hamile ve çocuklu bayanlar

veraa34

hayırla sağlıkla ömürle gel kızım..
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2015
796
448
103
32
Merhaba kk hanımları hamileliğinizde şeker yüklemesi yaptırdınız mı bunun bir zararı varmı yaptırmazsam ne gibi problemler olur ikili ve üçlü testi de yaptırmak istemedim yaptırmadım ama bu konu da cok kararsız kaldım bana yardımcı olurmusunuz yaptıran ve yaptırmayan hanimlar yorumlarınızı bekliyorum

Çok söylentiler duydum
Özellikle Canan Karatay ( :
Ama hepsini yaptırdım
Ben bişey yaşamadım ama yaşayan da yoktur diyemem şekerle ilgili

Çok söylentiler duydum
Özellikle Canan Karatay ( :
Ama hepsini yaptırdım
Ben bişey yaşamadım ama yaşayan da yoktur diyemem şekerle ilgili
Yengelerim de yaptırmadı çok şükür bir problem yok fakat az buz değil 50 gr bir glikoz düşündürüyor beni

İlk cocugumda yaptırmıştım şimdi düşünmüyorum ilk hamilelikte kendini insan tam bilmiyor bişey çikmadi şimdi gerek görmüyorum

Yaptırdım Yüksek çıktı diyet yaptım

Geçen bir konu vardı hamilelik şekerinden erken doğdu diye

Test varken neden yaptırmayalım ki

Önce açlık şekerine bakıyor o sınırları aşıyorsa yükleme yapıyır

Hani hiç pasta yemedim şekerli çay dahi içmedim diyebiliyorsanız bilemem de etkisi bir dilim pasta gibi diyorlar

Yaptırdım Yüksek çıktı diyet yaptım

Geçen bir konu vardı hamilelik şekerinden erken doğdu diye

Test varken neden yaptırmayalım ki

Önce açlık şekerine bakıyor o sınırları aşıyorsa yükleme yapıyır

Hani hiç pasta yemedim şekerli çay dahi içmedim diyebiliyorsanız bilemem de etkisi bir dilim pasta gibi diyorlar
:KK43::KK43: ya tutamıyorum bogazimi bu hafta hep tatlı yedim bugün yediğim dra je çikolatanın haddi hesabı yok bir 150 gram yemisimdir bir haftadır her gün bir dilim pasta yiyorum mutlaka engel olamıyorum :KK42:

Genelde 24-28. haftalarda yapılıyor. Ben yaptırmanızı öneririm, söylentilere bakmayın hiçbiri hala bilimsel olarak kanıtlanmadı. 50 gr glikoz yediğniiz bir tabak pilavda var zaten...

Ben de yaptırmıcam ama o kadar şeker içeceğim diye değil tv de bi doktor demişti hamilelik şekeri önemli ama ilk haftalarda 6. Aya gelmiş bir gebe de şeker çıkınca ne olacak ilk aylarda gereken yapılmamış birçok şey için zaten çok geç kalınmış ilk cocugumda yaptırdım çünkü hamilelikte şeker varmı yokmu bilmiyorum diye çıkmadı bunda da belirti felan yok ben gerek görmedim.
Ama ilk hamilelik onlar kesinlikle baktirmalı sadece hamilelikte şeker çıkıp çıkmadığını bilemez

Merhaba kk hanımları hamileliğinizde şeker yüklemesi yaptırdınız mı bunun bir zararı varmı yaptırmazsam ne gibi problemler olur ikili ve üçlü testi de yaptırmak istemedim yaptırmadım ama bu konu da cok kararsız kaldım bana yardımcı olurmusunuz yaptıran ve yaptırmayan hanimlar yorumlarınızı bekliyorum
Ben yaptırdım hamileliğimde doktorum gerekli deyince şükür bişeycik olmadı.
Ben biraz abartıldığını düşünüyorum bu testin. 2 dilim baklava pasta vs.yemiyorum diyorsan yaptırma ama hemen hemen herkes tatlı tüketiyor onlar da çok masum değiş ama gebelik şekeri çok daha tehlikeli farkedilmezse

Ben de yaptırmıcam ama o kadar şeker içeceğim diye değil tv de bi doktor demişti hamilelik şekeri önemli ama ilk haftalarda 6. Aya gelmiş bir gebe de şeker çıkınca ne olacak ilk aylarda gereken yapılmamış birçok şey için zaten çok geç kalınmış ilk cocugumda yaptırdım çünkü hamilelikte şeker varmı yokmu bilmiyorum diye çıkmadı bunda da belirti felan yok ben gerek görmedim.
Ama ilk hamilelik onlar kesinlikle baktirmalı sadece hamilelikte şeker çıkıp çıkmadığını bilemez

Sizde 2.gebelikte çıkmamış olması herkeste aynı olacağı anlamına gelmez ki.. Benim bir yakınımın da 10 sene sonraki 2.gebeliğinde gebelik şekeri çıktı ve doğuma kadar diyet yaptı. Oysa ki birinci gebeliğinde hiçbir sıkıntısı olmamıştı. Vücudun ne zaman neye hangi tepkiyi vereceğini bilemeyiz.Eğer böyle bi durum varsa ve belirlenmez de konu sahibi bu şekilde tatlıları çikolatalı götürmeye devam ederse olabilecek sonuçlar üzücü olabilir. O yüzden bence kesinlikle yaptırılmalı her gebelikte.

Yaptırdım hemde hem 50lik hem 100lük, ailemde şeker var, bende de gebelik şekeri çıktı protein diyeti ile dengede tuttum, 2.çocuğum olursa yaptırmam Karatayın açıklamaları bana mantıklı geliyo, hamile ile protein diyetine başlarım direk 2.de

Sizde 2.gebelikte çıkmamış olması herkeste aynı olacağı anlamına gelmez ki.. Benim bir yakınımın da 10 sene sonraki 2.gebeliğinde gebelik şekeri çıktı ve doğuma kadar diyet yaptı. Oysa ki birinci gebeliğinde hiçbir sıkıntısı olmamıştı. Vücudun ne zaman neye hangi tepkiyi vereceğini bilemeyiz.Eğer böyle bi durum varsa ve belirlenmez de konu sahibi bu şekilde tatlıları çikolatalı götürmeye devam ederse olabilecek sonuçlar üzücü olabilir. O yüzden bence kesinlikle yaptırılmalı her gebelikte.
Ben böyle tatlı asla yiyen biri değildim ben tursucu biriyim yani bebekten evvel öyleydim fakat şu An engel olamıyorum yaptırmam mantıklı galiba herkesin ki bir değil peki diyelim ki çıktı ne olacak

Yaptırdım hemde hem 50lik hem 100lük, ailemde şeker var, bende de gebelik şekeri çıktı protein diyeti ile dengede tuttum, 2.çocuğum olursa yaptırmam Karatayın açıklamaları bana mantıklı geliyo, hamile ile protein diyetine başlarım direk 2.de
Nasıl geçti bu diyet dönemin peki

Yengelerim de yaptırmadı çok şükür bir problem yok fakat az buz değil 50 gr bir glikoz düşündürüyor beni

zariri olup olmadigina dair bircok tartisma var ama sunuda belirteyim 50 gr glikoz dediginiz 2 bardak kola veya gazoz icindeki seker kadar. yani evt butarz icecekelr iciyosaniz cokda abartacak bir miktar degil.
yok ben hci sekerli gida tuketmem derseniz o zmn bilemiycem.

Back
X