hamile olduğunu bilmeden ilaç kullanan var mı antibiyotik falan..

askbahcem

Guru
Kayıtlı Üye
10 Mayıs 2014
4.897
5.513
358
32
Bu soruyu bi arkadaşım için soruyorumm bir aylık hamileymiş ve antibiyotik kullanmış böbrek için şuan çok ağlıyorr ilaçlar bebeğin gelişimini etkilermi

ben de hamile olduğumu beş hatfa sonra öğrenmiştim ve o güne kadar ilaç içtim bişey olacağını sanmıyorum doğa bunu affeder :)

Doktorlar hep en kötülerini söylüyorlar zaten bana da düşük tehlikesi var dedi ama hiiç umrumda değil :) Kendimizi iyi hissetmemiz önemli bence :)

Sen
Doktorlar hep en kötülerini söylüyorlar zaten bana da düşük tehlikesi var dedi ama hiiç umrumda değil :) Kendimizi iyi hissetmemiz önemli bence :)
Sen hamilesimisin hala canm.. maşallah valla bencede senin gibi güçlü olmalı.. 2 li 3 lü testlerine girdnmi.. hangi ilaçları içmiştin

Ağrı kesici fln içmiştim en kötüsü de sigara içmiştim :KK43: bir ay boyunca hamile olduğumu bilmeden :( Yok henüz girmedim testlere gelecek ay olacakmış sanırım 10 haftalıkmış henüz :)

Ağrı kesici fln içmiştim en kötüsü de sigara içmiştim :KK43: bir ay boyunca hamile olduğumu bilmeden :KK43: Yok henüz girmedim testlere gelecek ay olacakmış sanırım 10 haftalıkmış henüz :)
Tebrik ederimm canm :nazar:Allah sağlıkla kucağına almanı nasip etsin inşallah bende önümüzdeki ay başlatıcam inşallah gebelik için çalşmaları.. :anneadayı:

bende midem yaniyor diye mide ilaci icmistim. meger gebelik belirtisiymis. ogrenene kadarr yapilan seylerden sorumlu degilsiniz bisey olmaz yaziyordu biyerde

hamile oldugumu bilmeden 15 tane pensilin igne vurunmustum ve daha bi cok ilac kullanmistm bisey olmadi cok sukur
Başlıkta okumuşsundur canım arkadaşım için sormuştum oda hamile olduğunu bilmeden sürekli ilaç içmiş böbrek için.. doktor korkutmuş düşebilir diye yada ilaçlar kusur bırakabilşr diye ağlayıp durdu.. 1 ay sonra teste girecek.. umarım ondada bişey çıkmaz..

Başlıkta okumuşsundur canım arkadaşım için sormuştum oda hamile olduğunu bilmeden sürekli ilaç içmiş böbrek için.. doktor korkutmuş düşebilir diye yada ilaçlar kusur bırakabilşr diye ağlayıp durdu.. 1 ay sonra teste girecek.. umarım ondada bişey çıkmaz..
inan beni de cok korkuttular ama Allah buyuk ben ona sigindim

Bende idrar yolumda iltihap olmuştu yaninda çalıştığım doktorum bana 3 tane antibiyotik hap bir anda yutmami istedi ve yuttum. Bayağı yanma vardı bende iki dakkada bir tuvalete gidiyordum ictikten bir kaç saat sonra geçti ve aynısı ikinci hamileliğimde de oldu birincisinde bilmiyordum ilacı ictikten birgün sonra öğrendim hamile olduğumu. Kadın doktorumu aradım 2 aya kadar bişey olmuyor çünkü 8 inci haftadan sonra plasenta anneden bebeği besleme ye başlıyor yani iki aydan sonra annenin yedikleri bebeğe temas ediyor. Doktor bana soyledi ıkincisinde de iki ayı geçmişti antibiyotik ama dozu az yazmıştı on gün aldım. Hiç bişey olmaz Allahın izniyle. ;)

Bende idrar yolumda iltihap olmuştu yaninda çalıştığım doktorum bana 3 tane antibiyotik hap bir anda yutmami istedi ve yuttum. Bayağı yanma vardı bende iki dakkada bir tuvalete gidiyordum ictikten bir kaç saat sonra geçti ve aynısı ikinci hamileliğimde de oldu birincisinde bilmiyordum ilacı ictikten birgün sonra öğrendim hamile olduğumu. Kadın doktorumu aradım 2 aya kadar bişey olmuyor çünkü 8 inci haftadan sonra plasenta anneden bebeği besleme ye başlıyor yani iki aydan sonra annenin yedikleri bebeğe temas ediyor. Doktor bana soyledi ıkincisinde de iki ayı geçmişti antibiyotik ama dozu az yazmıştı on gün aldım. Hiç bişey olmaz Allahın izniyle. :KK66:
2 aya kadar etki etmiyosa tamamdr yinede Allah bilir tabi saol canm

Bizde esimle suan denemelere basladk. Fakat bi yandan antibiyotik kullaniyorum penicillin.. cnku göbeim icten iltiaplanms. Doktora bebek olup olmadgni bilmiyorum dedim.. bisey olmaz adetin yeni bitti dedi.. fakat atladgmz bisey var yumurtlama gecesi hem bebek denedik hemde antibiyotik ictim.. cok korkuyorum sizce bisey olurmu??? Bir yandan antibiyotikleri iltihap kuruyana kdar kullanmam gerek. Hamile oldgmu da bilmiyorum.. cok telasliyim..

Bizde esimle suan denemelere basladk. Fakat bi yandan antibiyotik kullaniyorum penicillin.. cnku göbeim icten iltiaplanms. Doktora bebek olup olmadgni bilmiyorum dedim.. bisey olmaz adetin yeni bitti dedi.. fakat atladgmz bisey var yumurtlama gecesi hem bebek denedik hemde antibiyotik ictim.. cok korkuyorum sizce bisey olurmu??? Bir yandan antibiyotikleri iltihap kuruyana kdar kullanmam gerek. Hamile oldgmu da bilmiyorum.. cok telasliyim..
Hamile olduğumu bilmeden içmediğim ilaç kalmadı.
Antibiyotik, yüksek doz ağrı kesici, paket paket sigara, alkol kullandım, kaplıcalara gittim, papatya ve ödem attırıcı, adet söktürücü bir sürü çay içtim, sonuç 5.5 aylık hamileyim.
Bir laf vardır halk arasında, bilmediğiniz sürece melekler korur diye.
Başıma gelmeden inanmazdım, artık inanıyorum.
Kendi kendinize stres yapmayın, her şey olacağına elbet varıyor.

Tek sığîndğm şu an allahm..insallah hamileysem bebeigime bisey olmamıştr.. ilk cocugum olacak..tamamen tecrubesizim.. beni aydnlatğnz icin cok tesekkur ederim..
Bi yerde okumustum 2 aylikyan sonra alinan ilaclar ve yenen besinler bebege etki ediyormus.. umarm öyledir..Ilk kez anne olacagm icin gercekten endisileniyorum.. ama cok haklisinz hersey olacgna varir..insallah sizin icinde her sey guzel olur.

Back
X