Hamile olupta oruç tutma konusunda ikilem yaşıyorum..Bilenlere danışalım.

BirTatliHuzur

Nirvana
Kayıtlı Üye
23 Mart 2010
275
0
621
35
İstanbul
Mrb kızlar Allahıma şükürler olsun hamileyim:49::49: hamile olduğumu 1 hafta önceöğrendim ve kan tahlilinde 4.5 haftalık cıktı.şimdi 5. haftayı doldurdum kan tahliline göre.Ama hiç ultrasonda bakılmadı.doktor adetınden 10 gun gectıkten sonra gel kalp atısını ve keseyı gorelim dedi..Malum önümüz ramazan.Kağıthanede ikamet ediyorum.Deneyimli arkadaşlardan hem doktor tavsiyesi istiyorum

Hemde oruç tutma konusunda ikilemdeyim hem daha çok yeni tutabilirim diyorum.ama bi yandanda gün çok uzun sıvı tuketımı problem olursa bebeğim zarar görürse diye endişeliyim..Yardımcı olabilir misiniz??

merhaba canım hayırlı olsun.
senin 2-3 haftaya mide bulantıların ve kusmaların başlar ve zaten oruç tutamazsın.
ama mide bulantısız bir hamilelik süreci geçirirsen , bu dönemde zararı var mı bilmiyorum.
bende 18 haftalık hamileyim ve düşük tehlikesi olduğu için hem sabah akşam ilaç alıyorum hemde çok fazla sıvı tüketiyorum .
eğer böyle olmasaydı bir gün arayla oruç tutmayı düşünüyordum.
eğer düzelirsem inşallah son hafta veya en azından kadir gecesi oruç tutmayı düşünüyorum.
tutamazsakta bunun günah olduğunu düşünmüyorum,sadece kendi görüşüm.
çünkü ben şuan tutarsam hem kendmi hemde bebeğimi tehlikeye atmış olurum.
daha genciz emzirme sonrası hepsini tutarız inşallah.
tabi şimdiye kadar hep tuttuğum için içim buruk ama yapacak bir şey yok:(

Mrb kızlar Allahıma şükürler olsun hamileyim:49::49: hamile olduğumu 1 hafta önceöğrendim ve kan tahlilinde 4.5 haftalık cıktı.şimdi 5. haftayı doldurdum kan tahliline göre.Ama hiç ultrasonda bakılmadı.doktor adetınden 10 gun gectıkten sonra gel kalp atısını ve keseyı gorelim dedi..Malum önümüz ramazan.Kağıthanede ikamet ediyorum.Deneyimli arkadaşlardan hem doktor tavsiyesi istiyorum

Hemde oruç tutma konusunda ikilemdeyim hem daha çok yeni tutabilirim diyorum.ama bi yandanda gün çok uzun sıvı tuketımı problem olursa bebeğim zarar görürse diye endişeliyim..Yardımcı olabilir misiniz??

hayırlı olsun canım.. bence öncelikle doktorunla bi görüşmelisin bu konuyu..daha çok yeni tutarım diyosun ama zaten bu hafatalardan sonra mide bulantıların başlıcak baya zorlanırsın diye düşünüyorum ama sen yine de burdaki tavsiyelerden çok doktorunla bi görüş derim. Allah kucağına almayı nasip etsin inşallah tekrar hayırlı olsun canım :) :)

merhaba canım hayırlı olsun.
senin 2-3 haftaya mide bulantıların ve kusmaların başlar ve zaten oruç tutamazsın.
ama mide bulantısız bir hamilelik süreci geçirirsen , bu dönemde zararı var mı bilmiyorum.
bende 18 haftalık hamileyim ve düşük tehlikesi olduğu için hem sabah akşam ilaç alıyorum hemde çok fazla sıvı tüketiyorum .
eğer böyle olmasaydı bir gün arayla oruç tutmayı düşünüyordum.
eğer düzelirsem inşallah son hafta veya en azından kadir gecesi oruç tutmayı düşünüyorum.
tutamazsakta bunun günah olduğunu düşünmüyorum,sadece kendi görüşüm.
çünkü ben şuan tutarsam hem kendmi hemde bebeğimi tehlikeye atmış olurum.
daha genciz emzirme sonrası hepsini tutarız inşallah.
tabi şimdiye kadar hep tuttuğum için içim buruk ama yapacak bir şey yok:(

