- 4 Kasım 2009
- 1.644
- 6
- 156
- Konu Sahibi pembevemaviler
-
Öncelikle yanlız olmadığını bilmek isterim.
Bende 9+1 im hepsi olmasada anlattıklarının çoğu bendede var sürekli yorguunluk hali ,uykusuzluk ,uyku düzensizliği,
yataktan cıkmak istememe ,iştahsızlık,mide bulantısı vs .
Ama şunuda unutma ki bütün bunlar sağlıklı bir hamileliğin belirtileri .4 üncü ayından sonra bişe kalmaz.
Unutma ki bu dönemler geçici ...
bu dönemlerinin bir an önce geçmesi dileğiyle ..
biliyorum canim var bu durumda olan ama nedense ben daha kotuyum gibi geliyor ilk 3 ayi doldurdum yinede suruyor artik bulanti kusmayada raziyim bu halsizlik beni mahvediyor,konsantrasyonum sifir dusunuemiyorum hic bisey, dun mecburen agri kesici aldim bi tane,nereye kadar surecek boyle:18:
canım ilk dört ay bende senin gibiydim doktoruma bile söledim hamile olduğum için tamam mutluyum ama yaşama sevincim kalmadı çok kötüyüm ben dedim normal dedi güldü.gerçekten sanki bütün hayatım öyle geçecek gibi geliodu korkuyodum.kolum kalkmıodu midem kötüydü ekmek almaya evin karşısındaki markete gidemiodum ya.çok şükürki şimdi geçti seninde geçecek merak etme.kendine moral vermeye çalış bebeğini düşün canım.
Biliyorum belki çok boş gelecek ama geçecek güzelim. Ben de ilk haftalarda öyleydim. İdrarımda beslenme yetersizliğinin belirtisi olan keton çıktı. 4 gün hastaneye yattım. Serumla beslendim. Daha sonra doktor gene yatırmak istedi ama serumlarımı evde taktırdım. 12. haftada azar azar azalmaya başladı.18. haftadan sonra belirgin olarak azaldı. Hala bulantım var ama Allah şükür diyorum. O kadar kötüydüm ki su ble içemiyor, kardeşimi su içerken görünce gıpta edip gizli gizli ağlıyordum. Bir de düşük tehlikesi nedeniyle kullanmam gereken Progestan vardı ki kokusu kutusu bile bende kusma isteği yaratıyordu.
Yorgunluğum olmadı ama ateş basmalarım olduğunda yazdı. Kusmalarım da vardı. Mümkün olan en açık kıyafeti giyip, kıyafetinde göbeğini açıp dolanıyordum. Karnım resmen bir ateş topu idi. Annem utanmasan çıplak gezeceksin diye takılıyordu.
Kendin yormaya çalış. Kuvvet buldukça da hava almayı dene.Yorgunluk ve moral bozukluğu katmerliyor. Ultrason randevularım ve bebeğimi görmek hep bana dayanma gücü verdi. Gene de çok direnme doktorunda gerek görürse hastaneye yat. Resmen şarj oluyorsun. Ama merak etme 12. haftana gelmişsin. Bundan sonra yavaş yavaş da olsa kolaylaşacak. Benim hamileliğim çok rahat geçti...v.s diye bik bik ötenleri mümkünse görmemeye çalış. Bana en değer verdiğim insanlar dahi psikolojik falan demeye çalıştı.
Allah kolaylık versin.
biliyorum canim var bu durumda olan ama nedense ben daha kotuyum gibi geliyor ilk 3 ayi doldurdum yinede suruyor artik bulanti kusmayada raziyim bu halsizlik beni mahvediyor,konsantrasyonum sifir dusunuemiyorum hic bisey, dun mecburen agri kesici aldim bi tane,nereye kadar surecek boyle:18:
Sabırlı olman lazım .Bebeğini kucağına aldıktan sonra bunların hepsini unutacaksın bence emin ol ..
Sevdiğin şeyleri yapmaya gayret et .Bende halsizim hiç hareket edesim gelmiyor ,iyice tembelleştim . Ama insan hareket etmedikçe tembelleşiyor.
Dün bayram temizliğime başladım .Biraz iş yapınca uyuşukluğumun gittiğini farkettim ,birazda açıldım sanki ..
Bu arada doktoruna sormadan ağrı kesici almanı vb ilaç kullanmanı hiç tavsiye etmiyorum.
Duyduğum kadarıyla bebekte zeka geriliğine yol açıyormuş .
arkadaslar 12+1 hamileyim ama oyle kotuyum oyle zor geciyor anlatamam,kime soylesem normal hamileliktendir doyorlar ama herkeste boyle degilki
1.cook yorgunum kemiklerim kirilmis bacaklarim tutmuyor,olu gibi kalkamiyorum yataktan,
2.hic istahim yok,hersey kokuyor burnuma ,bulantilarim gecmek bilmiyor ilac kullandigim halde,
3.geceleri ates basiyor yaniyorum uyyamiyorum,sogukta bile cami aciyorum
nedir bu durum anlamadim,kansizlik falan mi arkadaslar benim gibi olan var mi lutfen yazin biseyler,dayanamiyorum
cok tesekkur ederim canim cok guzel anlatmissin,kimsenin anlamadigini dusunmek insani cok uzuyor hele bide kapris zannedenler var artik sesimi cikaramiyorum gecsin gitsin su gunler hamileligin tadini cikarayim istiyorum ,bulanti icin 1 aydir fitil kullaniyorum doktor ilac vermedi onuda kusarsin sen dedi ,gecsinde bu yazdiklarimi okuyup gulumseyim istiyorum
of arkadaşım emin ol yanlız değilsin. benim 2.gebeliğim 13 aylık kızım var çocuğumun çorbasını bile yapamıyorum ,yavrum oyun istiyor üstümde geziyor resmen ama bişey yapamıyorum,vicdan azabı çekiyorum kızımı ziyan ediyorum diye bugün hazır çorba verdim kızımaa yapamıyorum çünküü sabahtan akşam 6-7 ye kadar böyleyim istifra,mide bulantısı had safhada çok halsiz ve mutsuzum kızıyorum kendime ama bu bebeğimle ilgili değil onu çook istiyorum ama dermanım kalmadı artıkk ve ben daha 6-7 haftalığımm çok erken başladı yani hiç yardım edenimde yookkk.Allahım sabır ver diyorum hergün sabah olsun istemiyorummm.ama geçicek inşallah bunuda biliyorum sende sabret az kalmış senin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?