Hamileliği Kaldıramıyorum

Ben de böyleyim geçecek diyorlar ama geçmeyenler de varmış ya geçmezse 7 ay daha nasıl sabrederim bilmiyorum
Bugün ağlaya ağlaya beni hastaneye yatır uyutsunlar dedim eşime 😭
Allah yardımcımız olsun

Merhaba 12 haftalık gebeyim ama hep rahatsızım kalbim ağrıyor ekstrasistoller ve aritmi taşikardi var başım sürekli dönüyor nefes alamıyorum mide bulantım var vücudum hamileliği kaldıramıyor gibi hissediyorum ve korkuyorum her gün acı Çekiyorum böyle yaşayan oldu mu yardım edin
14. haftadan sonra biraz daha rahatlarsınız, ben de etrafımdaki rahat hamileleri gördükçe acaba ben mi çok narinim diyordum ama gerçekten vücudum alışmak için kendini zorluyor ve kendimi artık böyle kabul ettim bu 2. gebeliğim. Benim de vücudum bebeğime bu şekilde alan açıyor , bu şekilde çabalıyor demek ki . Derin nefes egzersizleri ve meditasyon öneririm . yotube'da var.

Aslında gittim sebep bulamadılar biraz panik ve stresli bir yapım var bütün doktorlar ona bağlıyorlar ekstra atımlar işin gebelikte normal diyorlar taşikardi için de psikolojik vs diyorlar ama özellikle yemek sonraları çok rahatsız edici oluyor beloc 25 alabilirsin çok rahatsız olursan dedilerben de mecbur kullanıyorum çünkü çok şiddetli oluyor 🥺
Yemek sonrası göğüste baskı şeklinde ağrıyı midede reflü varsa reflü de yapar.

14. haftadan sonra biraz daha rahatlarsınız, ben de etrafımdaki rahat hamileleri gördükçe acaba ben mi çok narinim diyordum ama gerçekten vücudum alışmak için kendini zorluyor ve kendimi artık böyle kabul ettim bu 2. gebeliğim. Benim de vücudum bebeğime bu şekilde alan açıyor , bu şekilde çabalıyor demek ki . Derin nefes egzersizleri ve meditasyon öneririm . yotube'da var.
Sizi anlıyorum, gerçekten benim de vücudum acı çekiyor ve zorlanıyormuş gibi hissediyorum ve bu durum korkutuyor beni bi yerden patlak verirse falan diye çok korkuyorum 😞

Merhaba 12 haftalık gebeyim ama hep rahatsızım kalbim ağrıyor ekstrasistoller ve aritmi taşikardi var başım sürekli dönüyor nefes alamıyorum mide bulantım var vücudum hamileliği kaldıramıyor gibi hissediyorum ve korkuyorum her gün acı Çekiyorum böyle yaşayan oldu mu yardım edin
Peki sizce neden böyle oldu?
plansız gebelik mi? Çocuk düşünmüyor muydunuz? Ailevi bir sorun mu var? İlaç mı kullanıyorsunuz onlar mı ağır geldi? Bir sebebi olmali

Peki sizce neden böyle oldu?
plansız gebelik mi? Çocuk düşünmüyor muydunuz? Ailevi bir sorun mu var? İlaç mı kullanıyorsunuz onlar mı ağır geldi? Bir sebebi olmali
Gebelik öncesinde panik bozukluk için ilaç kullanıyordum uzun bir süre kullandım. Hamilelik planlayınca bırakmak durumunda kaldım. Sanırım onun eksikliğini hissediyorum :( ruhsal olarak

Sizi anlıyorum, gerçekten benim de vücudum acı çekiyor ve zorlanıyormuş gibi hissediyorum ve bu durum korkutuyor beni bi yerden patlak verirse falan diye çok korkuyorum 😞
Ben de öyle, ağrılarımın stresi bebeği etkiler mi tansiyonum yükselir mi, kalbimi yorar mı, şimdi böyleyse son aylarda nolacam, ben çok mu mızmızım dayanma eşiğim mi düşük gibi . çareyi biraz sosyalleşmeye çalışmakta, doktorla kaygılarımı paylaşmakta, yürüyüş yapmakta, meditasyonda, burdaki daha sakin kadınların yazılarında ve bikaç seans da online psikolog desteği alarak bayağı çözdüm ama hala arada geliyorlar soldan soldan özellikle akşamları :) ha bir de hamile pilatesine başladım biraz da iskelet sistemimi desteklemek de iyi geldi