Tesekkür ederim canım yorumun için.Doktora gıttıgımızde doktorda 6.haftadan sonra bulantı ve belirtiler daha yogun oluyormus.Tutma konusunda hiçbir tereddütüm yok tutabi,lirim ama sadece bebeeğimin sağlığı açısından düşünüyorum,henüz doktorumu belirleyemediğim için danışabileceğim bir doktorda yok sürpriz oldu yani..Aynı durumda olup doktoru olanların sorma fırsatı olur belkı..hemde nelere dikkat etmeliyim ne yemeliyim,tecrübe gerek :)

hayırlı olsun canım.. bence öncelikle doktorunla bi görüşmelisin bu konuyu..daha çok yeni tutarım diyosun ama zaten bu hafatalardan sonra mide bulantıların başlıcak baya zorlanırsın diye düşünüyorum ama sen yine de burdaki tavsiyelerden çok doktorunla bi görüş derim. Allah kucağına almayı nasip etsin inşallah tekrar hayırlı olsun canım :) :)

Henüz bir doktor belirleyemedğim için sorma fırsatım olmadı,yorumun için çok tesekkür ederim canım.İkimizin sağlığı önemli tabi,bian önce gidebileceğim bir doktor bulup gitmek istiyorum.

şöyle söyliyeyim,benim ilk üç ayım nerdeyse hiç bir sey yemeyerek gectı oruclu gıbıydım.3 kılo vermıstım.doktoruma bebege zararı varmı dedim .o şu anda senın yıllarca yıyıp vucudunda bırıktırdıgın vitamın mıneral,proteınlerı alıyor sen yemesende o beslenıyor merak etme dedı.3. aydan sonra sen neyersen dırek bebegıne geıcek o zaman dıkkat et dedı.yanı bulantın yoksa bence tutarsın.

ben 2 gun sonra 4 aylık olucam bugun orucluyum Allah sıgındım umarım bebegıme bırsey olmaz ama benı sorarsan acıkmadım,susamadım ,tansıyonum dusmedı .

şöyle söyliyeyim,benim ilk üç ayım nerdeyse hiç bir sey yemeyerek gectı oruclu gıbıydım.3 kılo vermıstım.doktoruma bebege zararı varmı dedim .o şu anda senın yıllarca yıyıp vucudunda bırıktırdıgın vitamın mıneral,proteınlerı alıyor sen yemesende o beslenıyor merak etme dedı.3. aydan sonra sen neyersen dırek bebegıne geıcek o zaman dıkkat et dedı.yanı bulantın yoksa bence tutarsın.

ben 2 gun sonra 4 aylık olucam bugun orucluyum Allah sıgındım umarım bebegıme bırsey olmaz ama benı sorarsan acıkmadım,susamadım ,tansıyonum dusmedı .

tesekkürler canım yorumun için.Ben dun hastaneye gittim,doktorlada gorustum.Çok şükür keseyide gördük.Oruç hamilelik surecınden sonrada tutulabilir.gun cok uzun bol bol sıvı tuketımı ıcın ben hıcbır hastama tavsiye etmiyorum.özellikle bu uzun yaz gunlerıned hayır dedı,bende daha sonra herhangı bır saglık problemı yasamamak ıcın tutmama kararı aldım.Senınde Allah yar ve yardımcın olsun canım.

