hamileligim cok zor geciyor nolacak bu halim:(

pembevemaviler

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Kasım 2009
1.644
6
156
arkadaslar 12+1 hamileyim ama oyle kotuyum oyle zor geciyor anlatamam,kime soylesem normal hamileliktendir doyorlar ama herkeste boyle degilki:14:
1.cook yorgunum kemiklerim kirilmis bacaklarim tutmuyor,olu gibi kalkamiyorum yataktan,
2.hic istahim yok,hersey kokuyor burnuma ,bulantilarim gecmek bilmiyor ilac kullandigim halde,
3.geceleri ates basiyor yaniyorum uyyamiyorum,sogukta bile cami aciyorum
nedir bu durum anlamadim,kansizlik falan mi arkadaslar benim gibi olan var mi lutfen yazin biseyler:50::43::43::43:,dayanamiyorum

Öncelikle yanlız olmadığını bilmek isterim.
Bende 9+1 im hepsi olmasada anlattıklarının çoğu bendede var sürekli yorguunluk hali ,uykusuzluk ,uyku düzensizliği,
yataktan cıkmak istememe ,iştahsızlık,mide bulantısı vs .
Ama şunuda unutma ki bütün bunlar sağlıklı bir hamileliğin belirtileri .4 üncü ayından sonra bişe kalmaz.
Unutma ki bu dönemler geçici ...
bu dönemlerinin bir an önce geçmesi dileğiyle ..

yanlız değilsin bende kızıma hamileyken aynı sen gibiydim anneme gittiğimde mutfaktan en uzak odada otururdum evde hep bi yerden yemek kokuları yada başka kokular uyuma hali hepsi geçiyo canım sadece biraz sabır bebişini düşün ben konuşurdum kızımla bana iyi gelirdi

Öncelikle yanlız olmadığını bilmek isterim.
Bende 9+1 im hepsi olmasada anlattıklarının çoğu bendede var sürekli yorguunluk hali ,uykusuzluk ,uyku düzensizliği,
yataktan cıkmak istememe ,iştahsızlık,mide bulantısı vs .
Ama şunuda unutma ki bütün bunlar sağlıklı bir hamileliğin belirtileri .4 üncü ayından sonra bişe kalmaz.
Unutma ki bu dönemler geçici ...
bu dönemlerinin bir an önce geçmesi dileğiyle ..

biliyorum canim var bu durumda olan ama nedense ben daha kotuyum gibi geliyor ilk 3 ayi doldurdum yinede suruyor artik bulanti kusmayada raziyim bu halsizlik beni mahvediyor,konsantrasyonum sifir dusunuemiyorum hic bisey, dun mecburen agri kesici aldim bi tane,nereye kadar surecek boyle:18:

biliyorum canim var bu durumda olan ama nedense ben daha kotuyum gibi geliyor ilk 3 ayi doldurdum yinede suruyor artik bulanti kusmayada raziyim bu halsizlik beni mahvediyor,konsantrasyonum sifir dusunuemiyorum hic bisey, dun mecburen agri kesici aldim bi tane,nereye kadar surecek boyle:18:

canım ilk dört ay bende senin gibiydim doktoruma bile söledim hamile olduğum için tamam mutluyum ama yaşama sevincim kalmadı çok kötüyüm ben dedim normal dedi güldü.gerçekten sanki bütün hayatım öyle geçecek gibi geliodu korkuyodum.kolum kalkmıodu midem kötüydü ekmek almaya evin karşısındaki markete gidemiodum ya.çok şükürki şimdi geçti seninde geçecek merak etme.kendine moral vermeye çalış bebeğini düşün canım.

canım ilk dört ay bende senin gibiydim doktoruma bile söledim hamile olduğum için tamam mutluyum ama yaşama sevincim kalmadı çok kötüyüm ben dedim normal dedi güldü.gerçekten sanki bütün hayatım öyle geçecek gibi geliodu korkuyodum.kolum kalkmıodu midem kötüydü ekmek almaya evin karşısındaki markete gidemiodum ya.çok şükürki şimdi geçti seninde geçecek merak etme.kendine moral vermeye çalış bebeğini düşün canım.

canim cok tesekkur ederim boyle yazanlari gorunce sabrim artiyo ,dayanma gucum artiyo allah hepimizin yardimcisi olsun:17:

