Hamile olup evde kedisi olan varmi bilgilendirirmisiniz

Yildizlar o

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
5 Ağustos 2019
6
1
1
32
Kedi ve kopek diskisindan bi parazit gectigini ogrendim biraz tedirgin oldm ama asilari tam bi problem yasarmiyim diye dusunmuyor degilim..

Hayır sorun olmaz. Sadece bebeğin dünyaya geldiğinde kıl girmemesine özen göster.

hiçbir şey olmaz canım benim de kedim var oğlum onunla büyüdü sıkıntı yaşamadık ama aşılarını hiç kaçırmayız kumunuda ben temizlemedim hamileyken çocuk varken evde evcil bir hayvan bulunması çocuk için çok güzel birşey sakın kedini verme kimseye ;)

J
hiçbir şey olmaz canım benim de kedim var oğlum onunla büyüdü sıkıntı yaşamadık ama aşılarını hiç kaçırmayız kumunuda ben temizlemedim hamileyken çocuk varken evde evcil bir hayvan bulunması çocuk için çok güzel birşey sakın kedini verme kimseye :KK66:
Yok vermeyi dusunmuyorum da onlem nasil alabilirim diye arastiriyorum

Once toksoplazma bagisikligin varmi dr test yapacak. Bagisikligin yoksa kumunu temizlemeyeceksin. Ki inan mevzu kedi kopek degil cig ete dokunmak, iyi yikanmamis sebze meyve yemek de cok etkili. Hepsine dikkat etmen lazim. Toksoplazma topraktan bulasan bir sey cunku.

Benim 2 kedim var. Hic bisey olmaz. Bebek doguncada 40 i cikana kadar pek yaklastirmazsin olur biter. Ev kedisinden bisey olmaz onun yerine yediklerine dikkat et. Bebek doguncada alerji falan diycekler.. agir bir astim tablodu olmadigi surecr alerhi bisey yaomaz.. yapsa yillardir bana yapardi :) benim esim doktor evde 2 kedi 1 bebek olucak sen dusun ;)

Öncelikle şu söyleyeyim yaklaşık 15 yıldır kedi bakıcısıyım.evde sokakta bir sürü hasta, kazalı kedişe uzun kısa süreli baktım. Hala da dışarıda açık büfe mama odağıma gelen 20-25 sokak kedim var. Bu kadar yıl boyunca ishallisinden, pirelisine türlü rahatsızlığı olan sokak kedisine baktım. Kendi kedişim 10 yaşında böbrek yetmezliğinden öldü. Yeri geldi kabız oldu poposundan kaka çıkardım, yeri geldi kanı kanıma bulaştı. Toksoplazma bu kadar yıl bulaşmamış. Şu anda bizim evi otel olarak kullanan bir sokak kedisi var. Gece geliyor, sabaha kadar evin baş köşesinde uyuyor, karnını doyuruyor, sabah gidiyor. Hamileyim. Aşırı sakınmıyorum. Ellerimi birşey yemeden önce yıkıyorum. Benim yatağıma yatmasına izin vermiyorum. Bir daha vurguluyorum sokak kedisi. Bütün gün gezip geliyor. Bir de yattığı yerleri tüy toplama rulosu ve el süpürgesi ile süpürüyorum. Allahın İzniyle hiçbir şey olmaz.İşin ilginç tarafı eşim, annem, babam, doktorum kedilere karışmazken kırk kat yabancılar hamilesin kedileri bırak artık diyor. Hayatımda duyduğum en komik laf. Özellikle sokaktaki mama odağımın bana en ufak zararı yok ki. Sabah akşam dolduruyoruz kuru mama, su. Karnı doyan gidiyor. Hayvanları ne suçu var, benim bebeğim olacak diye aç mı kalsınlar

Toksoplazma testini yaptirin bagisikliginiz yoksa kumu temizlemeyin. Bu arda bu sadece hayvandan degil cig etten iyi yikanmadan yenen sebzede herseyden gecebilir.Benimde evimde 4 kedi var asilari tam.Esimin midesi asiri hassas kotu bir goruntu veya kokuya karsi bu nedenle ben temizledim kumu cunku ustune birde esimin kustugunu temizlemek durumunda kalmak istemedigim icin agzimda maske ve eldiven ile gunluk temizligini yaptim komple degisiminide haftalik gelen bayana yaptirmisim. Doguncada belli bir alisma sureci olacaktir kedinizin tepkilerine bakip ona gore hareket edersin. Saglikla kucaginiza almak nasip olsun insallah.

