• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

HAMİLELİĞİN İLK 9 HAFTASI ALERJİ RİNİK OLUPTA EBAFİT 20 MG KULLANAN VAR MI YADA ÇEVRENİZDE.

MNBB

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
23 Haziran 2023
6
2
1
36
Merhaba arkadaşlar, ben 12+5 günlük hamileyim adet düzensizliğim olduğu için 5 haftalık olana kadar EBAFİT 20 MG ilaç kullandım. Gebe olduğumu bilmiyordum. 9 cu haftada ilacı kestim.alerji rinik beni öyle bir hale getiriyordu ki mecburen kullandım. Rendevu yoktu. Acile gitmiştim 5 hafta biz bilmiyoruz. Anca kadın doğuma veya dahiliye ye git demişti. Yani anlayacağınız. 9 haftada kadın doğuma gittim. İlacı kestim. Bebeğe zarar vermiş olabilir. Dedi testlere yonlerdir di yada hiç testlerle uğraşma aldır dedi dile kolay. Ama suyu ve gelişimi güzel dedi. İkili test yaptım şimdilik farmakoloji ve diğer testler bayramdan sonraya kaldı. Bana zeka dawm sendurumu organ ların da gelismeme ihtimali ola bilir. Dedi şimdi iki arada bir derede kaldım. Yaptığım cahilce bu hatanın sıkıntısını çekiyorum. Resmen.

Hamile olduğunuzu bile bile 1 ay o ilacı kullandınız mı😑? Benim hamileliğim boyunca burnum tikaliydi doktor alerji için burun damlası verdi onu bile kullanmaktan imtina ettim. Ne diyim ins bişey olmamıştır. İnternette baktimda gerekli görüldüğünde kullanılabilir yazıyor.
Genetik testler var hamilelikte yapılan kesin sonuç veriyormuş. Biraz pahalı ama siz bilirsiniz. İkili üçlü dörtlü testler size ihtimali veriyor. Yüksek risk çıkarsa aklınızda olsun genetik test.

5 haftalık olana kadar bilmiyordum. Ve benim keşke sadece burnum tıkalı olsaydı. Benim alerji rinik ve herşeye karşı tetikliyor. Güzel koku, kötü koku, ufak bir esinti. Toz. Toprak kokusu yani aklınıza gelen herşey tetikliyor. Sürekli hapsurma, gözlerde kaşıntı, boğazda kaşıntı burun akıntısı yanma ve kaşıntı ve tüm vücudum üşüyor diken diken oluyorum. Ve bu 3 yıldır bu şekil yani şuan haziran 23 çok sıcak diyorlar. Ama ban üzerimde orlun hırka ve geceleri de iki kat battaniyeyle uyuyorum. Yani süreç beni çok yordu. ilaçları kestim artık siz düşünün bu halimi. 😟

5 haftalık olana kadar bilmiyordum. Ve benim keşke sadece burnum tıkalı olsaydı. Benim alerji rinik ve herşeye karşı tetikliyor. Güzel koku, kötü koku, ufak bir esinti. Toz. Toprak kokusu yani aklınıza gelen herşey tetikliyor. Sürekli hapsurma, gözlerde kaşıntı, boğazda kaşıntı burun akıntısı yanma ve kaşıntı ve tüm vücudum üşüyor diken diken oluyorum. Ve bu 3 yıldır bu şekil yani şuan haziran 23 çok sıcak diyorlar. Ama ban üzerimde orlun hırka ve geceleri de iki kat battaniyeyle uyuyorum. Yani süreç beni çok yordu. ilaçları kestim artık siz düşünün bu halimi. 😟
Bence hiç kafanıza zarar verdim mi diye takmayın. İlk trimesterda ilaclar ya hep ya hiç olarak etki eder yani bebek ya düşer ya da etkilenmeden devam eder. İnşallah sizin de devam ettiğine göre etkilenmedi. Ayrıca ebafiti göğüs doktoru arkadaşıma da sıkışınca alabilirsin gebede kullanıyoruz diyerek verdi.

