Hamilelige hazırlık

atlaset

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
6 Kasım 2023
3
3
1
25
Arkadaşlar merhaba ben 8 aylık evliyim korunmasız ilişkim var ama henüz bi hamilelik yok daha önce hic kadın Doğum doktoruna gitmedim siz bu süreçte neler yaptınız nasıl bir yol izlediniz

Folik asit kullanıyor musunuz?

Bi doktora gidin, yumurtalıklara rahme bi baksın, kan tahlili yapsın. 8 aydır istiyorsanız bi kontrol yaptırsaydınız keşke, düşük ya da yüksek olup gebeliği engelleyebilecek birçok değer var

Arkadaşlar merhaba ben 8 aylık evliyim korunmasız ilişkim var ama henüz bi hamilelik yok daha önce hic kadın Doğum doktoruna gitmedim siz bu süreçte neler yaptınız nasıl bir yol izlediniz
Gebe kalmak istediğim zaman doktora gittim. Kan tahlilleri yapıldı. Folik asit verildi. Bir sorun yok dendi ve 1 sene süre verildi deneyin diye. 1 sene sonunda olmayınca yeniden doktora gittim, yeniden kan tahlilleri istendi, bu sefer eşimden sperm sayımı da istediler. Ve tedaviye başladık. Hekimler farklı bir durum olmadıkça yumurta takibi ile başlıyor. Genelde çoğu çift için süreç böyle işliyor.

Bitkisel kürler deneyen hanımlar da vardır mutlaka.

Hayır kullanmıyorum ya işte hep çevrem daha erken şimdi niye gidiyon falan dedigi için kendimi baskı altında hissedip gitmedim , rutin kontrole bile gitmedim sonra düşündüm zaman bizden geçiyor sonucta. Cok tesekkür ederim yorumunuz için inş bu hafta giderim

Cok teşekkürler ben de gideyim bir kontrole o zaman muhtemelen bende de yumurta takvimi ile başlar 1 yılı doldurmamızı ister olsun en azından içim rahat olur kontrollerimi olmus olurum rabbim isteyen herkese versin inş

Yani çok detaylı bi tahlil yapmaz zaten ama bi kan değerlerinize bakar, benimki kızamıkçık falan da bakmıştı genelde bakılıyor mu bilmiyorum, tiroid değerlerinize bakar, adetinizin 2.günü giderseniz hormonlarınıza da bakar, folik asit başlatır

Merhaba öncelikle içinin rahat edecek bir kadın doğum hastalıkları doktoruna gitmen lazım onlar zaten nasıl bir yol izleyeceğini gösterecekler ve gereken hassasiyeti gösterecekler sen stres yapma yeter. Burda ki arkadaşların tavsiyeleri de çok güzel ama burda ki yazılanların hepsi de dikkate alıp kendini yıpratma belki daha çok tecrübeli insanlar vardır aramızda onlar da kendinde fikirlerini söyleyecekler. Hepimiz için hayırlısı olsun inşallah

Cok teşekkürler ben de gideyim bir kontrole o zaman muhtemelen bende de yumurta takvimi ile başlar 1 yılı doldurmamızı ister olsun en azından içim rahat olur kontrollerimi olmus olurum rabbim isteyen herkese versin inş
Aynen. En azından bir sorun varsa erkenden bilip önlem alırsınız. Bazen en ufak bir tedaviyle ilk aydan gebe kalabiliyor insanlar. Sorun çok ufak olabiliyor.

Merhaba canım, ben gittim belli başlı sorular sordu smer testi verdim. Folik asit başlattı yani bu yumurta üzerinde olumlu etkisi varmış kalite açısından birde folik asit bebek gelişimi için önemli bir takviyeymiş. Bana 6 ay korunma dedi. Relax davranmam gerektiği belirtti hani vücudun ilk olarak alışması gerekirmiş. Eğer 6 ayda olmazsa yanıma gel dedi

Merhaba. Öncelikle bir kadın doğum doktoruna gitmenizi öneririm çünkü kist miyom vs varsa gebelik olduğunda sıkıntı oluyormuş. Ayrıca bir sürü değer var onlarda düşük ya da fazla olabilir bu yüzden gebelik olmamış olabilir horöon testi yaptırın adetin 3.günü hemde genel bir muayene olun inşallah tez zamanda olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…