Kediler bu konusa günah keçisi ama aslında az pişmiş et ve iyi yıkanmamış yeşilliklerden kapma ihtimalimiz daha fazla. Benim de bir kedim var, toxoplazma testi yapıldı, bağışıklığım yokmuş. Başka kedi sevmiyorum, saçma olduğunu biliyorum ama önlem olarak yine de sevmiyorum. Çünkü tüyden ziyade dışkıdan bulaşan bir parazit.
Bu konuda iki farklı kadın doğumcuyla görüştüm. İlki istersek kediyle bebeği aynı beşikte yatırabileceğimizi söyledi, tabi ev kedisiyse ve bakımlıysa.
İkincisi biraz daha temkinliydi. Kedin dışarıya çıkmasın, çiğ etle beslenmesin, aşıları tam olsun defi. Toxoplazmam da negatif çıkınca da kaka kabına dokunma dedi. Zaten dokunmuyordum. Kedim de tam anlamıyla ev kedisi. Evden dışarıya çıkmıyor, apartman kapısının önü hariç. Sadece kedi mamasıyla besleniyor. Aşıları tam.
Valla ben hiç hamileyim diye kedimle arama mesafe koymadım. O benim ilk çocuğum 😍❤️ Sadece yemek masasına çıkmamasına dikkat ediyorum, tüy dökülmesin diye. Başka da önlemim yok. Kaka kabına dokunmadıktan sonra da aslında herhangi bir önleme gerek olduğunu düşünmüyorum.

Kediler bu konusa günah keçisi ama aslında az pişmiş et ve iyi yıkanmamış yeşilliklerden kapma ihtimalimiz daha fazla. Benim de bir kedim var, toxoplazma testi yapıldı, bağışıklığım yokmuş. Başka kedi sevmiyorum, saçma olduğunu biliyorum ama önlem olarak yine de sevmiyorum. Çünkü tüyden ziyade dışkıdan bulaşan bir parazit.
Bu konuda iki farklı kadın doğumcuyla görüştüm. İlki istersek kediyle bebeği aynı beşikte yatırabileceğimizi söyledi, tabi ev kedisiyse ve bakımlıysa.
İkincisi biraz daha temkinliydi. Kedin dışarıya çıkmasın, çiğ etle beslenmesin, aşıları tam olsun defi. Toxoplazmam da negatif çıkınca da kaka kabına dokunma dedi. Zaten dokunmuyordum. Kedim de tam anlamıyla ev kedisi. Evden dışarıya çıkmıyor, apartman kapısının önü hariç. Sadece kedi mamasıyla besleniyor. Aşıları tam.
Valla ben hiç hamileyim diye kedimle arama mesafe koymadım. O benim ilk çocuğum 😍❤ Sadece yemek masasına çıkmamasına dikkat ediyorum, tüy dökülmesin diye. Başka da önlemim yok. Kaka kabına dokunmadıktan sonra da aslında herhangi bir önleme gerek olduğunu düşünmüyorum.
Merhaba, ben de sizinle aynı durumdayım. Sadece eskisi kadar öpmüyorum onun dışında kaldığımız yerden devam... Benim acabalarım daha çok bebek geldikten sonrası ile ilgili. Siz doğumdan sonra ev düzeninde bir değişiklik yapacak mısınız,kedinizle hemen tanıştıracak mısınız, emekleme dönemi gelince nasıl olacak diye kafanızdan geçiyor mu? Bizimki bizimle aynı odada yatıyor, bebek gelince nasıl olacak bilmiyorum. Başkasına verme fikrim katiyen yok. Sadece bebeğimin de kedimin de sağlıklı olması için ne gibi önlemler almalıyım, inanın hiçbir fikrim yok? Sizin vakti gelince deneyimlerinizi dinlemeyi çok isterim. Şimdi planlarınız ne paylaşır mısınız?

Back
X