Hamilelerin yemesi riskli yiyecekler...

only_you

aşksın sen...
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2010
336
2
116
İstanbul
benim bildiğim ve de duyduğum kadarıyla maydanoz, nane, patates,kimyon düşüğe neden oluyomuş.. kimyonu bende yeni duydum rahimde kasılmalara neden oluyomuş.. bilmeden riske atmayalım kendimizi sizinde varsa bildikleriniz paylaşalım lütfen...:20:

eveett ben de bugün nane ve maydanoz yedim kahvaltıda süper :S yeşil yapraklılar faydalı değil mi ki...

eveett ben de bugün nane ve maydanoz yedim kahvaltıda süper :S yeşil yapraklılar faydalı değil mi ki...

maydonoz idrar söktürücü olduğu için diyetisyen önermemişti yememi gebelikte.mineral kaybına neden olur diye.gazlı içeceklerden uzak durun.çikolata,kahve tüketmemeye çalışın.reflü ve mide yanması şikayetleiniz varsa özellikle.şu an aklıma gelenler bunlar.bi de bitki çaylarını içmeyi bırakın adaçayını özellikle.ıhlamur içebilirsin demişti dyt.1-2 bardak en fazla.

normalde faydali fakat hamilelikte düsüge sebep oluyo ki cok fazla duydum bilmekte yarar var zaten o yuzden bu konuyu actim faydali diye yedigimiz yiyecekler bilmeden bebegimize zarar verebilir bildiklerimizi paylasalim arkadaslar

bugün dr özellikle maydonoz,keten tohumu,kekik ve zencefil aşırı miktarda tüketilmemeli dedi.salataya doğranan maydonuzun sorun olmayacağını, miktarı abartmamak gerektiğini söyledi.doğumu yaklaşan gebelere de bal veya yoğurt içine keten tohumu karıştırıp yemeyi önerdiğini söyledi süreci hızlandırıp kolaylaştırması için.yalnız keten tohumunu bütün olarak değilde öğüterek yemeliymiş.

dodndurma yemek de düşüğe neden olur diye okudum arkadaşlar hamilelerin günde 2 kaşıktan fazla yememeleri gerekiyormuşş...

ben dün inanilmaz dondurma yedim:( ama ben sütten yapildigi icin faydali diye duymustum... zaten 3 gundurde lekelenmem war yarin dr gidecegim hayirlisi ama cok korkuyorum

dondurmayı öneriyorlar, düşüğe sebep olmaz tam tersine faydalı. ama aşırı yememek lazım, herşeyin fazlası zarar. patates te düşüğe sebep omaz, çünkü ilk aylarda bulantıdan yemek yiyemediğimiz zamanlarda haşlanmış patates öneriyorlar.

Son düzenleme:
dondurma ve patates niye düşük yapsın,o zaman benim 2 çocuğumun da düşmesi gerekirdi.İstinasız her yemeğimde patates olur,hemen her gün tüketirim çünkü.

dondurma ve patates niye düşük yapsın,o zaman benim 2 çocuğumun da düşmesi gerekirdi.İstinasız her yemeğimde patates olur,hemen her gün tüketirim çünkü

ben patatesin haşlamasının yararlı olduğu ama kızartmasının zararlı olduğunu okumuştum bi yerlerde bide patates cipsleri kansere neden oluyormuş.yoksa haşlamanın pürenin zararı yok aksine öneriyorlar.dondurmanında faydası var diye okumuştum sonuçta sütten yapılıyor.ama katkı maddelerinden dolayı aşırıya kaçmamak lazım

ya hazır gıdaların hepsinden uzak duracaksınız. sonuçta içlerinde koruyucular var.çay kahve yasak. hiç içmeyin bence. çünkü vitaminlerin emilmesini zorlaştırıyormuş. birde konserve sakın yemeyin içlerinde civa biraz daha yüksek ve bebek için kesin zarar

patatesin her turlusunu coook seviyorum ama dduyunca insan acabami diyo oyle ki ruyamda patates kizartmsini biber gibi dalda buyumus gordum sahibimden yalvarir gibi istiyodum biraz terslesede birtane kopardim:) sabahina dayanamadim sadece birtane yedim rahatladim yasaklar tatlidir

Back
X