Hamile olanlar yada basına böyle birsey gelenler yazarsa sevinirim

CeReNnnKeskn

Annesinin bebeği💗💗
Kayıtlı Üye
20 Ekim 2018
2.701
4.115
133
İyi geceler tatlı bayanlar.. Ben 4haftalik hamileyim.. Bugun doktora gittim tahlil VS yapildı, guatır cıktı. Genel cerahiden de muane oldum bana mmglık ilac verdiler.. Daha sonra tekrar kadın dogum doktoruna gittim hocam diger doktor bu ilacı verdi tamam dedi . Bana tekrardan düsük önleyici bir ilac verdi bunu kullan dedi. Eve geldiğimde iç camasrimda pembemsi bir kanama oldu tekrar acile gittik. Burada birsey yapamayız araştırmaya gidin dedi aksam saati oluyor neyse gittik, oradaki ebe sanırsam ben sana bisey yapamam daha cocuk içine yerlesmemis olabilir tüplerden rahme inmemis olabilir ilacı kullanma dedi.. Benim anlamadığım muayene etmedi birsey yapmadı o ilacı kullanma dedi.. Bugunki doktorum 10 gün sonra gel kalp atışlarını dinleyelim dedi. Benim kafam karıstı hangisinin dediğini yapayım.. İlk gebeliğim bide unutmadan bu kanama neden olmustur cok korkuyorum bebeğimi senelerdir bekliyorum

Not:smear yaptırdıgımda doktor rahimden biyopsi yapmıştı acaba doktor bunu bilgisayından görüp ondan ı vermiştir..

Bir bilgim yok.

İnşaallah minik tutunur, sağ salim kucağınıza alırsınız. AMİN.

Sakin olup kendi doktorunuzun dediğini uygulayın sağlıkla size tutunur sağlıklı kucağınıza alırsınız insallah bebeginizi yerleşme kanaması olabilir kanamaniz

Genel cerraha mı gittiniz? Endokrin uzmanına görünmeniz gerek miydi? :KK64:

Benim tsh hormonum yüksek çıktı ve ikinci aydan beri (9.aydayım) her ay kan veriyorum. Nodüllerim varmış. Doğumdan sonra biyopsi yapılması gerekiyor. Bu tarz bir şey mi sizinki de?

İyi geceler tatlı bayanlar.. Ben 4haftalik hamileyim.. Bugun doktora gittim tahlil VS yapildı, guatır cıktı. Genel cerahiden de muane oldum bana mmglık ilac verdiler.. Daha sonra tekrar kadın dogum doktoruna gittim hocam diger doktor bu ilacı verdi tamam dedi . Bana tekrardan düsük önleyici bir ilac verdi bunu kullan dedi. Eve geldiğimde iç camasrimda pembemsi bir kanama oldu tekrar acile gittik. Burada birsey yapamayız araştırmaya gidin dedi aksam saati oluyor neyse gittik, oradaki ebe sanırsam ben sana bisey yapamam daha cocuk içine yerlesmemis olabilir tüplerden rahme inmemis olabilir ilacı kullanma dedi.. Benim anlamadığım muayene etmedi birsey yapmadı o ilacı kullanma dedi.. Bugunki doktorum 10 gün sonra gel kalp atışlarını dinleyelim dedi. Benim kafam karıstı hangisinin dediğini yapayım.. İlk gebeliğim bide unutmadan bu kanama neden olmustur cok korkuyorum bebeğimi senelerdir bekliyorum

Not:smear yaptırdıgımda doktor rahimden biyopsi yapmıştı acaba doktor bunu bilgisayından görüp ondan ı vermiştir..
Bence siz kadın dogum doktorunun dedigini yapın daha 4 haftalikmis her kanama ya da lekede düşük olcak diye bi sey yok guatr bazen dusuklere neden olabiliyo sanirim tam bilgim yok ama o yuzden dusuk onleyici ilac vermistir hem guatr icin olani hem de digerini kullanin bence zaten bebek düşecekse naparsaniz yapin düşer insallah saglikla gelsin canim

Benim 8. Haftada kanamam olmustu doktor.bakti kesede cevresinde kanama alani yok ilac vermedi bende de troid hormonlarinda sikinti vardi 5. Haftadan itibaren troid ilaci kullanmaya baslamistim

4 haftalık mı 8 haftalık mı? Başlangıç için neyi baz alıyorsunuz?
8. haftada tsh bakılır genelde.
Doktorunuza soramadınız mı neden düşük önleyici ilaç verdiğini?

