Hamile olupta çalışan anneler burayaa :)

Canım ben varım. henüz çok yeni benim daha tam bir çözüm bulamadım ben ama yanımda meyve gibi sandviç gibi şeyler götürmeyi planlıyorum okula. (öğretmenim bu arada) okulda sadece tost var ve derslerim 10.30dan 16.00a kadar. çayı bıraktım ayran içiyorum okulda ayrıca. deneyimli annelerin önerilerini ben de merak ediyorum bu konuda.

ben varım
Sabah 1 haşlanmış yumurta , birazcık peynir ve zeytin atıştırıp çıkıyorum. ilk zamanlar çok dikkat edemiyordum bebişim bir ara zayıf deyince dr hemen toparladım kahvaltı kesinlikle önemli.. yanımda mutlaka süt muz ve elma getiriyorum arada olnlardan atıştırıyorum . öğlen maalesef iş yerimde berbat denecek yemekler çıkar hiç besleyici olmayan pilav makarna vs hep ! yanımda da getirmem yasak :( o yüzden bolca meyve kuruyemiş tüketmeye çalışıyorum.. akşam 7 de evde olduğumdan çok özene bezene yemek yapamasamda haftada 2 gün et yemeği mutlaka oluyor. yeşillik bol yiyorum ot türlerini öyle özenli ara öğünler vs yapamıyorum ve bu beni üzüyor :(

bende sabah 8 akşam 5 çalışıyorum ve hamileliğimin 16. haftasındayım dediğiniz gibi kahvaltı çok önemli arkadaşlar. Ben hala ama yediğimi çıkartıyorum evde yapıyorum kahvaltımı bazende kurumda tost yiyorum ama süt yoğurt peyniri eksik etmeyelim

Merhaba arkadaşlar ben de çalışıyorum. Sabahları erkenden kalkıp kahvaltimi hazırlıyorum. Maalesef okulun yemeklerini ben de yiyemiyorum. Öğlen de yanıma yine kahvaltilik götürüyorum. Aralarda meyve, ceviz, badem, süt, yogurt ve gunde en az 2 litre su tuketiyorum. Bebegimin gelisimi icin maden suyu iciyorum her gun. Akşamları da bebegime faydalı olacak ve bana kilo yapmayacak yemekler yapiyorum. 25. Haftam bugun bitiyor. Ben yalnızca 4 kilo aldım. Oğlumun gelişimi de iki hafta önde, ikimizin de bir sorunu yok çok şükür:)

merhaba bayanlar,
bende çalışıyorum sabah 8,30 akşam 6,30.
sabahları yumurta peynir mutlaka olmak üzere kahvaltımı yapıyorum. öğle yemeği yaklaşmadan mutlaka 1 süt içiyorum. öğle yemeğini ofiste yiyorum. (genelde istediğim yemekleri yapıyolar). akşamları dayanamıyorum yememem gerek ama kızartme yiye biliyorum. ama genelde balık et sebze sıralamasına uyuyorum. her akşam balık et veya sebze mutlaka yiyorum. folik asit kullanmaya devam ediyorum. he birde her sabah 2 adet ceviz yiyorum

ben varım
Sabah 1 haşlanmış yumurta , birazcık peynir ve zeytin atıştırıp çıkıyorum. ilk zamanlar çok dikkat edemiyordum bebişim bir ara zayıf deyince dr hemen toparladım kahvaltı kesinlikle önemli.. yanımda mutlaka süt muz ve elma getiriyorum arada olnlardan atıştırıyorum . öğlen maalesef iş yerimde berbat denecek yemekler çıkar hiç besleyici olmayan pilav makarna vs hep ! yanımda da getirmem yasak :KK43: o yüzden bolca meyve kuruyemiş tüketmeye çalışıyorum.. akşam 7 de evde olduğumdan çok özene bezene yemek yapamasamda haftada 2 gün et yemeği mutlaka oluyor. yeşillik bol yiyorum ot türlerini öyle özenli ara öğünler vs yapamıyorum ve bu beni üzüyor :KK43:
yanında getirmen yasak mıı:KK57: o ne saçma şeymiş öyle. bu arada selam sağlıkla al inşallah bebişini kucağına :anneadayı::nazar: ve balıkdan bahsetmemişsin balık çok önemli unutma ;)

