Hamile ve sigara

Kocasinaasikk

Üye
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2016
31
1
6
30
Arkadaşlar 5 haftalık hamileyim ve ilk hamileligim. Sigara kullanıyorum şimdi ise yine içesim geliyo günde bi iki defa içiyorum sizde sigara içen oldumU bebeğe zararı çokmu bilmek çok isterim

Bi kaç haftaya kendiliğibden bırakırsın.eğer bunu gerçekten istersen...canın bile istemeye cek. Yavrunu düşündükçe eminim bırakacaksın.. Amaaa bırakmaya azmet..

Arkadaşlar 5 haftalık hamileyim ve ilk hamileligim. Sigara kullanıyorum şimdi ise yine içesim geliyo günde bi iki defa içiyorum sizde sigara içen oldumU bebeğe zararı çokmu bilmek çok isterim
Canm bende 4+4 hamileyim bende iciyorum sigara ogrenmeden once 1 paket iciyordum gunde ogrendigimden bu yana azaltmaya calisiyorum gun gun, artik gunde bikac taneye dustu ama hic icmedende dayanamiyorum asiri sinir yapiyor sigarasizlik. Nasil yapicam hic bilmiyorum.

Annem bana hamileyken günde bir kaç tane içmiş hep. Şükürler olsun sağlıklıyım. Yengem yeni iki doğum yaptı. O çok fazla içti iki bebeğinde de onlarda sağlıklı. Ama nikotini çok azdı içtiği sigaranın..

Bende 8 haftaliken örendim hamile olduyumu ve aninda sigarayi birakdim ama buseferde herseye sinir olmaya basladim hic kimseye hic Birseye katlanamiyordum walla yeni yeni atlatim hala canim istiyor ama yinede icmiycem!
Bence birakirsan iyi olur canim hic belli olmaz riske almamak lasim ..

Yengem çok sık içiyordu bebeğinin kafasında kist oluştuğunu öğrendiler anne karnindayken sanırım 20. Haftada filan öğrenmişlerdi ama sigaradan mı oldu bilmiyor ya da herkes suçlayacak dusuncesiyle korkup soyleyemedi doğumdan sonra tedavi gördü 2 ay kadar hastanede kaldı bebek 6 ay içinde mi ne duzelmisti hatırlamıyorum ama çok zor bir süreçti çünkü tedavi sırasında beyinde kalıcı hasarlar olabiliyormus öyle bir durum olmadı şükür..Ondan onceki hamileliginde de iciyordu yengem ilk çocuğu dogduktan sonra solunum sikintisi yasadi o da cok ciddiydi 1 yil kadar hastanede cihazlar sayesinde nefes alabiliyordu..Ozellikle Bebegin akciger ve beyni cok etkileniyor.Siz yine de az az içmeyi de düşünmeyin bırakın sigarayı bebeginiz için bir fedakarlık yapın sonrasında üzülen siz olmayın sigaranın mutlaka bir zararı oluyor..

Bırak canım ya zorla kendini devamlı telkinde bulun kendine tiksiniyorum tiksinecegim diye arkadasım fosur fosur icti hatta dogumdan cikti odanin wc sinde bile sigara icti sutu hic olmadi belki sigarayla alakasi yok bilemiyorum ama yinede zararli bunu biliyoruz

Ben 5+3 haftalik hamileyim sigara kullaniyodum ama biraktim cok nadir bitane iciyorum doktorum cok sık icmedigin surece icebilirsin haftada 1 tane filan dedi ama yinede ictikten snra pisman oluyorum

ben de 11. haftadayım çocuk düşünmeye başladığımız an bıraktım sigaryı bıçak gibi tek seferde azaltarak falan da değil kendi sağlığım neyse de küçücük bir canın vebalini alamam bir daha da içmeyi hiiiç düşünmüyorum Allah sizin de iradenize kuvvet versin inşallah az içmek bile yetmiyor keşke hiç kullanmasanız

ben de 11. haftadayım çocuk düşünmeye başladığımız an bıraktım sigaryı bıçak gibi tek seferde azaltarak falan da değil kendi sağlığım neyse de küçücük bir canın vebalini alamam bir daha da içmeyi hiiiç düşünmüyorum Allah sizin de iradenize kuvvet versin inşallah az içmek bile yetmiyor keşke hiç kullanmasanız
Nasil basardin canim peki? yani bikac saat sonra basina vurunca ne yaptin kendini nasil tuttun? :(

