• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamileliğin Son Aylarında Başlayan Şişkinlikler

AdayAnneyim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Eylül 2010
456
4
68
- Yurtdışı
Merhabalar,

37ci haftama girmiş bulunuyorum ve bende şişkinlikler olmaya başladi. Nasil?
Parmaklarim tombul tombul oldular cildim inceliyor böle derim kopcak patlicak gibi bacaklarima çoraplarim iz yapmaya ba$ladi.
Hep sol tarafima yattigim için pijamam bacagimda ve göbegimde kisaca vucudumun sol tarafinda "yüzde yastik izi" nasil birakiliyorsa aynen o $ekilde izler birakiyor.

Ayaklarim $i$tiginden ayakta yürürken altlarinin yuvarlak olduklarini hisediyorum karincamalarda oluyor elim ve ayagimda.

Ne yapmaliyim? :26:
Sirtüstü yatip ayaklarini yukari kaldir deniliyor yastik koyuyorum ama ozamanda nefes alamiyorum kalbim güp güp bogazimda atiyor. Hatta karnim yukari a$agi iniyor karnimda atiyor resmen kalbim.

Ba$ka ya$ayanlar varmi? Neler önerirsiniz? Bir de zaten uyuyamiyorum adet sancisi tarzinda agrilar ba$ladi yatip dinlenince geçiyor ayaklarima dikkat ediyorum ü$ütmemek için dogum mu yakla$îyor acaba?:44:

canım bende 36. haftadayım ve aynı şikayetler bende de mevcut..özellikle ellerimde ve kollarımda ki damarlar nasıl şişiyor görmen lazım.avuçlarım kıpkırmızı ellerim ve ayaklarım yüzüm şiş.burnumda kırmızı lekeler kılcal damarlar oluştu.. aynaya bakınca ergenlikte bile böyle çirkin olmamıştım diyorum:) uyku desen zaten parça parça gecede 3 kez sıkışıyorum.. ancak bunların hepsi normal doktoruma anlattığımda önemsemiyor bile bebek iyi diğerlerini kafaya takma diyor.. ha gayret vakit azalıyor ama sabırda kalmıyor insanda, askerliğin son günleri geçmezmiş ya bizimkide aynen öyle.. bebişler sağlıkla gelsinler mühim olan o:emir_bebek:

Te$ekkürler cevabin için aydirik,

bugün kontrolüm vardi doktor aynen son günler oldugu için normal kar$iladi ve tuzlu yiyeceklerden uzak durmami ve kolay WC gidip gidemedigimi sordu. $i$kinlik için normalde hap felan veriliyormu$ ama ben son haftalarimda belki de günlerimdeyim bu yüzden içmememi hatta çevremden bana verirlerse önerirlerse içme dedi.
Cünki tansiyonum da yüksek çikti ve 5 kilo birden almi$im son 3 hafta içerisinde son haftalar için bu durum pek iyi degilmi$ sanirim. Kan felan verdim kontrol edilcek ve haftaya tekrar kontrolum olcak belki erken doguma da alabiliriz seni $ikayetlerin çogalirsa dedi.

Ba$imin agriyip agrimadigini sordu bende nadiren bir defa felan olmu$tu ama gözlerimin önünde böle ince cizgiler oluyor siyah beyaz kenarlardan ortaya dogru böle yilba$i i$iklari gibi yanip sönüyorlar :D :D bu da tansiyonla alakaliymi$ kendimi böyle kötü hisettigimde burada ebeler var (dogum yaptiran) veya TR de saglik ocaklari mi ne bir$ey deniliyor onlara gitmemi istedi hemen tansiyona ve bebege baksinlar dedi.

Ve bol bol dinlen artik eskisi gibi hareket etme dedi. Sizde ayni $eyleri ya$iyorsunuz payla$ayim dedim.

Dediginiz gibi son zamanlarimiz Allah yardimcimiz olsun. Canimda nasil tuzlu $eyler istiyo valla anlatamam ama ye mi cem :84::49:

Son düzenleme:
vucutta su birikisintisinden oluyor, su topluyor, tuzlulardan uzak durulmali ve bol bol su icmek gerekiyor :D suya karsi su!

vucutta su birikisintisinden oluyor, su topluyor, tuzlulardan uzak durulmali ve bol bol su icmek gerekiyor :D suya karsi su!