Bende varım kızlar hemde baya yoğun, işe giderken metrobüs metroo falan gidiş geliş toplamda 3-4 saat yollarda geçio:KK51:
henüz karnım çıkmadığı için kimse yer falanda vermio, metrobüsde korkmuyo değilim açıkcası umarım kazasız belasız atlatacam bu süreci.
Beslenme olayına gelincede: ben mümkün olduğunca dolu dolu kahvaltı yapıom, zeytin salata mutlaka iyi kaynamış yumurta,portakal suyu vs. öğlen yemeğinde evden getirebildiysem ne ala ama dışarda yemek zorunda kalıosam iyi pişmiş ızgara yiyom, bana diğer yemeklerden daha besleyici gibi gelio.
Akşamda evde artık öğlen et yemişsem sebze, sebze yemişsem et yiyom. her pazar balık günüm ;)
böyle işte kızlar.
Ama bilginiz olsun şu anda çok düzenli beslenemiosanız çok üzülmeyin, bebiş ilk 4-5 ay sen yemesende senin vucudundaki besinleri alıp besleniyo, yani kendini aç bırakmıyo kerata :KK46:;)
4-5 ay sonrası kanından yani yediğin şeylerden beslenmeye başlıyo.
hadi sağlıklı bebişlerimiz olsun hepimizin inşallah :anneadayı::nazar:

merhaba bayanlar,
bende çalışıyorum sabah 8,30 akşam 6,30.
sabahları yumurta peynir mutlaka olmak üzere kahvaltımı yapıyorum. öğle yemeği yaklaşmadan mutlaka 1 süt içiyorum. öğle yemeğini ofiste yiyorum. (genelde istediğim yemekleri yapıyolar). akşamları dayanamıyorum yememem gerek ama kızartme yiye biliyorum. ama genelde balık et sebze sıralamasına uyuyorum. her akşam balık et veya sebze mutlaka yiyorum. folik asit kullanmaya devam ediyorum. he birde her sabah 2 adet ceviz yiyorum
canım haftada 2 balıkdan fazlası zararlıymış bilgin olsun ;) her sabah 2 ceviz 2 de kuru kayısı yiyeyim diodum unutmuşum bak hatırlattın bana ;)

Ben de varım arkadaşlar. Öğretmenim. Okul şartlarımız çok kötü bisküviden başka yiyecek hiçbişey yok etrafta da hiçbir lokanta vs yok ulaşımı zor bi yerdeyiz. İlk öğrendiğim hafta yanımda sebze yemekleri götürüyordum, sabahları da proteinli bi kahvaltı. Malesef öğrendiğimin 2. Haftasından beri aşırı bulantılarım var hiçbişey yiyemiyorum tiksindim nerdeyse herşeyden. Sadece tuzlu ayran ve çubuk kraker yiyorum gün boyunca. Akşamları daha iyiyim birşeyler yiyebiliyorum ama tüm gün hiç ama hiçbişey:( bu hafta raporluydum aşırı kustuğum için ama pzts başlıyorum napacağımı bilmiyorum kara kara düşünmekten hayattan soğudum. Vücudum berbat durumda. Midem her saniye bulanıyor boğazım tahriş oldu. Bırakın bebeği ben bile gıdasız kaldım fark ediliyor. Ayva iyi gelirmiş dediler. Denedim anlık tutuyor sadece. On dk sonra yine aynıyım. Psikolojik olarak bitmiş durumdayım...

