla.

Ama hamilelik uzun bir surec, karsi tarafda da sabir kalmayabilir.
Siz kendinizin bilincindeyseniz sakinken esinizle bol bol konusun, beklentilerinizi soyleyin,
anlayisi ve destegi icin de tesekkur edin ki azicik onun da gonlu oksansin.
Genel olarak her konuda destek oluyor, yardım ediyor. Ama hatasını kabul edip, alttan almak ve özür dilemek egosuna zor geliyor. Sadece biraz daha anlayış bekliyorum, direkt iletişimi kesiyor.😢

Genel olarak her konuda destek oluyor, yardım ediyor. Ama hatasını kabul edip, alttan almak ve özür dilemek egosuna zor geliyor. Sadece biraz daha anlayış bekliyorum, direkt iletişimi kesiyor.😢

bence ikiniz de sakinken bunu guzel guzel konusmalisiniz.
O size ne hissettigini anlatmali, siz ondan beklentilerinizi soylemelisiniz.
Bu konu boyle sinirliyken cozulecek bir konu degil, zira gercekten bilemeyebilirsiniz sizi hamilelik hormonlari mi gazliyor yoksa gercekten normalde de bu tarz mi dusunup hissedeceksiniz,

baba adaylarinin da hamilelik surecinde ekstra stres hissedebicegini hesaba katmak gerekiyor.

Ben genelde hamilelere hic kiyamasam da, sizin de benim gibi olabileceginiz ihtimali uzerine boyle yorum yaziyorum. Zira benim icimden canavar cikiyor regl iken, hamileliklerimde de bazen tam olarak ayni gergin halde oldugum cok olmustur.

bence ikiniz de sakinken bunu guzel guzel konusmalisiniz.
O size ne hissettigini anlatmali, siz ondan beklentilerinizi soylemelisiniz.
Bu konu boyle sinirliyken cozulecek bir konu degil, zira gercekten bilemeyebilirsiniz sizi hamilelik hormonlari mi gazliyor yoksa gercekten normalde de bu tarz mi dusunup hissedeceksiniz,

baba adaylarinin da hamilelik surecinde ekstra stres hissedebicegini hesaba katmak gerekiyor.

Ben genelde hamilelere hic kiyamasam da, sizin de benim gibi olabileceginiz ihtimali uzerine boyle yorum yaziyorum. Zira benim icimden canavar cikiyor regl iken, hamileliklerimde de bazen tam olarak ayni gergin halde oldugum cok olmustur.
Aslında sessiz kalmam ama bebek etkilenmesin diye sakin olmaya kavga etmemeye çalışıyorum da kırılmaya engel olamıyorum. Üzmekten çekinmiyor maalesef

Benim hamileliğimle normal halim arasında fark yoktu o yüzden bu değişen ruh hallerini anlayamıyorum. Belki de eşinizin gözünde abartıyor gözüküyorsunuzdur. Ben Doğum yapmış bir kadın olarak anlam veremiyorken eşinizin sizi anlamaması bana garip gelmedi. Kalmış 2 ayınız hiç uzatmayın arada gerginlik olmasın. Umarım bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alırsınız

Adamın da burnundan getirmeyin bence.
En başından beri getirmedim, getirmiyorum da. Beni pamuklara sar da demiyorum. Hassasım alınganım bu ara sözlerine ses tonuna dikkat et diye çok kez uyarmama rağmen umursamaması ve kırılınca da uzaklaşmasına çok üzülüyorum. Ya ben kendimi ifade edemedim ya da siz yanlış anlamışsınız. Kaprisli değil hassasım sadece

Hamile kalmadım bilmiyorum o hormonları ama reglken 58 kilo olan ben oturup bir güzel ben çok şişkoyum diye hüngür hüngür ağlamıştım eşimde bu ne yapıyor diyordu baya üzülmüştü korkmuştu eğer onun gibi bir şeyse neden ağladığınız halde eşiniz teselli etmiyor acaba :63:

Hamile kalmadım bilmiyorum o hormonları ama reglken 58 kilo olan ben oturup bir güzel ben çok şişkoyum diye hüngür hüngür ağlamıştım eşimde bu ne yapıyor diyordu baya üzülmüştü korkmuştu eğer onun gibi bir şeyse neden ağladığınız halde eşiniz teselli etmiyor acaba :63:
Çünkü acımasız😩

sizi en iyi ben anlarım sanırım :KK53:

hamilelikten önce regl dönemlerimde bazen duygusal bazen de sinirli olurdum. gebelikteyse sadece duygusalım ama öyle böyle değil. deterjan reklamlarına ağlayan kadınlarla dalga geçerdim şimdi kendim ağlıyorum. eşim de napsın tolere ediyor çünkü bu benim normal halim değil biliyor :anneadayı:

Gebelik hormonları bende farklı işledi sanırım 🤷‍♀️ normal ruh halim neyse hamileykende öyleydim. O yüzden regl, hamilelik gibi dönemlerde duygusal patlamalar yaşayanları çok anlayamıyorum
Bende şöyle değiştim böyle değiştik diye anlatanlara böyle anlamsızca bakıp ne kaçırıyorum acaba diyorum 3 kızimin gebeliğinde de karnımın büyümesi hariç bir değişiklik olmadı bende

E ama senin küsmen en fazla 3 5 saat. Nasılsa alttan alıyorsun, gidip barışıyorsun. Adam niye uğraşsın.

Abartmak öyle olmaz böyle olur diye evi kafasına gecirseniz ne güzel olur. Hamileliğinizin ardından lohusaliginiz başlayacak, anlayışsız bir eşle lohusalık çekilmez olur. Hamile kadına anlayış göstermeyen bı de üstüne üstüne giden erkek de ne bileyim. Ben ağzına s....dim heralde afedersiniz

Hamile olup adamın hayatını burnundan getiren ilgi merkezi olup dünyayı yaratan kişi gibi davranmak bana aşırı saçma ve abartı geliyor. Herkes hamile oluyor bu kadar abartmayın bence ay ben hamileyim en ufak şeye ağlarım hormonlarr deyip kendinizi inandırdığınız için psikolojik olarak en ufak şey size batıyor ağlatıyor

Back
X