Biliyorum belki çok boş gelecek ama geçecek güzelim. Ben de ilk haftalarda öyleydim. İdrarımda beslenme yetersizliğinin belirtisi olan keton çıktı. 4 gün hastaneye yattım. Serumla beslendim. Daha sonra doktor gene yatırmak istedi ama serumlarımı evde taktırdım. 12. haftada azar azar azalmaya başladı.18. haftadan sonra belirgin olarak azaldı. Hala bulantım var ama Allah şükür diyorum. O kadar kötüydüm ki su ble içemiyor, kardeşimi su içerken görünce gıpta edip gizli gizli ağlıyordum. Bir de düşük tehlikesi nedeniyle kullanmam gereken Progestan vardı ki kokusu kutusu bile bende kusma isteği yaratıyordu.

Yorgunluğum olmadı ama ateş basmalarım olduğunda yazdı. Kusmalarım da vardı. Mümkün olan en açık kıyafeti giyip, kıyafetinde göbeğini açıp dolanıyordum. Karnım resmen bir ateş topu idi. Annem utanmasan çıplak gezeceksin diye takılıyordu.

Kendin yormaya çalış. Kuvvet buldukça da hava almayı dene.Yorgunluk ve moral bozukluğu katmerliyor. Ultrason randevularım ve bebeğimi görmek hep bana dayanma gücü verdi. Gene de çok direnme doktorunda gerek görürse hastaneye yat. Resmen şarj oluyorsun. Ama merak etme 12. haftana gelmişsin. Bundan sonra yavaş yavaş da olsa kolaylaşacak. Benim hamileliğim çok rahat geçti...v.s diye bik bik ötenleri mümkünse görmemeye çalış. Bana en değer verdiğim insanlar dahi psikolojik falan demeye çalıştı.
Allah kolaylık versin.

Biliyorum belki çok boş gelecek ama geçecek güzelim. Ben de ilk haftalarda öyleydim. İdrarımda beslenme yetersizliğinin belirtisi olan keton çıktı. 4 gün hastaneye yattım. Serumla beslendim. Daha sonra doktor gene yatırmak istedi ama serumlarımı evde taktırdım. 12. haftada azar azar azalmaya başladı.18. haftadan sonra belirgin olarak azaldı. Hala bulantım var ama Allah şükür diyorum. O kadar kötüydüm ki su ble içemiyor, kardeşimi su içerken görünce gıpta edip gizli gizli ağlıyordum. Bir de düşük tehlikesi nedeniyle kullanmam gereken Progestan vardı ki kokusu kutusu bile bende kusma isteği yaratıyordu.

Yorgunluğum olmadı ama ateş basmalarım olduğunda yazdı. Kusmalarım da vardı. Mümkün olan en açık kıyafeti giyip, kıyafetinde göbeğini açıp dolanıyordum. Karnım resmen bir ateş topu idi. Annem utanmasan çıplak gezeceksin diye takılıyordu.

Kendin yormaya çalış. Kuvvet buldukça da hava almayı dene.Yorgunluk ve moral bozukluğu katmerliyor. Ultrason randevularım ve bebeğimi görmek hep bana dayanma gücü verdi. Gene de çok direnme doktorunda gerek görürse hastaneye yat. Resmen şarj oluyorsun. Ama merak etme 12. haftana gelmişsin. Bundan sonra yavaş yavaş da olsa kolaylaşacak. Benim hamileliğim çok rahat geçti...v.s diye bik bik ötenleri mümkünse görmemeye çalış. Bana en değer verdiğim insanlar dahi psikolojik falan demeye çalıştı.
Allah kolaylık versin.

cok tesekkur ederim canim cok guzel anlatmissin,kimsenin anlamadigini dusunmek insani cok uzuyor hele bide kapris zannedenler var artik sesimi cikaramiyorum gecsin gitsin su gunler hamileligin tadini cikarayim istiyorum ,bulanti icin 1 aydir fitil kullaniyorum doktor ilac vermedi onuda kusarsin sen dedi ,gecsinde bu yazdiklarimi okuyup gulumseyim istiyorum:14:

tüm bu anlattıklarınızı bende yasadım hamıleyken yani cok sinir bozucu gelecek bu cümle ama normal. bazı hamıleler ne guzel gecırıyor, mesela arkadasım bır kere bıle kusmadı,uyuklamadı ama bazılarıda bızım gıbı zor gecırıyor. 20. haftalara dogru rahatlarsınız.herseye degecek bır pamuk gelecek dunyaya, onu düsünün :)

bunları bnde yaşadım başlarda.. ama daha kötü olanlar var..bu şikayetler normal yani brz daha sıkarsan dişini yakında geçer..bnde öyleydim doktorum multivitamin verdi onu kullanmaya başladığımdan beri turp gibi oldum..ama sonuçta bu hamilelik içinde bi insan var ve illaki olur olmadık yerde uyku ve yorgunluk hali oluyo.. bn en sevdiğim bikaç şeyden tiksindim şuan bulantım olmamasına rağmen yiyemiyorum yine yani..hamilelikte bunlar çok normal..