Sizi kötü eleştirmek istemiyorum ama yaptığınız şey doğru bişey değil siz de farkindasiniz çocuğunuz doğuştan astım olabilme ihtimali çok çok yüksek beyninde sorun olabilir resmen bebeginizi zehirle besliyosunuz herseyden önce günahi da var Rabbim size bi melek emanet etmiş lütfen hem kendi sağlığınız için hem bebeginiz için yapmayın bir iki den bişey olmaz demeyin sonra pişman olacağınız bi şey bu umarım sağlıklı sıhhatli kucaginiza almakta nasip olur

canım bebeğinin sağlığı için lütfen içme rabbim yardımcın olsun ama onu içmemek aslında zor değil.bende hamile kalmadan çok önce günlük paket alma işini bırakmıştım haftada bir paket eşimle içtiğim oldu sonra bıraktım ama çok geçmeden hamile kaldım ve ağzıma sürmeye cesaret edemedim şimdi ise sürekli balgam sıkıntısı çekiyorum ya o kadar illet bir durum ki.bebeğine bişi olur mu olmaz mı onu Allah bilir ama sigara birşey olma olasılığını tabikide arttırıyor.benim arkadaşım iki çocuğundada içti ikiside sağlık yönünden farklı sorunlara sahip.içmee ona mahkum değilsin

anne olacağımı düşündüm bebeğimi düşündüm sırf kendi becilce isteklerim için onun sağlığını olumsuz yönde etkilemek istemedim çünkü ciddi sıkıntılar yaşıyor bebekler doğar doğmaz olmasa bile ileride mutlaka bi sorun çıkıyor sigara içtim çocuğum yine de sağlıklı oldu gibi bir şey mümkün değil ufacık yavrunun hakkına girmeyin onun haberi bile yok şu an ama hayat kalitesini düşürüyorsunuz bilseydi ve elinden gelseydi muhakkak engel olurdu

Annelik demek fedakarlık demektir. Kendinden önce çocuğunu düşünmek gerektiği yerde kendini feda etmek demektir. İçenlerin çocuklarına birşey olmuyor demekte malesef kendimizi kandırmaktan öteye gitmiyor. Bebek doğumda sağlıklı görünse dahi ilerleyen yaşlarda kansere yakalanmaya daha meyilli kişiler oluyor malesef. Bunları size hamile kalmadan önce günde 1 paket sigara içen biri olarak söylüyorum. Hamile olduğumu öğrendim ve bir keyif sigarası yaktım. Söndürürken de son sigaram olduğunu biliyordum ve öyle de oldu. "Sigarayı bırakmak" olarak düşünürseniz bunu inanın daha zor olur. Emzirmeyle beraber 1.5 yıl ara verdiğinizi düşünün. Ben şuan içmiyorum ama yeniden başlayabilirim neden olmasın ki? Yeterki bu süreci atlatalım ve bebeklerimiz sağlıklı olsunlar. Çünkü hiç birimiz olası bir kötü sonucun vebalini kaldıramayız.

Winston one var onu öneririm tüm değerleri nikotin zifiri vs 1 değerinde en hafif sigara
Hiç içmesen daha iyi tabiki ama dayanamıyorsam en hafifini iç canım

dunyaya gozunu acmadan duman alti yapmayin su bebeleri..
hic belli olmaz kimisinin cocuguna bisey olmaz kimisininki astimli dogar,yani ne gerek var riske atmaya,gunahtir.
o yavrular bize emanet.

geçenlerde bir tane içtim oda slim olandan ve içime çekmeden yinede günlerdir vicdan azabı çekiyorum

Bıraksan iyi olur sonuçta 1 tane de içsen bebeğine zararlı 1 paket içsende

Allah'ın emanet ettiği bir can taşıyorsun

Bende 5 haftalik hamileyim tiryaki değilim ama asiri Canim istiyor bugünlerde sabah ictim içim rahat etmedi yarida sondurdum günlük 1 e dusurdum tamamen birakalim inşallah kizlaar

Back
X