Hamileliğim zor geçiyor

Melahatabla

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2018
2.997
2.643
53
36
Hamileliğim ilk üç dört hafta çok güzeldi. Zaten üçüncü haftada öğrendik. Ama sonrasında dayanılmaz nefes darlığı özellikle geceleri çok uyandırıyor. Bitmek bilmeyen mide bulantıları ve en muzdarip oldugum sürekli uyuma istegim.
Doktoru m normal diyor ama ben tatmin olmuyorum.
Birincisi insanlar uyumama çok laf ediyor ben de içim rahat uyuyamıyorum. Sanki tembellik gibi algılıyorlar. Oysa inanın gözumu açacak halim kalmıyor.
İkincisi ise eşimin tavırları ve onunla yaşadıklarımız. Sanki hamileliğimin bu yönden seyrini değiştiren eşim gibi onu suçluyor um. Beni o kadar strese soktu o kadar ağlattı ki. Şimdi düzeldi hatalarının fsrkında ama ben resmen ona kinlendim. Sanki bu kadar kötü hamilelik geçirmemde onun bana yaşattığı üzüntüler yani o sorumlu gibi i.
Bu duyguyu nasıl atarım üzerimden?

Yaşadıklarınız çok normal. Birkaç hafta sobra düzelir eski enerjinize kavuşursunuz. Kimseyi umursamayın canınız yatmak istiyorsa yatın, uyumak istiyorsa uyuyun. Bebeğin tutunması açısından önemli dönemler çünkü öyle iş güç çok önemli deyip de canınızı sıkıntıya sokmayın. Erkekler bu hateketsizlik yorgunluk ve uyku durumunu anlayamıyorlar. Onu da takma kendine odaklan hayırlı olsun şimdiden

Ilk 3 ay zor geçebilir, kim ne diyorsa desin uyuyun, dinlenin.
Allah aşkına sizin uyumamanızın kime ne faydası var, boş boş konuşuyorlar.
Nefes darlığı, çarpıntı oluyor, ben o çarpıntıyla hissettim hamileliğimi ikincide.

Normal yani gerçekten hepsi.
İlk trimester tatsızdır, sonrası o kadar zor değil.

Hamileliğin daha başındasın tatlım. Uykunun olması çok normal, ben hala uyuyorum hem.de iki küçüğümle elimde değil, gözlerim kapanıyor.
Mide bulantın da şuanda normal. Eşini suçlama artık. Üzüldüğün için miden bulanmıyor, hamile olduğun için bulanıyor.
Kimseyi takma, yaşamana bak.

İnsanlar da neyine laf ediyorlar hiç anlamıyorum
sanki hamilelikte döneminde kimse uyuymamış, uykulu gezmemiş.
allah allaah
bazı insanlar normalde bile uyuyor hiçbir şey yokken, beni bıraksalar ben bile uyurum vallahi :)
herkesin hayatına kimse karışamaz deyin

esinize kinlenecek bir durum yok çünkü gerçekten yaşadiginiz seyler normal
nefes daralmasi 1 2 haftaya gecer cok zorlaniyorsaniz yataginizin basina ilik suyun icine lavanta otu birakip uyuyun bunaldiginizda koklayabilirsiniz de
2 yastikla hafif dik vaziyette uyuyun

Sizi o kadar cok iyi anlıyorum ki bende durumlar aynı artı benim son iki hafta da ciddi derece şekerle alakalı sıkintim var rahatsızlığın geldigini ellerimde titreme içimde surekli titreme sonrasi ise soguk soguk terleme oluyor yediklerim sanki hiç tok tutmuyormuş gibi surekli açım ama mide bulantısi agrisida cabası insulin ile alakali sıkıntım vardı ancak hamilelik haftası ilerleyince daha cok ortaya çıkti cumartesi gunü kadın doğumcuma anlattım tahlil yaptırdim sonra beni dahiliyeye sevk etti kendi dahiliye doktorum yoktu baska doktora görünmek zorunda kaldim bugün tahlillerimi yeniledim. Bana evde sekerimi ölcmek icin raporlu alet ve igne ucu aldirdi nasil olcucem bilmiyorum. Kan sulandirici ignemi ve progestron ignemi kendim yapiyorum ama bu parmak delme isi farklı bir acı veriyor. Ben çıkartamiyorum bagirsaklarıma vuruyor butün gün wcyle akraba oluyorum. Rabbim sağlicakla kucagımiza almayi nasip etsin cümlemizinkini

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…