Hamile ve sigara

ben de hamilelikten önce sigara içiyordum, hatta ilk zamanlarda içtim ileriki dönemde günde 3 tane içerim felan diye kendime hedef koymuştum çünkü bırakamam diye düşünüyordum,sonra 2. ayımdayken eşim sigara içmeye başladı o koku o kadar kötüydü ki iğrendim resmen bak kaçıncı ayıma geldim eşim balkonda sigara içiyor ama şimdi eşimin ellerindeki sigara kokusu bile beni rahatsız ediyor, çok iğrendim hamileliğimden önce çok sevdiğim iki alışkanlığım olan çay ve sigara bana iğrenç geliyor ben bile inanamıyorum.

Bende günde 1 paket içenlerdendim hatta ben bırakırsam herkes bırakır derdim ve hamilr olduğumu öğrenince bıraktım içmiyorum bebeğim herşeyden önemli hep onu düşün sen anne olacaksın o karnındayken fedakarlığa başlamalısın...

Arkadaşlar 5 haftalık hamileyim ve ilk hamileligim. Sigara kullanıyorum şimdi ise yine içesim geliyo günde bi iki defa içiyorum sizde sigara içen oldumU bebeğe zararı çokmu bilmek çok isterim
Ilk gebeligimde azaltarak içtim 3 buçuk kilo saglikli bir oglum oldu su an 5 bucuk yaşında.Su an 3 aylik hamileyim yine azaltarak iciyorum.0.1 mg sigaralar var beni tatmin ediyor.Psikolojini bozma abartmadan iç.Mutsuz bir gebelik asla unutulmuyor

tüp bebek tedavisiyle gebe kaldım bebeklerim yerleştirilmeden bir kaç gün önce bu son dedim ve bıraktım.sigarayı keyifle ve gerçekten severek içen biriydim.sigarayla birlikte yanında içtiğim kahveyi de bıraktım.çünkü bebeklerim onlardan daha önemli iki duman çekicem diye onların dumanda boğulmalarına göz yumamam.
ben içtim bir şey olmadı diyenler de var ama elbet bir şekilde belli ediyor kendini dikkat dağınıklığı,okuma ve anlamada güçlük çekme,hiperaktivite,davranış bozuklukları,sinirlilik hali ve ilerleyen dönemlerde bu çocukların sigara kullanımına 3 kat daha fazla meyilli olduğu gözlemlenmiş.
aynı şekilde ilerde akciğer kanseri olma riski gebelikte sigara içilmeyen çocuklara oranla 3 kat daha fazla.
ve şu an aklıma gelmeyen bir çok şey solunum problemleri bronşit astım gibi.
çocuklarınıza bunu yapmayın içmiyorum ve yanımda içirmiyorum da kokusuna bile tahammülüm yok 172 arayarak destek te alınabilir ama bu zararları bilmek bile yeterli bence bırakmak için.

Arkadaşlar 5 haftalık hamileyim ve ilk hamileligim. Sigara kullanıyorum şimdi ise yine içesim geliyo günde bi iki defa içiyorum sizde sigara içen oldumU bebeğe zararı çokmu bilmek çok isterim
Hayatım ilginç ama bırakılıyor yani. Bende su son 1 haftadır bıraktım suan 8+2 yim önce azalttim sonra bıraktım suan sadece yatarken 1 tane içiyorum. Bende asla birakamam diyenlerdendim ve bıraktım.
Ha yine bırakamam diyorsan sana bir önerim olucak ben bu film den sonra gerçekten sigaradan soğudum igrenip bıraktım. bu film sigarayı biraktirmak için yapılmış bi film bende duyunca çok şaşırmıştım ama izleyen bütün cevrem sigarayı bıraktı bende izledikten sonra bıraktım. seninde bırakacağını düşünüyorum ama filme pur dikkat adapte ol iyi izle eminim bırakacaksın. (BIRAKMAK ISTIYORUM= EMRE USTUNUCAR) mutlaka izlemeni tavsiye ederim.

Hormonların tavan yaptikca bak gör nasıl tiksineceksin, bende iciyordum ilk hamileligimdede tiksinmistim dogumdan sonra başlamiştim, simdi yine hamileyim ilk 1-2 hafta dayanamadım bi kaç tane içtim ama sonra tiksindim kokusuna bile katlanamiyorum şu an..

Bir akrabam vardı çok aşırı iciyordu ilk gebeligiydi bebek ölü dogdu sonra 26 gün kuvezde yattı çok zorlu bir süreç ti. ama atlatıldı. kimisinin de erken doğuma neden oluyor çevremizde çok var böyle olaylar lütfen silkelen kendine gel bebeğine acı ona bunu yapma

Bebeğinizi kucağınıza aldığınızda, bebeğin ağzına sigara yakıp verir miydiniz? Cevabınız evet ise içmeye devam edin. Yok günde bir tane yok günde bir paket hiç bir şey fark etmez.

Bende senin gibi günde bir kaç tane yarım yamalak içtim bir kaç hafta içinde tamamen kesebildim. Şimdi aklıma bile gelmiyor sigara.

Nolur bırakın deymez mi bebişiniz için?? O sizden kanınızdan gelecek oksijene muhtaçken camı bile olmayan bi yerde neden zehir alsın??? Büyüdüğünde içsin ister misiniz?

bende içiyordum ama yavrumu öğrenir öğrenmez bıraktım.. ona bunu yapmaya hakkım yok iyi ki de bırakmışım... yavrum sağlıklı olsun yeter bebeğim için herşeye değer sigara ne ki:anneadayı:

bende sigara çok içiyordum yalnız hamile kalmadan önce adetim bir kaç gün gecikince yine içiyordum daha belli değildi bir gün balkonda sigarayı içerken dedim ki ya hamile isem?içime çektiğim her nefeste ya bebeğime bişey olursa dedim ve sigarayı attım daha da içmiyorum 3 aylık gebeyim.bence kimse içmesin

Back
X