Ben de öyle, ağrılarımın stresi bebeği etkiler mi tansiyonum yükselir mi, kalbimi yorar mı, şimdi böyleyse son aylarda nolacam, ben çok mu mızmızım dayanma eşiğim mi düşük gibi . çareyi biraz sosyalleşmeye çalışmakta, doktorla kaygılarımı paylaşmakta, yürüyüş yapmakta, meditasyonda, burdaki daha sakin kadınların yazılarında ve bikaç seans da online psikolog desteği alarak bayağı çözdüm ama hala arada geliyorlar soldan soldan özellikle akşamları :) ha bir de hamile pilatesine başladım biraz da iskelet sistemimi desteklemek de iyi geldi
Ben de nefes darlığı oldukça ileri aylar napıcam nasıl olcak şimdi hemen yoruluyorum ileri aylar nasıl ayakta kalıcam ya erken doğum olursa vs gibi endişe doluyum :( ben de terapiye başlamayı düşünüyorum inşallah sağsalim atlatırız Bu süreci ve çocuğumuzu kucağımıza almak nasip olur sıkıntısız bir şekilde 🤲🏻🙏🏼

Ben de nefes darlığı oldukça ileri aylar napıcam nasıl olcak şimdi hemen yoruluyorum ileri aylar nasıl ayakta kalıcam ya erken doğum olursa vs gibi endişe doluyum :KK43: ben de terapiye başlamayı düşünüyorum inşallah sağsalim atlatırız Bu süreci ve çocuğumuzu kucağımıza almak nasip olur sıkıntısız bir şekilde 🤲🏻🙏🏼
Terapi iyi geldi aynen vücuduma çabasından dolayı teşekkür etmeyi , kaygı anında nasıl nefes alıp vermem gerektiğini terapide öğrendim. endişenin normal ve geçici olduğunu fakat önemli olanın bunu yönetmeyi de bilmek olduğunu hep terapi yoluyla farkındalık kazandım. En kötü ihtimalle aklı başında biriyle sohbet etmiş olursunuz. İnşallah , güzel dilekleriniz için teşekkürler. Herşey onların sağlıklı olmaları için hem ruhsal hem fiziksel. Güzel bir hamilelik dilerim hepimize 🌸

Gebelik öncesinde panik bozukluk için ilaç kullanıyordum uzun bir süre kullandım. Hamilelik planlayınca bırakmak durumunda kaldım. Sanırım onun eksikliğini hissediyorum :KK43: ruhsal olarak
Doktora danışmadan keşke bırakmasaydınız.
Ben bebeğimi kaybettim hamileyken, çok ciddi travmalar yaşadım doktor desteği aldım sizde alın iyi geliyor her konuda rahatlatıyor
İlaçları birden kesmek yaramamış olabilir atlatacaksınız insallah dünyaya ne güzel evlat getireceksiniz mutlu olun sizin yerinizde olmak isteyen o kadar çok insan var ki lutfrn destek alın ustesinden geleceğinize inanıyorum ❤️

Doktora danışmadan keşke bırakmasaydınız.
Ben bebeğimi kaybettim hamileyken, çok ciddi travmalar yaşadım doktor desteği aldım sizde alın iyi geliyor her konuda rahatlatıyor
İlaçları birden kesmek yaramamış olabilir atlatacaksınız insallah dünyaya ne güzel evlat getireceksiniz mutlu olun sizin yerinizde olmak isteyen o kadar çok insan var ki lutfrn destek alın ustesinden geleceğinize inanıyorum ❤️
Teşekkür ederim inşallah 🤲🏻 en kısa zamanda gidicem doktora ❤️

Ben de böyleyim geçecek diyorlar ama geçmeyenler de varmış ya geçmezse 7 ay daha nasıl sabrederim bilmiyorum
Bugün ağlaya ağlaya beni hastaneye yatır uyutsunlar dedim eşime 😭
Allah yardımcımız olsun
Gerçekten benim de aklıma geliyor arada, eşimi de yoruyorum ona da üzülüyorum :( ama napiyim hiç söylenmezsem de bu sefer hiç rahatlayamıyorum

Tamda bu haftadan sonra hersey yoluna gitmeye baslicak. Ben de ilk 3 ay inanilmaz kotuydum. Mide bulantisi yanmasi her neyse o lanet her gece saat 10 da aglatiyordu beni. O kadar kotuydu ki hersey olmek istiyordum ama inanin bundan sonrasi daha guzel
Şuan tam olarak sizin durumunuzdayım hiçbir ilaç etki etmiyor serumlar da anlık geçiriyor. Bi çözüm bulabildiniz mi ya da geçti mi bulantınız?

20. Haftaya kadar ben de çok kötüydüm. Hatta bi ara ben yapamıcam demek ki aldırsam mı falan diye bile düşündüm. Mide bulantısı, halsizlik, karaciğer değerlerim yüzünden hastaneye yatmak zorunda kalmam, gaz sancıları, üstüne bir de çalışmak zorunda olmak beni mahvetmişti. Eşime bana yanaşma bile, bi daha çocuk mocuk yok diyordum. 25. Haftadayım, şu an hafif ağrılarım var ama katlanılabilecek düzeyde. Bir de bebeği hissediyorum. O yüzden sevgi kelebeği oldum 😂

Back
X