Sabırlı olman lazım .Bebeğini kucağına aldıktan sonra bunların hepsini unutacaksın bence emin ol ..

Sevdiğin şeyleri yapmaya gayret et .Bende halsizim hiç hareket edesim gelmiyor ,iyice tembelleştim . Ama insan hareket etmedikçe tembelleşiyor.
Dün bayram temizliğime başladım .Biraz iş yapınca uyuşukluğumun gittiğini farkettim ,birazda açıldım sanki ..
Bu arada doktoruna sormadan ağrı kesici almanı vb ilaç kullanmanı hiç tavsiye etmiyorum.
Duyduğum kadarıyla bebekte zeka geriliğine yol açıyormuş .

Sabırlı olman lazım .Bebeğini kucağına aldıktan sonra bunların hepsini unutacaksın bence emin ol ..

Sevdiğin şeyleri yapmaya gayret et .Bende halsizim hiç hareket edesim gelmiyor ,iyice tembelleştim . Ama insan hareket etmedikçe tembelleşiyor.
Dün bayram temizliğime başladım .Biraz iş yapınca uyuşukluğumun gittiğini farkettim ,birazda açıldım sanki ..
Bu arada doktoruna sormadan ağrı kesici almanı vb ilaç kullanmanı hiç tavsiye etmiyorum.
Duyduğum kadarıyla bebekte zeka geriliğine yol açıyormuş .

ay beni korkutun canim yaa eczaci soylemisti hic bisey olmaz zarari yok bunun demisti oyle siradan agri kesici degil parecetomol ictim uc aylik surecte iki kez icmek zorunda kaldim cok korktum simdi yaa:18:

arkadaslar 12+1 hamileyim ama oyle kotuyum oyle zor geciyor anlatamam,kime soylesem normal hamileliktendir doyorlar ama herkeste boyle degilki:14:
1.cook yorgunum kemiklerim kirilmis bacaklarim tutmuyor,olu gibi kalkamiyorum yataktan,
2.hic istahim yok,hersey kokuyor burnuma ,bulantilarim gecmek bilmiyor ilac kullandigim halde,
3.geceleri ates basiyor yaniyorum uyyamiyorum,sogukta bile cami aciyorum
nedir bu durum anlamadim,kansizlik falan mi arkadaslar benim gibi olan var mi lutfen yazin biseyler:50::43::43::43:,dayanamiyorum

İlk gebelikte yaşanıyor bunlar genellikle....Ve yasadıkların gayet normal. bende 37. haftadayım gebeliğimin. Bebek karnımda 3.5-4 aylık olana kadar bende senin gibiydim. Hatta daha ilerisi ölmek istiyordum o derece yani..... herşeyden iğreniyordum. Sigaradan, hertürlü parfümden, rolonda, diş macunundan,şampuandan....Durmadan bir mide bulantısı....Evden dışarı cıkmak istemiyordum...Tek yiyebildiğim ekşi meyvelerdi...Yoksa cıkarıyordum. Ama geciyor merak etme sabır biraz.
Annem bebek karnında canlanınca gecer demişti. Doğru çıktı yani... 4. ayımdan sonra herşey normale döndü. Eski enerjim yerine geldi.Eşimle yurtdışına tatile bile gittik.

cok tesekkur ederim canim cok guzel anlatmissin,kimsenin anlamadigini dusunmek insani cok uzuyor hele bide kapris zannedenler var artik sesimi cikaramiyorum gecsin gitsin su gunler hamileligin tadini cikarayim istiyorum ,bulanti icin 1 aydir fitil kullaniyorum doktor ilac vermedi onuda kusarsin sen dedi ,gecsinde bu yazdiklarimi okuyup gulumseyim istiyorum:14:

şekerim çok geçmiş olsun umarım şikayetlerinden bir an önce kurtulu,zamanında sağlıkla bebişini kucağına alırsın.ben de senin kadar olmasa da ilk 3 ayda fenaydım yorgunluk,keyifsizlik,mutsuzluk,bezginlik,sanki midemde taş varmış gibi bi his,yataktan kalkmak istememe falan filan..bunların hepsi hormonal sebepler.kiminde az kiminde çok hissediliyor.kimi 9 ay boyunca sürüyomuş umarım öyle olmazsın ama sonuçta 9 ay bile sürse geçici bebişini pırtlattığın an hepsi geçmişte kalacak ama sen her ihtimale karşı kontrollerini aksatma besinsiz kalma..

arkadaslar dayanamadim dun doktora gittim,kontrol etti belki kansizlik vardir dedi bobreklerim falanda agriyor kana yazdi tansiyonumu olctu 9 a dusmus,ondan oluyor bas donmesi halsizlik vs dedi kan tahlilleri yaptiricam pazartesi gunu bakalim ne cikacak,bende bide hipotiroit var ilac kullaniyorum onun icin:14:

of arkadaşım emin ol yanlız değilsin. benim 2.gebeliğim 13 aylık kızım var çocuğumun çorbasını bile yapamıyorum ,yavrum oyun istiyor üstümde geziyor resmen ama bişey yapamıyorum,vicdan azabı çekiyorum kızımı ziyan ediyorum diye bugün hazır çorba verdim kızımaa yapamıyorum çünküü sabahtan akşam 6-7 ye kadar böyleyim istifra,mide bulantısı had safhada çok halsiz ve mutsuzum kızıyorum kendime ama bu bebeğimle ilgili değil onu çook istiyorum ama dermanım kalmadı artıkk ve ben daha 6-7 haftalığımm çok erken başladı yani hiç yardım edenimde yookkk.Allahım sabır ver diyorum hergün sabah olsun istemiyorummm.ama geçicek inşallah bunuda biliyorum sende sabret az kalmış senin

ben bunların hiçbirini yaşamıyorum bir aylık hamileyim ama bulantı kusma tiksinme aş erme artık ne ise bende hiçbirsey yok.sadece gögüslerimde sertlik ağrı hissi idrar yanması var acaba test de bir yanlışlık mı var ben hamile olmayabilirmiyim yoksa. neden bende olmuyor bunlar.şimdi moralim çok bozuldu.

of arkadaşım emin ol yanlız değilsin. benim 2.gebeliğim 13 aylık kızım var çocuğumun çorbasını bile yapamıyorum ,yavrum oyun istiyor üstümde geziyor resmen ama bişey yapamıyorum,vicdan azabı çekiyorum kızımı ziyan ediyorum diye bugün hazır çorba verdim kızımaa yapamıyorum çünküü sabahtan akşam 6-7 ye kadar böyleyim istifra,mide bulantısı had safhada çok halsiz ve mutsuzum kızıyorum kendime ama bu bebeğimle ilgili değil onu çook istiyorum ama dermanım kalmadı artıkk ve ben daha 6-7 haftalığımm çok erken başladı yani hiç yardım edenimde yookkk.Allahım sabır ver diyorum hergün sabah olsun istemiyorummm.ama geçicek inşallah bunuda biliyorum sende sabret az kalmış senin

bende senin gibiydim
2. bebeğime hamileyim
22 aylık bi oğlum var, nerdeyse düz duvara tırmanıcak o derece, o kadar enerjik ve hareketli ki
İlk aylar bende oğluma haksızlık ettiğimi,bu bebeği istemediğimi düşündüm, çünkü hep uykum vardı,halsizdim, onunla ilgilenemiyodum, oyun oynayamıyodum onunla
o uyuduğu gibi hemen bende uyuyodum, hiç yardımcım da yok
4. ayda geçti bulantı,halsizlik
ama kendimi hiç salmamaya gayret ettim, insan kendini saldıkça daha da kötü oluyo, arada sessiz sessiz ağlıyodum gerçi
annem sağ olsaydı bana çok yardımcı olurdu diye ağlıyodum

yani anlıycağınız kızlar; bide küçük bi çocuğunuz olduğunu düşünün, devamlı onunla ilgilenmek zorunda olduğunuzu düşünün
sizin durumunuz daha iyi benden, uykunuz gelince uyuyabilirsiniz en azından

Back
X