yanında getirmen yasak mıı:KK57: o ne saçma şeymiş öyle. bu arada selam sağlıkla al inşallah bebişini kucağına :anneadayı::nazar: ve balıkdan bahsetmemişsin balık çok önemli unutma :KK66:
evet maalesef hişjenik üretim işletmesi ve yiyecek getirmeyi tehike olarak görüyorlar :( balık evet çok yiyemiyorum sadece 1 kez yedim tüm hamilelik boyu

Özel sektörde çalışıyorum ama yemek düzenim çok şükür iyi. Sabah kahvaltı veriliyor. Biraz peynir, zeytin, domates, biber yiyorum. Çay yerine süt istiyorum. Haftanın iki günü felan yumurta oluyor. Ama aşçı abla sağolsun hamileyim diye bana torpil yapıyor istesem hergün yapıyor yumurta. Evden meyve götürüyorum muz felan. Aralarda kuru üzüm, fındık, ceviz, badem atıştırıyorum. Bol su içmeye çalışıyorum masama doldurup su koyuyorum her sabah. Haftanın 2-3 günü tavuk ve et pişiyor işyerinde etle pek aram olmasada hamile olduğum için kendimi zorlayıp yemeye çalışıyorum az da olsa. Her öğlen yemeği yanında yoğurt yiyorum. Gün içinde limonlu su içiyorum.

Bende özel sektörde çalışıyorum yiyecek yönünden şanslıyım çeşit çok:) ben çaysız duramıyorum yalnız açık içmeye çalışıyorum.sizce içmemel miyim. hamileliğim de daha çok yeni tecrübesilik de var :KK48:

Bende özel sektörde çalışıyorum yiyecek yönünden şanslıyım çeşit çok:) ben çaysız duramıyorum yalnız açık içmeye çalışıyorum.sizce içmemel miyim. hamileliğim de daha çok yeni tecrübesilik de var :KK48:

Canım aralarda bende açık içiyorum çok canım istiyor. Kuzenim hamile 8 aylık ona doktoru açık olacak şeklide günde 4 bardağı geçmemeye çalış demiş.

Merhaba arkadaşlar ben de sabahları çay içmezsem hiç bişey yiyemiyorum çok açık içiyorum peynir zeytin yiyprum.yanımdada elma muz ceviz kuru kayısı oluyo çok az yiyebiliyorum zaten öğlende yemekte çorba yoğurt sulu yemek varsa yiyorum akşam tabi yemek yapıyorum ama malesef kendi yaptığım yemeği yiyemiyorum salatayla yoğurtla geciştiriyorum çok yiyemiyorum inşallah iştahım artar ilerleyen zamanlarda

Merhabalar
Bende çalışıyorum eğitimciyim ama okulda değil belediyenin kurumları var çocuklara yönelik orada.. ve hem de neredeyse hergün çalışıyorum!! her gün dememin nedeni cumartesi ve pazarda çalışıyorum pazartesi izin günüm iş yerimde öğlen yemeği yok.
sabah
evden kahvaltı getiriyorum zeytin peynir domates kahvaltımı güzel yapıyorum
aralarda kaçırmayacağım fındık ceviz yiyeceğim diyorum 1 gün yesem 2.gün unutuyorum :(
iştahım hiç yok ama feci acıkıyorum az yiyorum ama kilo alıyorum..
öğlen
arkadaşlarla o gün ne yaparsak iş yerine ne yapılabilirki makarna salata ya da pilav salata ya da çorba bazen evden getiriyorum :( dışarıdan kesinlikle yiyemiyorum
akşam
Etten tiksindim ama balık ya da sebze yiyorum mutlaka

önceden hiç su içmez meyve yemezdim şimdi kendiliğimden su içiyorum susuyorum harika birşeymiş su içmek..
ve bol bol meyve yiyorum
(şimdi öğle arasındayız pilav ve yoğurt varmış kabus gibi )

