• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamilelige bagli isteksizlik

Sardunya21

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
24 Eylül 2020
966
680
53
36
Merhaba hanimlar,
9 haftalik hamileyim. Cok istedim bu bebegi. Hala da istiyorum. Ama gunluk hayatimi cok cok etkiledi.
Kisacasi; mide bulantilarim cok fazla. Keza kusmalar da oyle. Sabah ne yediysem aksama hepsini cikartiyrm. Tam mutlu oluyorum azicik da olsa biseyler yiyebiliyrm diye. Ama yine sonuc ayni. Su icemiyrm. Onda bile midem bulaniyor. Faydali seyler yiyemiyorum. Ceviz mesela ..
Ev islerinde isteksizlik had safhada zaten.yemek yapamiyrm. Sogan kokusunu duymam yeterli. Temizligi ve yemegi saolsn esim hallediyr . Onceden namazimi birakmayan ben simdi icimden bile gelmiyor. Bu neyin sukursuzlugu anlamadim ki...
Pandemi zaten psikolojimi bozdu iyice. Sankibu gunler hic gecmeyecek gibi, umutsuz , kararsiz ve caresizim:(.
Ne yapacagim bilmiyrm. Bana oneriniz var mi acaba?

Merhaba hanimlar,
9 haftalik hamileyim. Cok istedim bu bebegi. Hala da istiyorum. Ama gunluk hayatimi cok cok etkiledi.
Kisacasi; mide bulantilarim cok fazla. Keza kusmalar da oyle. Sabah ne yediysem aksama hepsini cikartiyrm. Tam mutlu oluyorum azicik da olsa biseyler yiyebiliyrm diye. Ama yine sonuc ayni. Su icemiyrm. Onda bile midem bulaniyor. Faydali seyler yiyemiyorum. Ceviz mesela ..
Ev islerinde isteksizlik had safhada zaten.yemek yapamiyrm. Sogan kokusunu duymam yeterli. Temizligi ve yemegi saolsn esim hallediyr . Onceden namazimi birakmayan ben simdi icimden bile gelmiyor. Bu neyin sukursuzlugu anlamadim ki...
Pandemi zaten psikolojimi bozdu iyice. Sankibu gunler hic gecmeyecek gibi, umutsuz , kararsiz ve caresizim:KK43:.
Hamileliğin sorunlu zamanlarını yaşıyorsunuz böyle hissetmeniz bana garip gelmedi. Bende yarın doğuma gireceğim kısmetse, 7yıl bekledik bu bebekleri ama daha dün akşam bu ağrılardan bıktım artık diye ağladım . Şükürsüzlük değil de şu pandomim ortamı psikolojisi birde hamileliğin zor şartları eklenince ara ara böyle patlamalar oluyor üzmeyin kendinizi geçecek inş

Hamileliğin sorunlu zamanlarını yaşıyorsunuz böyle hissetmeniz bana garip gelmedi. Bende yarın doğuma gireceğim kısmetse, 7yıl bekledik bu bebekleri ama daha dün akşam bu ağrılardan bıktım artık diye ağladım . Şükürsüzlük değil de şu pandomim ortamı psikolojisi birde hamileliğin zor şartları eklenince ara ara böyle patlamalar oluyor üzmeyin kendinizi geçecek inş
Bence uyuyun artık. Dinç ve dinamik olun doğum öncesi ☺️ Allah hayırlı doğumlar versin inşallah

3 4 ay zor geçer şükürsuzluk le ilgisi yok hormonlar alt ust olduğu için halsizlik bulantı vs olması gayet normal..kendini zorlama ev isleri yemek felan diye ben ilk 4 ay 18 saat felan uyuyordum aşırı uyku yapmıştı hamilelik..7. 8. Aydan sonrada kasılmalar, ödem vs den dolayı şikayet ederiz genelde yani kolay değil hamilelik anne olmak doğumdan sonrasını söylemiyorum bile :halay::anneadayı::anneadayı::nazar:

Ilk basta şu düşünceleri kafanızdan bi atın pozitif düşünün inan ki eğer güzel düşünürseniz herşey daha da güzel olur. Şükür edin Rabbim size bir evlat nasip etmiş ne güzel. Hamilelik, hormonlar vs böyle düşünmeniz çok normal ama böyle yaparak hem kendinizi hemde bebeğinizi strese sokmayın.

