Hamileliğe hazırlanırken Progestan kullananlar...

GIYMATLIM

Emrine Şükürler Olsun..
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2009
6.417
23
158
Diğer
kızlar hamileliğe hazırlık sürecinde, daha önce yaşanmış düşük sebebiyle progestan kullanmaya başlayınca ne zamana kadar kullanmak gerekiyor... gelecek adet tarihine kadar mı, yoksa adet tarihi gelmeden kesmek mi gerekiyor.. bi bilginiz var mı bu konuda ?

hiç kimse bilmiyor mu ?

bugün benim adetimin ilk günüydü hesaplamalara göre.. fakat bu ay yumurta takibi yaptırdım. Dr 17. gün progestana başlamamı söyledi.. o günden bu yana kullanıyorum.. fakat bugün bir arkadaş dedi ki, 17. günden sayarak 10 gün kullanıp progestanı kes demiş onun doktoru.. bende duyunca şaşırdım..
benim doktorum da adet olursan kes demişti.. henüz adet olmadım.. kararsızlık içinde kaldım
progestan adette gecikme yapar mı ki.. kullananların düşüncelerini merak ediyorum

bir kişi bile cevaplamadı ya ne diyim ben şimdi size delikafadulden

ama ben bugün doktoru aradım dedi ki, kan testi yapana kadar ilacı bırakma.. sonuca göre duruma bakacağız....
ayrıca şu an itibariyle adetim 2 gün geçmiş bulunuyor kızlar :lepi:

Mevla görelim neyler.. Neylerse güzel eyler...:Saruboceq:

ha unutmadan..... ilgilenen herkese çok teşekkür ediyorummmm sempatiksalakcinni

Son düzenleme:
slm arkadaşlar, bende çatlatma iğnesinden sonra progestan kullandım ama ilaç adetime 1 hafta kala bitti.devam edip etmemem gerektiğini de sormadım.sadece kan testi yaptırın dendi ama korkuyorum ya hamile değilsem diye.hayal kırıklığını önceden yaşamak istemedim açıkçası.ama bu arada akıntım çoğaldı.daha adetime 3 gün var.ne yapacağımı bilmiyorum.acaba progestan almaya devam mı etseydim.hamilelik oluşursa tutunmayı kolaylaştırıyomuş diyolar.cevaplarınızı bekliyorum.:Saruboceq:

merhaba arkadaşlar 4 yıllık evliyim ve hiç korunmadık hala çocuğum olmadı( bu sene karar verdim doktora gidip tedavimi yapıcam diye ve başladım. ilk etapta hsg rahim filmi çekildi ve tüplerim açıkmış. kisler varmış yumurtalarım tembelleşmiş (PCOS)sun demişti. glukofaj ilacı ve folik asit ilacı verdi adetin 2. günü gelmemi söyledi. gittiğimde yumurtalar gelişmiyor diye klomen ilaç verdi 5 günlük bir ilaç onunda bitiminde tekrar gittim ve 1 yumurtam oluşmuş 13 mm olmuştu pazartesi günüydü perşembeye kadar büyür dedi ve ovitrella çatlama iğnesi verdi göbekten vurulması daha etkili olur dedi ve vuruldum 36 saat sonrası ilişki istedi 3 gün. ve pazartesi tekrar gittik ultrasonda yumurtalarım dengesi duruyormuş bu iyi bişey dedi rahim arkasında hafif sıvı görünüyor dedi ve bana progesatan hapını verdi bu hap tutumasına sağlıyormuş ve ayrıca düşük tehlikesi yaşayanlar içinde veririliyomuş ve bitince kan testini yaptır öyle gel dedi. eğer pozitif çıkarsa tekrarda progestan hapını verebilirim dedi. ayrıca negatif çıksada geliyosun tedavimiz devam edicek demişti.acaba sonrasında nasıl bir tedavi görücem ve ne gibi ilaçlar kullanmaya başlıcam bilmiyorum. yardımcı olmak adına yapılan işlemleri sizlerle bilgi amaçlı paylaşıcam arkadaşlar. şimdi ise geçen ay 19 şubatta hastalandım ve şuan martın 11 i acaba 19 una kadar hastalanmazsam kanda gebelik testi yaptırcam ve çok heyecanlıyım sanki içimde bir heyecanlı olumlu birşey varmıdır umuduyla bekliyorum

bende kullanıyorum suan o ilacı 5 ay kullanıcaksın dedi doktorumm adetiin 16. gününde başlayıp 10 gün kullanıp bırakıyorum ben doktorum öyle söyledi

ben progestanla hamile kaldım...ilk ay hemde...adetin 16.günü kullanmaya başladım günde 3 defa.saatlerinin önemli olduğunu söyledi doktorum...8 saatte bir aldım...temmuz un 16sında başladım.25inde test yaptım çıktı...inşallah haftaya bebeğim kucağımda olucak..rabbim sizlere de nasip etsin....

sedaeray naptın acaba bende sonucumu çok merak ediyor bekliyorum..sen yazalı bayada olmuş ama inşallah yakın zamanda gelir o anda neler yaşadığını bizimle paylaşırsın..

ayy canım benim ne güzel allah bizlerede nasip eder inşallah cnm..ALLAH kurtarsın bende hamileliğin yolunu gözler oldum.. bekliyorum haftaya test yaptırcam cumartesi yada pazartesi bende progestan kullanıyorumm bakalım artık inşallah tutmuştur..

ayy canım benim ne güzel allah bizlerede nasip eder inşallah cnm..ALLAH kurtarsın bende hamileliğin yolunu gözler oldum.. bekliyorum haftaya test yaptırcam cumartesi yada pazartesi bende progestan kullanıyorumm bakalım artık inşallah tutmuştur..

canım ya aynı durumu bende yaşıycam benimde progestan hapım çarşamba bitiyor ama adet günüme 4 gün kalmış oluyor olmadı hap bitince ben direk test yaptırcam zaten doktorumda hap bitince hasta olmazsan test yaptır ve sonuca göe olumsuz yada olumulu olsa bile gel demişti tedaviye devam ediceğini söyledi...

Benim adet dongum normalde 33 gun oldugundan herhalde 16. Gunden baslayarak 15 gun kullan dedi gunde iki defa...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…