Kanama durumunu bilmiyorum ama hamile kalmadan önce de , şu anda da tiroid ilacımı aralıksız her gün kullanıyorum .
Kullandığınızda değil , kullanmadığınızda sıkıntı olacağını düşünüyorum . Doktorunuzu dinleyin;)
Keyifli , sağlıklı gebelikler .

Düşük önleyici diye tabir edilen ilaçlar,tamamen tedbir amaçlı progesteron desteği sağlamak ve olası progesteron çekilmesine bağlı düşük olmasını engelleyebilmek için veriliyor.Kimi doktor bunu 4haftalıkta verebilirken,kimiside gebelik kesesini rahim içinde gördükten sonra verebilir.Tabiki düşük tehdidi belirtileri varsa.Sonuç olarak ilacınızı kullanıp,istirahat etmelisiniz.Kanama ve sancınız artarsa doktora başvurmalısınız.

Bende küçük bi leke ile başladı önemsemedim sonra bi kaç gün o kanama çoğaldı dr gidemedim kanamalar az dan çoğa doğru gidince dr gittiğimde düşük yaptğımı öğrendim.
Geciktirmeden dr gidin inşllah kötü bi sonuç almazsınız.

Oglum doğana kadar kanamam oldu.
İlk kanama 5.haftaya yeni girdigimde basladı.
Düşük önleyici progestan kullandım,bol su içtim...
Nasibi yoksa amuda kalkıp beklesen yine düşer demişti doktorum,çok şükür varmış.
Kendinize dikkat edin,doktorunuz ne dediyse yapın lütfen...Allah saglikla kucaginiza almayı nasip etsin.

Buyuk ihtimal progestan vermistir.Siz dr unuzun dedigini yapin.Suan cok kucuk oldugu icin ultrasonda gorunmez o yuzden muayene etmemistir. Yasadiginiz sey yerlesme kanamasida olabilir.Bu sure dinlenmeye,agir is yapmamaya ozen gosterin.Saglikla gelsin bebeginiz.

biz. buna yerlesme kanamasi diyoruz ayrica ebenim cvp cok cahilce yerlesme olunca beta ve hamilelik hormonlari oluyor benim yerlesme kanamam. tam. gecikmenin 6 gunu oldu misal sen o progestronu kullan ama tsh hormonu yani guatr varsa dikkat et derim kalp atisini. dutduktan sonra ilacini icersin bence

Bence şuan ilaç kullanmayın düşük önleyiciden başka.kalp atışını duyduktan sonra tekrar tümtahlilleriniz yapılır doktor düzenleme yapar.
Lekelenme her türlü sebepten olabilir.
Bunun sebebi yüzde yüz şudur diyen doktor olamaz.
İlk gebelik kaybımda lekelenmem oldu sürekli devam eden,3tane doktorda merak etme bişey olmaz dediler gelişim normal kalp atışı normal dediler kaybettim.
İkincidede normal dedi en iyi doktorlar ,o da gitti.
3.de dış gebelik gibi dediler ben sağlıkla doğurdum.
Kısaca , kalp atışı alınana kadar doktorların kanama ve lekelenmeler için tek yaptığı , progestron iğne veya ilaçları artı dinlenme.

Guatr ilacı dediğiniz acaba tiroit ilacımi? Tsh yüksek çıkınca verilen ilacın 25-50-75-100 mg olanları var ismi eu..diyemi başlıyordu?eger tiroit yüksekliğine bağlı verilen ilacsa kullanmanız gerekli.cunku tiroidin dengelenmesi lazim,yoksa düşüğü tetikler.progestani da kullanmanızın bir zararı olmaz daha iyi tutunur onuda kullanın.birde kanama geldi hemen hastaneye kosayim diye panik yapmayın daha çok yeni bir gebelik,ayaklarınızı uzatın progestaninizi vajinal olarak uygulayıp dinlenin,bol su için stres yapmayın.

Back
X