tesekkürler canım yorumun için.Ben dun hastaneye gittim,doktorlada gorustum.Çok şükür keseyide gördük.Oruç hamilelik surecınden sonrada tutulabilir.gun cok uzun bol bol sıvı tuketımı ıcın ben hıcbır hastama tavsiye etmiyorum.özellikle bu uzun yaz gunlerıned hayır dedı,bende daha sonra herhangı bır saglık problemı yasamamak ıcın tutmama kararı aldım.Senınde Allah yar ve yardımcın olsun canım.

bende dün son 1 saatte baya kötuledım ve bugun tutmadım bende sonradan tutcam Allah saglık sıhhat versın .Bugun doktorumda bana tutmuyosun dımı dedı! bende yok tutmuyorum dedım

selamlar herkese
elhamdullillah bende 6 haftalık hamileyim
ve bende bu konuda kararsızım açıkçası
daha bugün doktora gideceğim ve 2 gündür orucum
bi sıkıntım yok bulantı falanda yok ama sıvı tüketme kkonusunda bendede korku var
bugün sorayım diyorum sonrada alim bir ablam var ona danışayım diyorum
bu mübarek ay hürmetine rabbim haayırlısıylaa kolay hamilelik kolay doğum ve hayırlı evlatlar nasip etsin hepimize inşaallah

selamlar herkese
elhamdullillah bende 6 haftalık hamileyim
ve bende bu konuda kararsızım açıkçası
daha bugün doktora gideceğim ve 2 gündür orucum
bi sıkıntım yok bulantı falanda yok ama sıvı tüketme kkonusunda bendede korku var
bugün sorayım diyorum sonrada alim bir ablam var ona danışayım diyorum
bu mübarek ay hürmetine rabbim haayırlısıylaa kolay hamilelik kolay doğum ve hayırlı evlatlar nasip etsin hepimize inşaallah

bana doktorum oruc tuttuguma bebegımın kan sekerının dusucegını ve hep uyur vazıyette olucagını bunun ıyı bısey olmadıgını soyledı hastaneye gelırsen bız orucu bozdurruruz dedı. tabı 17 saatlık bır sıvı kaybıda soz konusu .önce bebeklerımızın saglıgı.

biz de altı aylık olduk ve hamileliğimin en rahat dönemindeyim maşaallah elhamdulillah.... 2 gündür oruç tutuyoruz ve eskisinden dha rahatız bebeğimle hatta bebeğim son iki gündür maşaallah daha hareketli .... :emir_bebek: kendinizi iyi hissediyorsanız ve genel br probleminiz yoksa tutabilmek çok güzeeel elhamdülillah :49:

Herkesin kendi düşüncesi tabi..Ben de normalde hiç orucumu bırakmazdım ama tutmak istemedim. Daha çok minik bebeğim, ben iyi beslenirsem o da beslenecek diye düşünüyorum. Yani belki dayanılır açlığa ama dayanarak bebeği nelerden mahrum ederim geliyor aklıma. Allah bize kolaylık vermiş İnşallah kısa günlerde tutar telafi ederiz. Adet olunca kimse düşünmüyor mesela neden?çünkü yasaklanmış, Allah, hanımlar bu dönemde daha da zorlanmasın istemiş. Eee hamilelik durumu daha mı basit adet olmaktan. İçeride bir canlı var ve bizden besleniyor..Ben kıyamam yavru kuşuma..

bende şimdiye kadar orucumu hiç bırakmamış biri olarak bu yıl zor ve buruk geçiyor ama dediğiniz gibi günler çok uzun susuz kalmak riskli,bide minik bebişlerimizi eziyete sokmuş oluyoruz Allah biz kadınlara adet,hamilelik ve loğusalık döneminde meşru kılmış,tutmasakta bir günahı yok sonra kazasını eda etmek koşuluyla bu kolaylık varken bence bebişlerinizi riske atmayın,ben aç kalınca tansiyonum düşüyor istesemde tutamam zaten..:50:ve idrar yollarımda az iltihap var bol bol su içmem lazım bu yıl böyle napalım Rabbim sağlık sıhhat ömür versin inşallah kısa günlerde telafi ederiz..kızımda da son ayımdaydım tutamamıştım ben harbi şansızım bu konuda :51:bebişlerimiz sağlıklı büyüsünler herşeye katlanıyoruz işte...:49:

hanımlar ben de hiç orucumu geçirmeyen biriydim. 7. haftamdayım 5 gündür her gün acı su çıkartıyorum af edersiniz ama :( hiçbir şey yiyip içemiyorum midem bişiy almıyo. leblebi yesem de faydası yok :( geceleri bile adam gibi uykum yok mide bulantısından. oruç tutan annem eşim bile iftardan önce benden kat kat daha sağlam. :( akşamları 22.00de başlayıp yarım saat yürüyüş yapıyorum kendime geliyorum biraz daha. mide bulantılarından önce sürekli turşu, limon, nar ekşisi çekerdi canım, onları yerdim. bulantılardan itibaren helva, muz,şeftali gibi şekerli lifli şeyler yiyebiliyorum. bugün şu saatlerde biraz daha iyiyim çok şükür :)

günaydın arkadaşlar
dün doktora gittim 6.haftadayım kese gözzükmedi
kan verdim sonucu 3 te alacağım
dün doktora sordum ilk ayda sorun olacağını sanmıyorum kendini iyi hissediyorsan tutabilirsin dedi.bende bulantı falan yok ama genede ne bileyim şu sıvı tüketme işi düşündürüyor
doktorda bol ssu iç tutsanda açığı kapat dedi
bende 2-2.5 lt içmeye çalışıyorum
ya çok kararsız ksalıyorum açıkçası bir alim ablama danışayım mutmain olmazsam kurana bakacağım

Arkadaşlar buna laf etmek bana düşmez ama yazmadan da geçemeyeceğim. Karnınızda taşıdığınız can inanın tutacağınız oruçtan çok daha değerli ve önemli. Lütfen biraz karnınızdaki bebeğinizi düşünün. Onun ihtiyaçlarını daha karnınızdayken karşılamazsanız ne zaman karşılaaycaksınız? Amniyo sıvısının belli bir oranda olması için içtiğiniz suya, bebeğinizin kalsiyuma, demire ve daha sayamayacağım şeylere ihtiyacı var. Siz iftar da ve sahurda yediklerinizle bunu karşılayamassınız. O kadar yiyemezsiniz, kullanmanız gereken vitamin hapları da cabası zaten. Kaza orucu tutarsınız. Siz besleneceksiniz ki bebeğiniz de beslensin. Allah korusun tansiyonunuz yükselse ya da düşse bu yuzden bebeğinize birşey olsa kendinizi affedebilecek misiniz? Aman ne olur önce bebeğinize öncelik verin, her biriniz bir mucize taşıyorsunuz hakkını verin..:)

günaydın herkese
ramazan ayının ilk cuması hürmetine rabbim her hamilenin evladını sağlıklı bir şekilde kucağına almayı nasip etsin inşallah
dün alim olan ablamı aradım sağolsun aydınlattı beni:ilk aylar bebek için çok önemli onun gelişimi için tutmaman daha hayırlı olur.hiç kendini yorma manevi olarakta vücut olarakta kendini kesinlikle yorma.çünkü ilk aylarda annenin davranışları bebeğin karakterini çok etkiliyor.mesela bakıyoruz ki bazı çocuklar huysuz mızmız uyumayan vs oluyor bu annenin ilk aylarıyla alakalı.tutmaa orucunu bol meyve ye işte yapma ayağını uzat otur dedi.hiç hani derler yaa ya daha ne kadarlık hamile ammada mızmız ammada korkakta bir şey yapmıyor hiç bakma öyle demelerine sen aynen öyle yap dedi
bende mutmain oldum
benim gibi ikilem yaşayan arkadaşlarımı rahatlatmak için paylaşmak istedim.

