Hamileliğimde herkes söz sahibi

Ayyy resmen ben demin kendi başıma gelecekleri okudum. Hatta ben bunları baya baya hamile değilken dahi yaşıyorum bir düşününce. Misal:
-Çayıma şeker atarım, kendini sağlıklı yaşama adamış sportik kayınpederim demediğini bırakmaz. İlerde anne olacaksın, vücuduna zehir alıyorsun, yazık yapmayın bunu kendinize, genceciksiniz hayatınızı çürütüyorsunuz bilmem ne. İnan öyle bir hale geliyorum ki çayıma kokain atsam bu kadar kötü hissedemem.
-Bebek düşünmüyorum diye aptal muamalesi yapan arkadaşlarım var. Bekar bir arkadaşım var; sende hiç kafa yok kızım ben sırf bebek için evleneceğim senin yerinde ben olacaktım kaçıncıyı doğurmuştum falan diyor. Övünebileceği tek şey de vajinasından bebek çıkarmak olur zaten, bozmadım.
-Kayınvalidem kızım sen okumaktan çocuk doğurmayacaksın herhalde deyip duruyor. Doğur bana ver ben bakarım ben harika çocuk yetiştiririm falan diyor. Millet hakkında öyle anne olunmaz, beyyyyyyle anne olunur diye konuşup duruyor.
Bence benim sonum senden feci olacak. :KK70:

Daha hamileyken bu kadar müdahale ediliyorsa bebek doğunca ne yapacaklar düşünemiyorum. Bebeğimi herkesten çok ben düşünürüm siz hiç endişe etmeyin de diyeceğim ama millet ettiği lafa bakmaz yine sen kötü olursun.

doguruktan sonra daha fena devam edecek bu insanlar,

en guzeli simdiden herkes kendi cocuguna baksin, herkes kendi cocugu ile ilgilensin mottosunda yasaman.

ben kendi anneme bile dedim bunu, senin cocugun benim, cok ilgilenmek istiyorsan benimle ilgilen dedim :KK70:
bir de hastalandiginda benim kv ve annem ikisi de cok panik yaparlar,
ikisine de her zaman sunu diyorum, sizin cocuklariniz hic hasta olmadan mi buyuduler :KK39:

birden sesleri kesiliyor,
siddetle tavsiye edilir.

Hayır patates kızartması yediniz diye, hızlı oturdunuz diye, zıpladınız/koştunuz/çalıştınız/çaydanlık taşıdınız(!) diye çocuk düşmez. Salak salak konuşmuşlar, başka hiçbir tanım bulamadım. Çocuk taşıyamayacaksan öl diyen arkadaşınıda sende bi zahmet insan yerine koyup takma kafana.

Biraz gergin olmak lazım bence hamilelikte insanlara karşı. Sinirli değilseniz bile bu tepkiler karşısında “hormonlarım var benim” diye ağzınıza geleni söyleyin. Anneme güzellikle anlatırım, asla ama asla kabul etmez. O yüzden mutlaka cırlamam gerekir. Kayınvalidemlerde artık “zaten dinlemiyor” moduna girdiler. Arkadaşlarıma da “sen ana mısın be ne anlarsın” diyorum. Kimse küsmüyor, küserse de banane ya. 10 ay çekilir mi.

Transfer olduğunuz gün temizlik mi yaptınız benimde 3. tüp bebek denemesi oldu sadece birtanesi tuttu fakat sağlıkla ilerlemedi kürtaj oldum ben 3 denememde de yatıp dinlenmşştim siz iyi cesaret etmişsiniz belkide doğru olan sizin yaptığınız. Allah bağışlasın yavrunuzu.
Amin hepimizinkini insAllah. Rabbim isteyenlerede tattirsin bu duyguyu. Eger bu cocugun gelmesi gerekiyorsa ne yaparsan yap bir sekilde geliyor. Hamileligimde yapmadigim aktivite kalmadi. Yurtdisinda kadinlar hamile kaldiginda is güc ne bilim hicbisey engel teskil etmiyor. En güzelide bu bence. Benim ilk aktarmada tutmustu yavrusum. Rabbim sanada nasip etsin insAllah.

Ay ben gerızekalı gibi ılkınde herkese soyledım ıkıncısıde kaynanam yuzunden herkese yayıldı bıdaha hamıle kalırsam asla 3ay kımseye soylemıcem ahdım var. Bıraz mesafe koy araya kendı kendınle kal boyle psıkolojısı bozulur ınsanın ve o arkadasınlada asla gorusme ne demek bı bebegı ıcınde tutamıcaksan öl bız dusuruyoruz sankı aptal kadın

Yaklasik 12 haftalıkken soyledim cevremdekilere bende cunku insanlar sen ne kadar mesafe koyarsan koy konusmayı seviyor...
Hala birsey diyen olursa direkt diyorum ki doktorum bu soylediginizi soylemedi onun dediklerini dikkate alıyorum diyorum soguk bir sekilde bir daha da birsey demiyorlar..
Bu halimle bir de milleti cekemem zaten hormonlarımız tavan

Yaklasik 12 haftalıkken soyledim cevremdekilere bende cunku insanlar sen ne kadar mesafe koyarsan koy konusmayı seviyor...
Hala birsey diyen olursa direkt diyorum ki doktorum bu soylediginizi soylemedi onun dediklerini dikkate alıyorum diyorum soguk bir sekilde bir daha da birsey demiyorlar..
Bu halimle bir de milleti cekemem zaten hormonlarımız tavan

Back
X