Ben sabahları iki küçük dilim ekmekten içi bol peynirli bir tost yapıyorum, yanında 1 iyi haşlanmış yumurta , 1 portakal ve 2 ceviziçi yiyorum. Öğlenleri evden yemek getiriyorum, Hergün öğleden sonra 1/2 lt süt içiyorum, 1 kase yoğurt tüketiyorum, akşamları balık ve kırmızı et yemeye özen gösteriyorum ama iştahım çok yok. Canım tatlı, hamur işi, çikolata istemiyor. İstersede az tadımlık tüketiyorum. yararlı şeyleri yemek için zorluyorum.
kuru kaysı ve incir çantamda tutuyorum gün içinde de tüketebiliyorum bazen işe gelirken ve dönerken midem çok kazınıyor o zamanlar yiyorum. Geceleri de bazen acıkmış kalkıyorum eğer açlıktan uyuyamazsam 1/2 muz yiyip su içip yatıyorum. Haftasonları mutlaka kaymak tüketiyorum dr söyledi. hafta da 1 balık tüketiyorum, 2-3 kırmızı et tüketiyorum.
baklagil tüketiyorum ama dr baklagiller etin verdiği proteini vermez dedi. et tüketmek mutlaka gerekiyormuş. yeşillik salatası , bunun dışında kuru börülce haşlayıp salata olarak tüketiyorum. Bu hafta pek yapmadım ama günlük 4-5 adet fındık,badem, antepfıstığı ve 10üzüm tüketiyorum.

Ben sabahları iki küçük dilim ekmekten içi bol peynirli bir tost yapıyorum, yanında 1 iyi haşlanmış yumurta , 1 portakal ve 2 ceviziçi yiyorum. Öğlenleri evden yemek getiriyorum, Hergün öğleden sonra 1/2 lt süt içiyorum, 1 kase yoğurt tüketiyorum, akşamları balık ve kırmızı et yemeye özen gösteriyorum ama iştahım çok yok. Canım tatlı, hamur işi, çikolata istemiyor. İstersede az tadımlık tüketiyorum. yararlı şeyleri yemek için zorluyorum.
kuru kaysı ve incir çantamda tutuyorum gün içinde de tüketebiliyorum bazen işe gelirken ve dönerken midem çok kazınıyor o zamanlar yiyorum. Geceleri de bazen acıkmış kalkıyorum eğer açlıktan uyuyamazsam 1/2 muz yiyip su içip yatıyorum. Haftasonları mutlaka kaymak tüketiyorum dr söyledi. hafta da 1 balık tüketiyorum, 2-3 kırmızı et tüketiyorum.
baklagil tüketiyorum ama dr baklagiller etin verdiği proteini vermez dedi. et tüketmek mutlaka gerekiyormuş. yeşillik salatası , bunun dışında kuru börülce haşlayıp salata olarak tüketiyorum. Bu hafta pek yapmadım ama günlük 4-5 adet fındık,badem, antepfıstığı ve 10üzüm tüketiyorum.

maşallah sağlıklı besleniyorsun bebişini de sağlıkla kucağına al inşallah
ben bir türlü bir düzen tutturamadım inşallah bebeğim sağlıklı olur

Şimdi izne ayrıldım ama okula giderken sabah erken kalkip yumurta,zeytin,süt ve peynirle kahvalti yapiyordum..Okula giderken yanima kuruyemiş, süt ve meyve goturuyordum..Evin yakin oglen sebze yemegi, aksam et, haftada bir gun de balik yiyordum..Aksam yemekten sonra meyve,kuruyemiş..Gece de yatmadan yine süt iciyorum..Her yemegin yaninda yogurt yiyorum bu arada..Bebegimin gelisimi iyi..Iyi de olur insallah..32 haftaligiz bu arada

çok süt içmek de kansızlık yapıyo diyolar arkadaşlar doğru mu

Back
X