Hamileliğimle ilgili gelişmeleri burdan paylaşıcam

merhaba... ben 8 haftalık hamileyim. 5,5 yıllık evliyim. 15 aydır uğraşıyorduk ama bir türlü hamile kalamıyordum. rahim filmi çekildi yarım rahimliymişimç pamukkale ünv. hastanesinde doç. dr. başak yıldırıma gittim. hormon testinde hipotiroid olduğumu öğrendim. doktorum bu ay tiroid ilacına başla. adetinin 2. günü gel aşılama için tedaviye başlayalım dedi. ama adet olmadım. evde test yaptım büyük bir heyecanla ve 2. çizgi çıktı. hemen hastaneye koştum. hcg değerim 456 çıktı. bir anda endişelendim. çünkü daha önce kimyasal gebelik yaşamıştım. 3 gün sonra yeniden hcg yaptırdım ve 1480 çıktı. Ve keseyi de gördük zaten. dün de kalp atışlarını duydum bebeğimin. Allahım sağ salim kucağımıza almamızı nasip etsin. Benim için zorlu bir süreç olacak çünkü yarım rahimliyim. Düşük ve erken doğum risklerim var. Allah yardımcım olsun.

uzun uğraşlarda sonra hamile klamanın nasıl bir duygu olduğunu çok iyi biliyorum ben de tüp bebekle hamile kaldım 5 haftalık şu an dr elimize rsmini verdi karanlığın içinde küçücük bir aydınlık daha klabi bile atmiyor ama benim bir parçam o çok değişik bir duygu bu ALLAH herkese nasip etsin umarım bebişlerimize sağlıkla kavuşuruz .

merhaba... ben 8 haftalık hamileyim. 5,5 yıllık evliyim. 15 aydır uğraşıyorduk ama bir türlü hamile kalamıyordum. rahim filmi çekildi yarım rahimliymişimç pamukkale ünv. hastanesinde doç. dr. başak yıldırıma gittim. hormon testinde hipotiroid olduğumu öğrendim. doktorum bu ay tiroid ilacına başla. adetinin 2. günü gel aşılama için tedaviye başlayalım dedi. ama adet olmadım. evde test yaptım büyük bir heyecanla ve 2. çizgi çıktı. hemen hastaneye koştum. hcg değerim 456 çıktı. bir anda endişelendim. çünkü daha önce kimyasal gebelik yaşamıştım. 3 gün sonra yeniden hcg yaptırdım ve 1480 çıktı. Ve keseyi de gördük zaten. dün de kalp atışlarını duydum bebeğimin. Allahım sağ salim kucağımıza almamızı nasip etsin. Benim için zorlu bir süreç olacak çünkü yarım rahimliyim. Düşük ve erken doğum risklerim var. Allah yardımcım olsun.

allah kavuştursun canım bebeğine. seninki de benimki gibi son anda yakalamış

selam annecikler.bugun yani 17. haftamda druma amniyosentez için gittim 2li ve 3lü testi atlayıp direk amniyosentez yapıldı bende çünkü 36 yaşımdayım as şarttı. 2liyle 3lüyle gerilme boşuna dedi doktorum .as den önce hastanede tansiyonuma ve nabzıma baktılar ikisi de çok yüksek çıktı. aslında rahat sanıyordum kendimi ama demek içten içe stres yapmışım. biraz beklettiler. doktorum cok pozitif biridir. bayag rahatlattı beni ultrasona girdik. 17. haftayı doldurdugumuzu 180 gr ve 18 cm oldugunu soyledi. cinsiyetini de %100 söyledi. daha bilmiyorduk . kızımız olacakmış:D . fakat karnımı batikonla temizledikten sonra kalp atışlarım yeniden hızlandı. iğneyi batırdı. dogru yerden girebilmek için biraz oynattı içimde. o zaman acıdı. ama umrumda değildi açıkçası.bebek kıpır kıpırdı ve bir yerine batacak diye aklım çıktı. annelik böyle birşeymiş demek. bir araya eliyle itti resmen iğneyi.ama bir yerine batmış olsaydı şırıngaya kan da gelirdi. gelmedi şükür. sonra bir gazlı bez yapıştırdı bölgeye yarın akşam yıkanırsın bezi çıkarıp dedi. eve geldik bu saate kadar yattım uyumadan yeni oturdum. 2 gün istirah et birşey yapma dedi . bu hafta okula da gitmicem. as den sonra olursa iltihaptan sıkıntı olabiliyor. o da 3-4 gün sonra ortaya çıkıyor. ama sende olmayacak inşallah çünkü çok hijyenik çalıştık dedi. sonucun da iyi çıkacağından eminim dedi çünkü sana yaş riskinden dolayı as yaptık yoksa ultrasonda herşey normaldi dedi. oh ya sonunda şunu atlattık inşallah 3-4 gün sonra iyice rahatlıcam. öyle işte :D

