Hamile olduğumu çalıştığım şirkete söylemeli miyim?

Bana bir is lazim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Şubat 2011
1.785
43
158
İstanbul
Arkadaşlar hepinize günaydın

2 aylık evlıyım ve hamıle oldugumu ögrendım . Özel sektörde çalışıyorum ve evlenmeden önce çalıştıgım şirketın ortakları benden memnun olduklarını cıkarmayı düşünmedıklerını ve benımde cıkmak ıstersem işlerin aksamaması için bunu önceden söylememi istediklerini söylediler

ben şimdi hamileyım sizce bunu 4-5 ayım dolmadan söylemeli miyim ya da beklemelı mıyım sizce tüm haklarımdan yararlanarak calısmaya devam mı ettırırler yoksa işten uzaklaştırılır mıyım yanı kovulur muyum

her ıkı durumdada elde ediceğim haklarım neler olur konuyla ılgılı yardımlarınızı beklıyorum

Teşekkürler :96::96::96:

Hamile olmanız nedeniyle işten çıkarılmanızın yasal bir yanı yok. Eğer sizi hamile olduğunuz için işten çıkarırlarsa tazminat talep etme hakkınız var. Ayrıca işvereninizden eşit davranma ilkesine aykırı hareket ettiği için tazminat isteme hakkınız var. Ben dürüst davranmaktan yanayım, ne kadar geç söylerseniz sizin için o kadar kötü. Hakkınızda kötü bir izlenim oluşacaktır.
İşyeriniz, patronlarınız nasıl bilemiyorum ama eğer orada çalışmaya devam etmek istiyorsanız bu riski almak gerekir. Aksi halde onları da zor durumda bırakabilir, işlerin aksamasına sebep olabilirsiniz.

biraz daha geçsin öyle sölersin hem hamilelik süresince çalışabilirsen çalış doğum parası alırsın eğer çıkarmaya kalkarlarsada tazminatını verirler paşa paşa

12 haftalık olmadan bence söylemesen daha iyi olur. hem sağlıklı gebelik olup olmadığını anlamış olursun. bazen her şey senin planladığın gibi de olmayabilir.

saklarsan daha kötü değilmi. ileride söyledin diyelim bugüne kadar neden söylemedin derlerse napcan. veya birkaç gün sonra rahatsızlandın hastaneye yatmak zorunda kaldın diyelim herşey ortaya çıkacak ve sen yalancı konumuna düşeceksin. bir an önce konuşmalısın saklamanın sana bir faydası da yok.

canım dünyanın binbir türlü hali var. allah nazarlardan saklasın. maşallah diyelim ama. biraz daha bekle hele bir üç aylık olsun ondan sonra. daha erken gibi geldi bana

canım dünyanın binbir türlü hali var. allah nazarlardan saklasın. maşallah diyelim ama. biraz daha bekle hele bir üç aylık olsun ondan sonra. daha erken gibi geldi bana

öyle mı yapsam ya kızlar bebek dogurmak falan degılde bu iş mevzusu kafamı kurcalıyor inşallah yasal haklarımı ızınlerımı kullanabılırım ınsallah işten cıkarmazlar cunku cok memnunum çalıştıgım yerden bakalım hakkımızda hayırlısı bıraz daha beklıyım dedıgın gıbı:97:

kesinlikle söylemelisin 8 hafta doğum öncesi 8 hafta da doğum sonrası izin kullanma hakkın var seni işten çıkaramazlar ihbar tazminatı ödemek zorunda kalırlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…