Hamileliğin Son Haftalarında Hortlayan: Gerneşme, Uyuyamama, Uzanma, Stress,...

AdayAnneyim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Eylül 2010
456
4
68
- Yurtdışı
niet-slapen-insomnie-slapeloosheid.jpg

Merhaba bayanlar,

ben yakında 33.cü haftama giricem ve burada ya$adıgım birkaç sorunu sizlerle paylaştım şimdi ise çok farklı birşeyle karşınızdayım :27: acaba deliriyormuyum? :44::90:

Olay şöyle ki, geceleri rahat uyuyamıyorum sağ dönüyorum (hemen sola dönüyorum zaten sağ yatmam yasak, sag böbreğimde baskı olmaması gerekiyor), sırt üstü yatıyorum bu seferde nefes alamıyorum sanki bebek biryerleri tıkıyor gibi. Hep soluma yatıyorum bunun da getirdiği kol uyuşması felan filan oluyor.

Ara ara zaten WC için uyanıyorum biraz dolaşınca geçer diyorum tekrar yatıyorum ama son haftalarda kendimi sallamaya başladım. Ayagımla tempo tutuyorum, kendimi nenni yapar gibi sallıyorum, sonra gerneşiyorum uzanıyorum böle yatakta... Normalmidir yav? :9:

Aranızda yaşayanlar / yaşamış olanlar var mı? :97:

valla canım bende sırt üstü yatamıyorum tıkanıyorum nefes alamıyorum genelde soluma yatıyorum ama en çok sağıma yatmayı seviyorum normalde bende 39+0 a başlıyorum bu gün ve bende 36.haftadan beri izne çıktığımdan beri geceleri genelde ayaktayım ya bacağıma kramp giriyor kalkıp dolaşıyorum geçiyo yada uyku tutmuyo oturuyorum burda böle bide mide yanmasından çok kalkıyordum allahtan o artık olmuyor geçen haftadan beri ama şimdide berbat bi kalça ağrısı çıktı soluma yatamıyorum yatsamda dönemiyorum sağa sola yürüyemiyorum falan yani zaman ilerledikçe değişik şeyler çıkıyor ve uyku kalitesi dşüyor o yüzden gündüz uykun gelirse hiç takma kestir hemen bana öle oluyo koltuk üstünde birden uyku basıyo hemen kapıyorum gözümü en az 1 saat uyuyorum öle yoksa vücut dinlenemez

bende 32.haftanın içindeyim şikayetlerimiz aynı sayılır. sağıma yatıyorum batıyor ,sola yatıyorum batıyor, sırt üstü nefes alamıyorum ,yüz üstü yatmayı çok özledim ama mümkün değil:52:.. zaten zorla uykuya dalıyorum ama en az 2 kez sıkışıyorum wc ye kalkıyorum, kalkıncada uykum kaçıyor:( bacağıma kramp giriyor,kollarım elim uyuşuyor v.s bunlar normal şeyler ama gebelikte bebişkolar için katlanacağız:49:

anlattığımınız hemen herşeyi bende yaşıyorum bu haftalarda normal sanırım artık az kaldı dayanacaz mecburen
ADAYANNE
bu kendi kendini sallamayı ben bekarken çok yapardım gece uykum kaçınca yada uyuyamayınca bi süre sonrada uykuya dalardım hamileyken hiç aklıma gelipte denemedim ama sende sorun yok merak etme ben önceleride çok yapıyodum :))

Hehe :52: sagolun kizlar.

Vallahi e$im "dur ben seni sallayim" dedi geçen gün arkamdan salladi :79: bu seferde karnimin üzerine dogru baski yapti. "ya dur sen yapamiyosun" deyip kendi kendime oyalandim. Her haftanin farkli bir heyecani var... 33e girmek üzereyim ama halen ali$amadim hamile olduguma.
Dogumdan sonra farkina varcam sanirim anne oldugumun :9: sizde öylemisiniz?
Kramplar bende de arada bir oluyor, doktor magnesium tozu yazdi su da eritip içiyorsunuz... i$e yarar hatta muz da iyi geliyormu$ eger muz seviyorsaniz bol muz yiyin benim alerjim oldugundan ben hap istemi$tim.
Bir de kramp girdiginde yataginizda e$iniz yaninizda ise eger ayaginizi hatta bacaginizi yukari dogru kaldirin e$inizde bizahmet yataktan kalksin parmaklarinizin ordan tutsun diger eliyle de topugunuzu ve parmaklari tutan eliyle ayaginizi size dogru bastirsin.
Anlatabildim umarim...
resmini buldum:
kramp.jpg