amniyosentez 40 yaşından sonraki gebeliklerde yapılır diye biliyorum..ben de 36 yaşındayım doktorum istemedi.. ki isteseydi bile yaptırmazdım zaten..düşük tehlikesi olabilir diye duymuştum..daha doğrusu bunu kadın doğum doktorundan duymuştum..umarım iyisindir ve bişey olmaz inşallah..

amniyosentez 40 yaşından sonraki gebeliklerde yapılır diye biliyorum..ben de 36 yaşındayım doktorum istemedi.. ki isteseydi bile yaptırmazdım zaten..düşük tehlikesi olabilir diye duymuştum..daha doğrusu bunu kadın doğum doktorundan duymuştum..umarım iyisindir ve bişey olmaz inşallah..

sağol canım 5gün oldu yaptıralı iyiyiz şükür. 35 yasından sonra yaptırılması tavsiye ediliyor. ama zorunluluk yok tabi. düşük ihtimali iltihap olursa oluyor. doktorum antibiyotik verdi buna karşı da .

CANIM UMARIM güzel haberleri alırsın ve çektiğin sıkıntılara değer ben de 10. haftamdayım sanırım 2li test 11.haftadan sonra yapılıyor 29 yaşındayım ben yaşım pek riskli değil ama yine deçok korkuyorum risk çıkarsa diye açıkcası çıkarsa amniyo yaptırmaktan da çok çekiniyorum umarım bunların hiçbirine gerek kalmaz

amniyosentez sonuclarım 3 hafta bekledikten sonra cıktı herey cok iyiymiş şükür. ayın 27 sinde ayrıntılı ultrasona gideceğiz.

Emilyyyyyy06 Merhaba,
Senle aynı zamanda hamile kalmışız sanırsam çünkü benimde son adetim 27 Haziran 2010. Bende daha yeni 5.ayımı tamamladım. Çok sağlıklı gidiyoruz. Gün geçtikçe daha da heycanlanıyorum... Bir sonraki Kontrolüm 07/12/2010 da. Bu ara benim de Kızım olacak... :)

Emilyyyyyy06 Merhaba,
Senle aynı zamanda hamile kalmışız sanırsam çünkü benimde son adetim 27 Haziran 2010. Bende daha yeni 5.ayımı tamamladım. Çok sağlıklı gidiyoruz. Gün geçtikçe daha da heycanlanıyorum... Bir sonraki Kontrolüm 07/12/2010 da. Bu ara benim de Kızım olacak... :)

MERHABA CANIM SENIN arkadas lıstesıne ekleme talebını gordugumde daha buradakı yazını gormedıgımden kabul etmemiştim kusura bakma. ben 2011 mart anneleri grubuna uyeyım sen oraya yazıyor muydun eger yazmıyorsan gel muhakkak

eveeeeet annecikler 23 . haftamızı doldurduk . gecen cumartesı 4 boyutluya gıttık hersey cok normal cıktı şükür. tek tek el ayak parmakları kalbı beyın boyutları herseyıne baktı doktorum Tolga Bey. goruntulerı cd ye kaydedıp verdı bır de yakından yuzunun fotografını verdı. ne guzel arasıra bakıyorum. 24 aralıkta seker yuklemesıne gıdıcem inşallah. glukozlu şekerli sarı bır sıvı ıcırıyorlarmıs sabah ac karnına sonra kandan seker olcumu yapıyorlarmıs sonra da 2 saat sonra tokluk sekerıne bakıyorlarmıs duyduguma gore. inşallah normal cıkar eğerlerımız bakalım. 23. haftamızdayız henuz 4 kg aldım. normal bır insan gıbı yıyorum 6 aydır abartmadan. inşallah boyle devam eder bakalım:d

Back
X