Aslında bu soruyu direkt kadın doğum doktoruyla konuşmanız daha iyi olur, olası bir hamilelik durumunda hem psikiyatristiniz hem jinekoloğunuzun kontrolü ve yönlendirmesi içiniz daha rahat eder, burada bir cevap alsanız da sizin hamileliğinizde neler olacak öngörülemez, x gruptan bir antidepresan gebeler için sakıncalı olmazken, aynı gruptan başka bir ilaç sakıncalı olabiliyor.Doğum yapan antidepresan kullanan anneler neredesiniz?
Kadındoğum doktorları bebekle ılgılı garantı veremeyecegını söylediAslında bu soruyu direkt kadın doğum doktoruyla konuşmanız daha iyi olur, olası bir hamilelik durumunda hem psikiyatristiniz hem jinekoloğunuzun kontrolü ve yönlendirmesi içiniz daha rahat eder, burada bir cevap alsanız da sizin hamileliğinizde neler olacak öngörülemez, x gruptan bir antidepresan gebeler için sakıncalı olmazken, aynı gruptan başka bir ilaç sakıncalı olabiliyor.
Ama şu var ki kadın doğum uzmanlarının da tavsiyesi psikolojik sorunların hamilelikte nüksetmemesi için tedavinin devam ettirilmesi yönünde, çünkü hamilelik öncesi depresyon vb sorunlar yaşayan kadınlar hamililelikle birlikte gebelik depresyonuna da giriyor ve hastalığı nüksediyor zira gebeliğin getirdiği hormonal değişiklikler biz kadınları psikolojik olarak da etkiliyor.
Kaç haftalık hamilesiniz acaba? Konuyla ilgili bilgim yok ama çok ağır mı ilaçlarınız Allah yardımcınız olsun inşallahKadındoğum doktorları bebekle ılgılı garantı veremeyecegını söyledipsikiyatrı de aynı şekılde.. kararı tamamen bana bıraktılar.. sız benım yerımde olsanız ne yapardınız?
Hamile değilim. Hamile olmaktan bile korkan biriyimKaç haftalık hamilesiniz acaba? Konuyla ilgili bilgim yok ama çok ağır mı ilaçlarınız Allah yardımcınız olsun inşallah
Bende aynı durumdayım tedavisi devam ederken hamile kalan, yada hamileliğinde tekrar panik bozukluğu nükseden arkadaslar ne yaptılar yazarlarsa cok sevinirim
Herşey olacağına varıyor kendinizi korkutmayın sağlıkla hayırla hamile kalırsınız inşallah..Hamile değilim. Hamile olmaktan bile korkan biriyimçünkü sürekli nüks eden bir hastalığım war
İnşlh çok sağolun..Herşey olacağına varıyor kendinizi korkutmayın sağlıkla hayırla hamile kalırsınız inşallah..
Çok zor bir karar, o yüzden ne yapardım söylemem doğru olmaz, doğururdum desem ya bebekle ilgili bir sorun olursa, doğurmazdım desem ya bebek sağlıklı doğacakken bunu elinden almış olursam, bir akrabam sizin gibi antidepresanlar kullanıyordu ama gebelik gibi bir düşüncesi yoktu, kullandığı ilaçlar ağırdı ve maalesef o ara anlamadan hamile kalmış, doktoru bebeğin alınmasının daha iyi olacağını söylediği için kürtaj olmak zorunda kaldı ama uzun yıllar hep ikilemde kaldı, ya bebekte bir sorun yoktuysa ve ben boşu boşuna onu aldırdıysam diye, bu sebeple enine boyuna düşünmeniz lazım, mesela bebekte ne gibi anomaliler olabilirmiş?Kadındoğum doktorları bebekle ılgılı garantı veremeyecegını söyledipsikiyatrı de aynı şekılde.. kararı tamamen bana bıraktılar.. sız benım yerımde olsanız ne yapardınız?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?