Ha bir de büyük tuvaletimi kolay yapamiyorum o da normalmi$ bebek büyüdükce fazla agirlik yapiyo olmali :32:

34+3 bitiyor bugün yatakta dönememek,hep sola yatıp tutulma karncalanma var Birde wc 2-3 kez kalkmak var Bende sırtım ağrıyor arasıra yalancı sancılarım var hergün değil ama arada bi oluyor 2 gündür de ayaklarımın altı tabanım ayakta kalınca ağrıyor şimdilik bu kadar :):9:

merhaba hamiş anneler büyük tuvalet sorunu yaşıyorsanız günde 1 yemek kaşığı sızma zeytin yağ içerseniz birazda olsa sizi rahatlata bilir doğal olduğundanda hiç bir zararı yoktur hayırlı doğumlar

bende bende uyku falan kalmadı yaa Gece 1-2 yatıyorsam 4-5 ayaktayım... 38,haftadayım ve denemediğim hiç bişey kalmadı Artık vazgeçtim uyumaya çalışmaktan Kalkıyorum geziniyorum peri gibi Evi toparlıyorum Yemek yiyorum yada bazen temizlik bile yapıyorum sonra uykum gelmeye başlayınca yatıyorum.. Eşim koştura koştura beni arıyor oda oda Tansiyon problemim var ve bi yerde düşme diye yazık peşimde dolanıyor oda :69: Belkide bebeklerin uyku düzeni böyle olacak ben uyanıksam oda uyanık kıpır kıpır... Bu sabah nst'ye giricem ve o saatlerde kesin uyuyo olur uğraştırır beni şimdi.. :16:

eski konu ama şimdi lazım oldu bana bu konu:1:...bende bu gece hiç uyuyamadım meğer çikolatada uyku kaçırıyomuş..bende çikolatalı bi kaç bisküvi yemiştim sanırım ondan oldu..yoksa çok şükür sağımdan soluma ağır bi şekilde dönme dışında kramp sorunum falan kalmadı..bu kramplar bende tam tersi daha erken dönemde olmuştu ve magnezyum almıştım...suya atmalılardan..şimdiyok...çok şükür....:50:..yatma açısından ben bazen sırt üstüde rahat ediyorum ama genelde solumda daha rahatım tabi orası başka.....en sağlıklı yatışta hamileleikte sola yatma zaten...:34:....inş sağ sağlim alırız yavrularımızı kucağımıza..allahım olmayanlarada nasip etsin inş...hem zor bi dönem hemde bi o kadar yaşanılması gereken bişey bu hamileleik..:49:

bu arada eşim bi kaç gecedir horladığımı söylüyo oda hamileleiktenmiş meğer...yoksa kolay kolay horlamazdım..eşim bile duyduğuna göre....hep benmi? onu dinlicem..birazda o beni dinlesin dimi....gecicek inş bu günler....:16:

benimde inşallah doğum şubatta olacak son zamanlar zaten geçmiyor birde bu ağırlık nefes alamama bel ağrıları geceleri zırt pırt wc ye kalma hiç çekilmiyo gerçekten şu 1,5 ay da geçse bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza alsak bizde bu hamileliği sağ salim bitirsek inşallah hamilelik güzel ama son zamanları biraz sıkıntılı

Merhaba , ben de 34 haftadayım , gece kusu oldum ,, dusunceler sardı dogumla ılgılı bılmezlıgım korkutucu olmaya basladı kafayı yer mısın yemez mısın ,, ne sıkıntıymıs ne zormus derken bır arkadasım soyledı hormonlar da yapıyormus bıraz bu durumu ,, dogacak bebekle ılk zamanlar yasanacak uykusuzluk ıcın vucut kendını sımdıden hazırlıyormus alıstırma yapıyormus :anneadayı: Boyle alıstırma mı olur , ben full ayaktayım ,, omega 3 takvıyesıne basladım dr kontrolunde tabıı bıraz sınırlerıme ıyı geldı , yıne basmıyor mu basıyor arada ama bı gelısme de var sankı ,,papatya cayı lavanta kolonyası oku ufle ,,
Sakınleess sakınleess ,, artık sonuna geldık ,, dayanmaya calısıyorum kolay degıl ,,

