Hamileliğimde herkes söz sahibi

esereklikoala

Üye
Kayıtlı Üye
29 Kasım 2018
53
127
23
30
Merhaba arkadaşlar,

Geçtiğimiz haftalarda hamile olduğumu öğrendim şuan 7 haftalık gebeyim. Sorun şu ki öğrendiğim günden beri herkes hamileliğim hakkında söz sahibi olabileceğini düşünüyor ve ben bu konuda kırmadan insanları nasıl susturacağımı bilmiyorum. Size birkaç örnek vermek istiyorum.

Hamileliği ilk öğrendiğimiz hafta kayınvalidem yemeğe çağırdı ve canımın birşey isteyip istemediğini sordu. Zaten ilk haftalarda aşerme durumu olmuyor bildiğim kadarıyla yada ben yaşamadım. Patates kızartmasını çok severim onu söyledim. Akşam sağolsun yemeğin yanına patates kızartması yapmış. Size yemin ederim 1 lokma yiyemedim çünkü kayınpederim taktı yok efendim bu yenmezmiş yok nasıl besleniyormuşum yok çocuğa birşey olurmuş 9 ay kendimi tutacakmışım böyle anne baba olunmazmış. Birde bunu tatlı dille söylemek varken bildiğin azarlar gibi söylemesi canımı sıktı. kayınvalidem de üzüldü kendini suçlu hissetti.

Birde cumartesi günü doktor randevum vardı rahimde kanama alanı var riski dedi doktor progestan verdi. Aynı gün arkadaşlarımda ziyaretime geldi sohbet muhabbet ediyoruz ayağa kalkıyorum yok öyle hareket edilmez, koltuğa biraz sert oturuyorum yok yapma, çaydanlığı kaldırıyorum ohooo sen bu çocuğu tutmak istemiyorsun içinde gibi saçma sapan yorumlar. Diğer arkadaşım işi bırak sürekli yatman lazım dedi doktor öyle birşey söylemedi dememe rağmen şuan yapman gereken tek şey karnındakine iyi bakmak bir çocuğu bile içinde tutamayacaksan öl sen gibi şeyler söyledi. Eşim sürekli onu yeme bunu yeme şunu yapma. İnanın bunaldım. İlk hamileliğim belkide bilmediğim şeyler vardır ama cidden o kadar düşüncesiz bir insan değilim bende düşünüyorum karnımdakini. Sizden fikir istiyorum insanların böyle davranması normal mi ben mi abartıyorum? Nasıl tepki vermeliyim? Ve bahsedildiği gibi çocuk bu kadar kolay düşer mi ben mi önemsemiyorum?

sağlıkla kucağınıza alın

lakin neden herkes öğrendi

insanlar konuşur, konuşur

az yesen az yedin der çok yesen çok yedin der

et yesen sebze ye der sebze yesen et

tavsiyem mümkün olduğunda az kişiye söyleyin bundan sonra

örneğin daha 7 haftalık gebelik hatta geçen hafta 6 hafta yani siz bile yeni öğrenmişken kv kp neden öğrendi ki

mesafe candır bebek doğunca da insanlar susmayacak şimdiden mesafeleri ayarlayın

Etrafınızdaki insanlar biraz patavatsız hakikaten siz kısaca annesi benim en iyisini ben bilirim, deyın.
Dogumdan sonra cok daha fazla sinirinize dokunacak bu uyarılar. Ki sizinkiler de pek nezaket cercevesınde uyarı degıl.
Saglıkla alin kucağınıza insallah bebısı de. :anneadayı::anne:

aynı süreçleri yaşamışız seninle. benimde daha önce düşük olduğu için biraz tedirgin herkes ki ben daha pek kimselere haber vermedim. ben aslında herkesten daha çok tedirginim ama bunu anlamıyorlar işte. sen neyin ne olduğunu bildiğini söyle. ben öyle yapıyorum. kv bana tvde duyduğu her şeyi yedirmek istiyor ne kadar güvenilir tartışılır. ben canım istemiyor benim canım onu yemek istiyor diyorum. zaten ilk 4 ay bebek için ne yediğinin çok önemi olmuyormuş. bunu söyle ne istiyorsan ye:) birde bu dönemde hormonlarımız şaşırmış durumda normalde bu şekilde söylenseler dert etmeyiz belki ama bu dönemde zoruma gidiyor. dert etme canın ne istiyorsa ye çünkü kısa süre sonra bulantı ve yemeklere karşı isteksizlik başlayabilir kilo kaybetme bari.