Evet çok ilginç :) hamilelikte suyla ha$ir ne$ir olmayi ögrendim yoksa haftada belki 2 bardak sirf su içen biriyimdir çok az içerdim yani.... Bebi$im bana yenilikler getirdi hehe :)
Hem iyi taraflarini da gördüm kendimde cildim daha bi temiz daha bi böle canlilik geldi sanki :)

haftalarımız aynı sıkıntılarımız aynı. doktorum normal diyor. bikaç hafta böyle şiş şiş dolancaz galiba:) özellikle ayakta çok sabit kalmamaya çalışıyorum ben. geçen gün ütü yaptım ayaklarım öyle şişti ki basarken acıyodu artık. bi de bel ağrıları tabiki. neyseki doğumdan sonra geçiyormuş

Te$ekkürler cevabin için aydirik,

bugün kontrolüm vardi doktor aynen son günler oldugu için normal kar$iladi ve tuzlu yiyeceklerden uzak durmami ve kolay WC gidip gidemedigimi sordu. $i$kinlik için normalde hap felan veriliyormu$ ama ben son haftalarimda belki de günlerimdeyim bu yüzden içmememi hatta çevremden bana verirlerse önerirlerse içme dedi.
Cünki tansiyonum da yüksek çikti ve 5 kilo birden almi$im son 3 hafta içerisinde son haftalar için bu durum pek iyi degilmi$ sanirim. Kan felan verdim kontrol edilcek ve haftaya tekrar kontrolum olcak belki erken doguma da alabiliriz seni $ikayetlerin çogalirsa dedi.

Ba$imin agriyip agrimadigini sordu bende nadiren bir defa felan olmu$tu ama gözlerimin önünde böle ince cizgiler oluyor siyah beyaz kenarlardan ortaya dogru böle yilba$i i$iklari gibi yanip sönüyorlar :D :D bu da tansiyonla alakaliymi$ kendimi böyle kötü hisettigimde burada ebeler var (dogum yaptiran) veya TR de saglik ocaklari mi ne bir$ey deniliyor onlara gitmemi istedi hemen tansiyona ve bebege baksinlar dedi.

Ve bol bol dinlen artik eskisi gibi hareket etme dedi. Sizde ayni $eyleri ya$iyorsunuz payla$ayim dedim.

Dediginiz gibi son zamanlarimiz Allah yardimcimiz olsun. Canimda nasil tuzlu $eyler istiyo valla anlatamam ama ye mi cem :84::49:

Ben 27. haftamdan beri tuzu bıraktım. Yemeklerde sıfır tuz.. Az tuzlu peynir ve zeytin yiyorum sadece mecburen çünkü onların tuzsuzu yok :) Sizin tansiyonunuz da yükselmiş kesinlikle tuzu sıfıra indirmeye çalışın. Ayrıca tuzu azalttığınızda ödemlerinizin de azalacağını göreceksiniz. Sorunsuz doğum dilerim :)

adayanneyim,hamileliğimiz aynı gidiyor.ben de 37+5 oldum ve bahsettiğin sorunları yaşamaya başladım.dediğin gibi çoraplar,kıyafetler vücudumda iz yapmaya başladı ve aynen ayaklarımı kaldırarak yattığımda da kalbim boğazımdan çıkıyor gibi oluyor,yıl başı ışıkları bende de mevcut:1:bu zamana kadar hep düşüktü tansiyonum acaba benim de mi yükseliyor?bugün dr gideceğim ben de bi sorayım bakalım ne diyecek...
hayırlısıyla kurtuluruz inşallah,bakalım önce hangimiz doğum yapacak:74:

yyagmurr,
aynen tek güzel olan tarafi dogum sonrasi bitiyor olmasi hehe :66: hatta bazilarinda hemen iniyormu$ bol bol wc gidiliyormu$ idrarla veya terleyerek atiyormu$uz o $i$kinlikleri. Size de geçmi$ olsun diger arkada$larin bahsettigi gibi TUZ dan uzak duralim ;-)

we_ra,
te$ekkür ederim in$allah sorunsuz geçer her$eyimiz. Tuza dediginiz gibi dikkat etmeye ba$ladim ve ilk gün olmasina ragmen kendimde farklilik gördüm o çok kötü $i$tigim gün ben tuzlu chips felan yemi$tim böle bir de tuzlu yemeyi çok severim fazla yemi$im sanirim o gün :17: ama son oldu. Size de geçmi$ olsun ve iyi hamilelik dilerim.

Esra,
evet normalde benim tansiyonum çok dü$üktür 9 veya 10 dur hamile kaldigim günden sonra bu 12,7 veya 12,8 olarak devam etmeye ba$ladi. Ama geçenki kontrolde tansiyonum 13,8di ve doktorum yüksek buldu. O anlik bir durummuydu bilmiyorum bu yüzden ba$imin agrilarini sordu + ba$ dönmesi veya ba$ka $eyler görüp görmedigimi bir de $i$kinlik olunca tabi son hafta dikkate almaya ba$ladi doktorum ve kan verdirtti. Haftaya Sali kontrolum var bakalim ozaman ne dicekler.
Size de geçmi$ olsun buarada.

Ve hepimiz sagligimiza dikkat edelim kizlar benimle ayni dönem doguma girecek adaylarsiniz sevindim :16::17: Güzel haberlerimizi duyariz in$allah. Kendinize dikkat edin.:70:

Back
X