sinir stres bende de var.hep eski hesaplar gelio aklima durduk yere birilerine bagiriyorum icimden vs.bebegime iyi baktim mi bakabilecek miyim ilerde...bunlarla kemiriyorum kendimi.bi de cok yalnizim malesef esim isten gelince tv karsisinda pineklio.malum ulke gundemi yuzunden icim sikildi cok bunaldim.esim de habire haberleri acio tartisma programlari derken uykuya dalip gidio.gun boyu kimseyle konusmadigim oluyo ya resmen.kozmetik alisverisine verdim kendimi onlarla oyalaniyorum.insallah saglikla bebegimi kucagima alirim.
benzer sekilde sinir stres yasayan arkadaslarin tavsiye ve destegini bekliyorum.

sinir stres bende de var.hep eski hesaplar gelio aklima durduk yere birilerine bagiriyorum icimden vs.bebegime iyi baktim mi bakabilecek miyim ilerde...bunlarla kemiriyorum kendimi.bi de cok yalnizim malesef esim isten gelince tv karsisinda pineklio.malum ulke gundemi yuzunden icim sikildi cok bunaldim.esim de habire haberleri acio tartisma programlari derken uykuya dalip gidio.gun boyu kimseyle konusmadigim oluyo ya resmen.kozmetik alisverisine verdim kendimi onlarla oyalaniyorum.insallah saglikla bebegimi kucagima alirim.
benzer sekilde sinir stres yasayan arkadaslarin tavsiye ve destegini bekliyorum.
Cnm bende senin gibi yalnızım hamileliğim biraz zor geçtiği için işi de bıraktım çok şükür benim eşim akşamları geldiğinde ilgilenir falan ama gündüzleri geçmek bilmez. Alışverişe verdim bende kendimi şimdiden bebeğin tüm herşeyini aldım. Kendime de bir sürü şey aldım ama al al o da sıktı beni. Şimdi Etamin işliyorum yeni öğrendim kızıma doğum panosu hazırlıyorum odası için çerçeve içine konacak hayvan figürleri falan çok zevkli tavsiye ederim normalde böyle el işi falan hiç sevmem çokta sıkar beni ama bu Etamin işi çok keyifli Zaman Nasıl geçiyor avlamıyorsun

Cnm bende senin gibi yalnızım hamileliğim biraz zor geçtiği için işi de bıraktım çok şükür benim eşim akşamları geldiğinde ilgilenir falan ama gündüzleri geçmek bilmez. Alışverişe verdim bende kendimi şimdiden bebeğin tüm herşeyini aldım. Kendime de bir sürü şey aldım ama al al o da sıktı beni. Şimdi Etamin işliyorum yeni öğrendim kızıma doğum panosu hazırlıyorum odası için çerçeve içine konacak hayvan figürleri falan çok zevkli tavsiye ederim normalde böyle el işi falan hiç sevmem çokta sıkar beni ama bu Etamin işi çok keyifli Zaman Nasıl geçiyor avlamıyorsun

allah saglikla kucagina almayi nasip etsin.ben de kizima ponpondan minik bi hali yapiyorum daha dogrusu paspas.bebek bakimiyla ilgili kitaplar okuyorum.izindeyim is vs yok aksine mutlu olmaliyim ama insanlari ozluyorum sadece konusmayi vs.neyse ki az kaldi.insallah guzelce atlatiriz bu sureci...

allah saglikla kucagina almayi nasip etsin.ben de kizima ponpondan minik bi hali yapiyorum daha dogrusu paspas.bebek bakimiyla ilgili kitaplar okuyorum.izindeyim is vs yok aksine mutlu olmaliyim ama insanlari ozluyorum sadece konusmayi vs.neyse ki az kaldi.insallah guzelce atlatiriz bu sureci...
İnşallah cnm çok az kalmış senim bebeğini hayırlısıyla kucağına aldığında kimseye ihtiyacın kalmayacak biraz daha sabır sadece

Back
X