Sağlıkla kavuşun yavrunuza
Sağlıklı beslenmek oturup kalkarken dikkat etmek gerekir elbet ama üslup denen bişey var siz duymayın
Ben iki gebeliğimde de kızartmanın dibine vurdum başka bişey yiyeemdim çünkü

Dert etmeyin kp abartmış onu boşverin bazen durup durup en üstlerine vazife olmayan konuya yorum yaparlar :)
Arkadaşlarınız da bi tuhaf
İşte bi kadının en büyük düşmanı yine kadın
Madem çok biliyosun böyle konuştuğunda gebe bi kadının incineciğini de bil
Demi ama!!

sağlıkla kucağınıza alın

lakin neden herkes öğrendi

insanlar konuşur, konuşur

az yesen az yedin der çok yesen çok yedin der

et yesen sebze ye der sebze yesen et

tavsiyem mümkün olduğunda az kişiye söyleyin bundan sonra

örneğin daha 7 haftalık gebelik hatta geçen hafta 6 hafta yani siz bile yeni öğrenmişken kv kp neden öğrendi ki

mesafe candır bebek doğunca da insanlar susmayacak şimdiden mesafeleri ayarlayın
bende duyar duymaz herkese yaymıştım :D :D
4 5 haftalıkken 2 sinde de hemde :)

konu sahibi kp inize hiç bişey olmaz babacığım diyip gözünün içine bakarak yiyecektiniz
karışanlara da ben bilirim en iyisi sakınan göze çöp batar vs tarzı konuşun
yakında susarlar endişe etmeyin
yüzünüz çok yumuşak sanırım ondan da oluyor bunlar
bişey dediklerinde tepkisiz davranın kendinizi savunmayın boşverin.. susarlar

Bunu soylemek istemezdim ama ilk gebeligimi gecen ay dusukle yasadim. Cok zor bir durum.. Rabbim sana saglikli bir sekilde kucagina almayi nasip etsin canim. Ben inanilmaz pinpirikli bir insandim hamile oldugumda bu daha cok artti her seyime dikkat etmeme ragmen bebegimin kalbi durdu. Ben daha fazla kimseye soylememeni tavsiye ederim. Neler zararli neleri yemen gerekmiyor bunlari arastir ya da doktorunla konus. Zararli olan seyleri yememeye calis. Kendine bunlari dert edip stres yapma. Kayinvalideni kayinpederini ya da arkadaslarini kirmak istemiyorsan da aa oyle mi peki de gec ya da icinden geldigi gibi konus ama konusmanin sonu sana sinir stres olarak donucekse dedigim gibi rol yap. Bir de ilerisini dusun tamam tecrubesizsin ama dogdugunda daha da cok ustune gelirler bebegine bu kadar mudahale edilmesine musade etme. Gerekirse esini devreye sok.

bende duyar duymaz herkese yaymıştım :KK70: :KK70:
4 5 haftalıkken 2 sinde de hemde :)

konu sahibi kp inize hiç bişey olmaz babacığım diyip gözünün içine bakarak yiyecektiniz
karışanlara da ben bilirim en iyisi sakınan göze çöp batar vs tarzı konuşun
yakında susarlar endişe etmeyin
yüzünüz çok yumuşak sanırım ondan da oluyor bunlar
bişey dediklerinde tepkisiz davranın kendinizi savunmayın boşverin.. susarlar

aaaa ben 4 ay bittikten sonra söyledim ailelere yaklaşık 17-18 haftada falan

daha söylemeyecektim de o esnada bir arkadaşım aniden annesini kaybetti o duygusallıkla en azından torun haberi vermiş olayım insanlar diye söyledim

ne kadar az kişi bilirse o kadar az kişi yorum yapar kafam da rahat olur, genel olarak hayat felsefem budur benim :)))

Bunlar hep cevap verirsem kırılırlar diye düşündüğümüzden oluyor.. Ama bunları söylerken bizim kırılacağımızı düşünen yok
Ah varya pat pat cevap verenler helal olsun
Darısı başıma:KK70:

3. Gebeliğimi yaşıyorum ve üstelik sağlıkçıyım.Kesinlikle haklısınız çok abartmışlar zaten dr unuz yememeniz yapmamanız gereken şeyleri söyler.Sigara alkol nitrat içeren ürünler ve çiğ etler yasaktır.Ama sık olmamak şartıyla bir parça yenen patates kızartması ne kadar zararlı olur?Benim 2. gebeliğimde de kanama alanı vardı progesteron kullandım ve çalıştım şükür bir sıkıntı olmadı.Tabiki de dikkat etmelisiniz ki ediyorsunuzdur.Ama dr unuz yasaklamadıysa oturup kalabilirsiniz çalışabilirsiniz.Bana etrafınızdakiler çok pimpirikli geldi bebek olduktan sonra düşünemiyorum bile siz dr sakınca görmedi dikkat ediyorum falan gibi şeyler söyleyin karışmalarını engelleyin.Sağlıcakla

Mesaja ekleme yapmayayım ayrı yazayım, şunları diyebilirsiniz:

"Anlıyorum, iyiliğimi düşünerek söylüyorsunuz ama karşınızda salak var gibi konuşuyorsunuz ve artık kırılıyorum. Ben de çocuğumun iyiliğini düşünebilirim değil mi? Bundan sonra lütfen böyle sıkboğaz edilmek istemiyorum, kalbinizi kırarım arkadaşım" Bu daha ince.