ben bugün tutmadım.bir yıl geçmeden tutarsam kefaresi yok ama tutamazsam kefaresini vermem gerekiyormuş
ayın 24 üne randevu aldımbende sabırla bebeğimizin kaalp atışını duymak için 24 ünü bekleyeceeğim

Ben 10 saatlik yolculuk ta bile evelallah nolcak diyip tutuyordum.Hiç bırakmazdım.Ama şimdi
can taşıyorum onun mesuliyeti var.Rabbim inşallah borçlarımı ödemeyi nasip eder.Evlatlarımız sağlıkla doğsunlar da..

Arkadaşlar buna laf etmek bana düşmez ama yazmadan da geçemeyeceğim. Karnınızda taşıdığınız can inanın tutacağınız oruçtan çok daha değerli ve önemli. Lütfen biraz karnınızdaki bebeğinizi düşünün. Onun ihtiyaçlarını daha karnınızdayken karşılamazsanız ne zaman karşılaaycaksınız? Amniyo sıvısının belli bir oranda olması için içtiğiniz suya, bebeğinizin kalsiyuma, demire ve daha sayamayacağım şeylere ihtiyacı var. Siz iftar da ve sahurda yediklerinizle bunu karşılayamassınız. O kadar yiyemezsiniz, kullanmanız gereken vitamin hapları da cabası zaten. Kaza orucu tutarsınız. Siz besleneceksiniz ki bebeğiniz de beslensin. Allah korusun tansiyonunuz yükselse ya da düşse bu yuzden bebeğinize birşey olsa kendinizi affedebilecek misiniz? Aman ne olur önce bebeğinize öncelik verin, her biriniz bir mucize taşıyorsunuz hakkını verin..:)

kesinlikle katılıyorum, çok şaşırarak okudum yazdıklarınızı, elbette hepimiz buruğuz tutamadığımız için ama bu burukluk bebeğimden daha değerli değil...televizyonda doktorlar ve din alimleri bangır bangır bağırıyor "hamileler ve emziren anneler kesinlikle oruç tutmasın bu sıcak ve uzun günlerde " diye...geçen sene emziriyordum ve tutmadım çünkü sütüm hemen kesiliyordu, bebeğimin beslenmesi herşeyden önemli benim için, günahsa bile varsın öyle olsun bebeğim için razıydım ama gelin görün ki bunu etrafıma anlatana kadar göbeğim çatladı, bu sene de hamileyim tekrar ( çok şükür) ve etrafımdakiler bana " oruç tutacakmısın?" diye sorduklarında o kadar kızıyorum ki , size ne benim oruç tutmamdan tutmamamdan, kaldı ki " aman kızım sen tutma bebeğine zarar gelmesin " diyeceklerine bana neler soruyorlar bilemezsiniz...Allah hepimize sağlıklı sıhatli doğurmak nasip etsin öncelikle, ve de kimseye çocuğuna zarar getirecek şeyler yaptırmasın...

2gün öncesabah 11:00 de dr. randevum vardı.Cinsiyetini öğrenecektik o yuzden gece uyuyamadım sabah ta uyanamadım haliyle.Kahvaltı yapamadan dr.a gittim.
Ultrasonda bebeğimi görünce okadar kötü oldum ki ters kapanmış hareket etmiyordu hiç. dr anladı hemen, kahvaltı yapmadın mı sen ne bu bebeğin hali.16 haftalık bebeğe böyle işkence yapılırmı çabuk bişeyler ye gel böyle bakamam dedi.Bana bir güzel kızdı. Bende onu öyle görünce okadar pişman oldum ki şimdi azcık açlık hissetsem onu düşünyorum hemen bişeyler yiyorum.
Yapmayın orucun telafisi olur.Onlar daha küçücük siz açsanaız oda aç unutmayın.

Back
X