Allah yardimciniz olsun. Dualarim sizinle. Tesekkur ederm cevabiniz icin

14. Haftaya kadar ben de aynen böyle hissettim. Hayattan bıkmış sadece günü bitirme derdindeydim. Sonradan geçti. Daha enerjik ve iyi hissediyorum.
Bulantılar hamileliğin en zor yanı. Azıcık daha sabır. Hepsi geçecek.

14. Haftaya kadar ben de aynen böyle hissettim. Hayattan bıkmış sadece günü bitirme derdindeydim. Sonradan geçti. Daha enerjik ve iyi hissediyorum.
Bulantılar hamileliğin en zor yanı. Azıcık daha sabır. Hepsi geçecek.
Insallah arkadasim.

Merhaba hanimlar,
Pandemi zaten psikolojimi bozdu iyice. Sankibu gunler hic gecmeyecek gibi, umutsuz , kararsiz ve caresizim:KK43:.
Ah canım ah o süreçler insanı mahveden hiç geçmeyecekmiş gibi gelen,doktoruna söyle mide bulantısı ilacı versin ben prilam dr kullandim sükür biraz engellemişti.Ayvanın uzerine limon ve tuz dök yemeye calış.Akşamlarıda sarımsaksız cacık iyi gelmişti bana.Kokulu ortamlardan uzak dur yemek yerken zorlama kendini zaten ilk 3 ay bebek senin vücudundaki vitaminlerden besleniyor gönlünü ferahlat 14.haftaya gelince geçecek korkma .

Merhaba hanimlar,
Canım ilk 12 hafta cok zor geciyor haklisin..
Ben surekli uyuyordum benim mide bulantisi ve kusmalarim 24. Haftada gecti cok zordu gercekten..
Ama en azindan 12. Haftadan sonra o boyle yogun uyku halim kalmamisti islerimi yapmaya baslamistim.
3. Trimester beni suan cok zorluyor surekli midem yaniyor bulaniyor kaburgam belim sirtim ya diyorum ki bitmedi 34 haftalik oldum ama tukendim bittim..
Bir de su yonden bakiyorum son hamileligim bitiyor iste bir daha hayatim boyunca hamile olmuycam oluruna birak kurtul bu psikolojiden cunku bitiyor biliyorum ki bugunler gecicek herkes bu sureci iyi kotu tamamliyor..

Oğlumda 5 ay süren günde en az 5 istifra tüm gün hiç geçmeyen bulantı göz yaşları beş ay zehir olan hamilelik sonrası bulanti geçti karnım çıktı çok mutlu oldum o vurdukça yeniden doğdum sanki şimdi prilam Dr kullaniyorum gece iki tane Sabah uyandığımda bulantı olmuyo gün içinde ayva yiyorum çok iyi geliyor ağır yersem çok kötü oluyorum hamur işi mesela bir gün iyiyim bir gün çok kötü ama ilaç çok iyi geliyor en azından sabah rahatım tavsiye ederim bu günleri atlatifaz inşallah 18 haftalık o ilk kipirtiyi duyunca çok iyi hissediceksin 😍

Merhaba hanimlar,
Pandemi zaten psikolojimi bozdu iyice. Sankibu gunler hic gecmeyecek gibi, umutsuz , kararsiz ve caresizim:(.