"Bi siz doğurmuş gibi tavsiye vermeden önce, acaba karşımdakine gerizekalı muamelesi mi yapıyorum diye düşünün de lafınızı tartın lütfen. Sıktınız artık kusura bakmayın, çocuğumu ben de düşünecek kapasitedeyim herhalde. İncitiyorsunuz, ben de incitirim, haddinizi aşmayın" Bu daha sert.

Hangisini istersen.

Merhaba arkadaşlar,

Geçtiğimiz haftalarda hamile olduğumu öğrendim şuan 7 haftalık gebeyim. Sorun şu ki öğrendiğim günden beri herkes hamileliğim hakkında söz sahibi olabileceğini düşünüyor ve ben bu konuda kırmadan insanları nasıl susturacağımı bilmiyorum. Size birkaç örnek vermek istiyorum.

Hamileliği ilk öğrendiğimiz hafta kayınvalidem yemeğe çağırdı ve canımın birşey isteyip istemediğini sordu. Zaten ilk haftalarda aşerme durumu olmuyor bildiğim kadarıyla yada ben yaşamadım. Patates kızartmasını çok severim onu söyledim. Akşam sağolsun yemeğin yanına patates kızartması yapmış. Size yemin ederim 1 lokma yiyemedim çünkü kayınpederim taktı yok efendim bu yenmezmiş yok nasıl besleniyormuşum yok çocuğa birşey olurmuş 9 ay kendimi tutacakmışım böyle anne baba olunmazmış. Birde bunu tatlı dille söylemek varken bildiğin azarlar gibi söylemesi canımı sıktı. kayınvalidem de üzüldü kendini suçlu hissetti.

Birde cumartesi günü doktor randevum vardı rahimde kanama alanı var riski dedi doktor progestan verdi. Aynı gün arkadaşlarımda ziyaretime geldi sohbet muhabbet ediyoruz ayağa kalkıyorum yok öyle hareket edilmez, koltuğa biraz sert oturuyorum yok yapma, çaydanlığı kaldırıyorum ohooo sen bu çocuğu tutmak istemiyorsun içinde gibi saçma sapan yorumlar. Diğer arkadaşım işi bırak sürekli yatman lazım dedi doktor öyle birşey söylemedi dememe rağmen şuan yapman gereken tek şey karnındakine iyi bakmak bir çocuğu bile içinde tutamayacaksan öl sen gibi şeyler söyledi. Eşim sürekli onu yeme bunu yeme şunu yapma. İnanın bunaldım. İlk hamileliğim belkide bilmediğim şeyler vardır ama cidden o kadar düşüncesiz bir insan değilim bende düşünüyorum karnımdakini. Sizden fikir istiyorum insanların böyle davranması normal mi ben mi abartıyorum? Nasıl tepki vermeliyim? Ve bahsedildiği gibi çocuk bu kadar kolay düşer mi ben mi önemsemiyorum?
eeger hareket etmekle cocuk dusseydi benm 3 canlu cocugum dunyaya gelmezdi massalh hepsi sagliklar ki ben .3 de. cok yorucu calistim .suan gene hamileyim inan kimse beni nazlamiyor cunku ben alistrmadm .herkes alismis ama insan bazen gene ilgi bekliyor etrafindan boswer

öncelikle etrafımdaki birçok hamilelikte benzer şeyler yaşandı kimi doktor hep yat demediği halde yattı
kimi de kendine dikkat edip kasmadı sonuç olarak hepsi de doğurdu çok şükür sağlıklılar
hamilelik değil çocuk ilk 6 ayında da çok konuşacaklar

Sen onlara doğumuna kadar halter çalışmış kadını göster. :kahve: Ne yapsan olmaz çünkü Nasreddin hocanın hikayesi gibi. çekilip dinlensen sanki 9 aylık karnı var da yatıyor derler. İş yapsan senin yüzünden çocuğa bir şey olacak derler. İyisi mi bulantılarını ağrını sızını bahane et çok cevap verme . Sen hamileliğinin tadını çıkar

Merhaba arkadaşlar,

Off çok can sıkıcı cidden
size tavsiyem hamılelık ile ilgili kimseyle birsey paylasmayın
dr randevularınızı, dotorun dediklerini, yasadıklarınızı vs

Merhaba arkadaşlar,

Sen birde dogurda gör başına neler gelir .Duymamak ve takmamaktan başka seçenek yok.

O arkadaş grubundan kurtul bence. Karnindakini tutamazsan öl ne demek? "Biri ölecekse sen öl" diye cevaplaman lazimdi.

Ve kirilcaklar diye düşünme, çatir çatir cevaplarini ver. Eğer bunu şimdi yapmazsan çok ağir bir lohusa depresyonu yaşarsin. Sadece doktoru dinle ve kendi iç güdülerini.

Back
X