Bir nevi bunu duymaya ihtiyacı oluyor, insanın gerçekten de sevindim.
Ama testleri yine de yapmada fayda var.
Birde şöyle bir soru kafamda takılı DİYELİM ki inşallah olmazda Rabbim kimsenin başına vermesin öncelikle. Hasta deseler alır mıyım. Ya benim imtihanım sa. Veya hasta ama sağlıklı bunu tam olarak bilmiyoruz. Çoğu kişi diyor ki. Bana da dediler bir sorun çıkmadı. Gibi yani bu gebelik bitene kadar umarım çok yıpranmam.

Merhaba arkadaşlar, ben 12+5 günlük hamileyim adet düzensizliğim olduğu için 5 haftalık olana kadar EBAFİT 20 MG ilaç kullandım. Gebe olduğumu bilmiyordum. 9 cu haftada ilacı kestim.alerji rinik beni öyle bir hale getiriyordu ki mecburen kullandım. Rendevu yoktu. Acile gitmiştim 5 hafta biz bilmiyoruz. Anca kadın doğuma veya dahiliye ye git demişti. Yani anlayacağınız. 9 haftada kadın doğuma gittim. İlacı kestim. Bebeğe zarar vermiş olabilir. Dedi testlere yonlerdir di yada hiç testlerle uğraşma aldır dedi dile kolay. Ama suyu ve gelişimi güzel dedi. İkili test yaptım şimdilik farmakoloji ve diğer testler bayramdan sonraya kaldı. Bana zeka dawm sendurumu organ ların da gelismeme ihtimali ola bilir. Dedi şimdi iki arada bir derede kaldım. Yaptığım cahilce bu hatanın sıkıntısını çekiyorum. Resmen.
Hiç kafanıza takmayın gebelik süresince gebelik kategorisi B yani güvenli , hayvanlarda ki çalışmalarda fetüsü etkileyen bir durum olmamış , insan çalışmaları yetersiz ancak farmakolojide güvenli kabul edilir.

Farmakoloji ye bayramdan sonra girecem
Güvenli kabul edilirse. Diğer testlere gerek kalır mı acaba

Farmakoloji ye bayramdan sonra girecem
Güvenli kabul edilirse. Diğer testlere gerek kalır mı acaba
İlacın neden olduğu bir anomali varsa bile bunu testlerle öğrenmek mümkün değil . Sizin yaptıracağınız testler sadece genetik hakkında bilgi verir. İlaç bebeğinizin genetiğine etki etmez.
Ama dediğim gibi sizin kullandığınız ilaç güvenli sınıfta korkmayın içiniz rahat olsun.

İnşallah bende sürekli araştırıyorum. Dediğiniz gibiymis. Teşekkürler bilgilendirdiginiz. İçin inanın çok memnun oldum. Bilgilendirdiginiz ve bana bu konuda görüşlerinizi belirttiğiniz için hepinize teşekkürler tekrardan. Rabbim hayırlı güzel sağlıklı gebelik ler geçirmenizi nasip etsin evlatlarınızı da size bağışlasın. 🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹

Bir nevi bunu duymaya ihtiyacı oluyor, insanın gerçekten de sevindim.
Ama testleri yine de yapmada fayda var.
Birde şöyle bir soru kafamda takılı DİYELİM ki inşallah olmazda Rabbim kimsenin başına vermesin öncelikle. Hasta deseler alır mıyım. Ya benim imtihanım sa. Veya hasta ama sağlıklı bunu tam olarak bilmiyoruz. Çoğu kişi diyor ki. Bana da dediler bir sorun çıkmadı. Gibi yani bu gebelik bitene kadar umarım çok yıpranmam.
Benim bı arkadaşımin gbeligi sürpriz olmuş plansizdi ve rahatsızlığı vardı antibitiotik içmiş haftalarca nasıl bilemedim fln die kendini yedi bitirdi okdr endişe etti ki ama oğlan sapasağlam doğdu şimdi 5 yaşında rabbim korur ins siz yine testlrnizi yaptırın gönlünüzü fearh tutun birşey olmaz ins

Back
X