Hamilelikte şikayetlern tavan yaptığı dönem 8-9. Haftalardır. Azalacak sabredin sadece. Yatın dinlenin. Midenizi bulandırmayacak yiyecekleri yiyin. Yemek yapmayın. Salın gitsin. Sağlıklı besleneyim diye kafayı takmayın. Çünkü şu an bebek sizin depolarınızı kullanıyor zaten ilk haftalarda ne yediğinizin çok önemi yok.

Bunların hepsi geçici. 12. Haftayı geçtiğinizde bir sabah uyanacaksınız ve sanki bıçakla kesilmiş her şey bitmiş olacak mide bulantısı enerjisizlik isteksizlik hepsi gidecek. O zaman sağlıklı beslenip bol bol yürüyüşlere başlarsınız. Bence bu dönemin bile tadını çıkarın yatın dinlenin ❤️

Oğlumda 5 ay süren günde en az 5 istifra tüm gün hiç geçmeyen bulantı göz yaşları beş ay zehir olan hamilelik sonrası bulanti geçti karnım çıktı çok mutlu oldum o vurdukça yeniden doğdum sanki şimdi prilam Dr kullaniyorum gece iki tane Sabah uyandığımda bulantı olmuyo gün içinde ayva yiyorum çok iyi geliyor ağır yersem çok kötü oluyorum hamur işi mesela bir gün iyiyim bir gün çok kötü ama ilaç çok iyi geliyor en azından sabah rahatım tavsiye ederim bu günleri atlatifaz inşallah 18 haftalık o ilk kipirtiyi duyunca çok iyi hissediceksin 😍
Ayva bana da iyi gelmişti. Limon tuzla yedim ilk haftalarda hep şimdi de bıktım midem bulanırken çok yemişim. Hiç canım istemiyor 🤣

19. Haftayim, bende ayniyim.. 12. Haftada gecer dediler sonra 16 oldu simdi 24 diyorlar..

5 aydir hic bir sey yapmadan oylece yatiyorum..
Mide bulantisindan hic bir seye odaklanamiyorum..
En uzuldugum seyde sizin de soylediginiz gibi namaz kilamiyorum.. ne enerjim ne de istegim kalmadi..
Birde kucuk cocugum var ilgi ve yemek bekleyen onu da cok ihmal ettim.
Temizlik yapamiyorum cok nadiren kendimi iyi hissedersem ancak.. geri kalan herseyi esim hallediyor.. zor zamanlar ama yeter ki bebeklerimiz saglikli olsun Allah sabrini veriyor bir sekilde.. insallah daha iyi olacagiz.. birazcık sabir..

Merhaba hanimlar,
Vucut kendini hamilelige hazirliyor haliyle onun halsizligi kusmalar bulantilar ilk aylarda uylu istegi falan hepimizdr oluuordur illaki canim ya 3 ay bi ol inseALLAH gecicektir

Merhabalar ben de 8 haftalık hamileyim, benimde durum çok farklı. Sürekli açım ve aşırı halsizim. Bu halsizliğim açlıktan gibi sürekli ağzımda bir tatsız tükürük salgısı. Yemek yiyorum geçmiyor anında içim eziliyor elim ayağım titriyor. Sürekli uyumak istiyorum. Doktora gittim tiroit hapımı arttırdı ama ben aynıyım nasıl olacak böyle durumda olan var mı?

Bu çok normal 🙂 bulantı ve halsizlik varken ne hayattan tat alıyor insan nede hamilelikten 🤷‍♀️ hele en berbat haftalar suan senın içinde bulundugun haftalar. Ben 14 haftayı bıtırdım 15 e dogru yol aldım ama ne yazık ki hala bulantım bitmedi bir tık azaldı sadece. Kendimi hala iyi hissetmıyorum ama en azından yavas yavas hasta degıl hamıle oldugumu farkedebılıyorum 🙂 İnşallah daha iyi olurum 🙂 belki senin benım kadar bile surmez 12.haftada düzelirsin 😍 hersey duzelecek bunu bil olur mu 🙂

Back
X