hamileliğinde clexane kullanıp normal doğum yapan varmı?

dilek23

hayatımın anlamı oğlum
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2009
90
0
96
İzmir
mrb ben 30 haftalık hamileyim clexane kullanıyorum doktor bir hafta öncesinden iğneyi keseceğini söyledi ama kanamam çok olur diye korkuyorum clexane kullanıpta normal doğum yapan varsa lütfen bilgi verin yardımcı olurmusunuz?

mrb ben 30 haftalık hamileyim clexane kullanıyorum doktor bir hafta öncesinden iğneyi keseceğini söyledi ama kanamam çok olur diye korkuyorum clexane kullanıpta normal doğum yapan varsa lütfen bilgi verin yardımcı olurmusunuz?
canım bende kullandım ve normal doğum sakıncalı.aşırı kanama olabiliyormuş ve hayati tehlikesi var.bende sezeryan oldum.o nedenle normal doğumu tercih etmemeni öneririm.

arkadaşım merhaba

bende coumadin kullanıyorum hamileliğimde riskli olurmu veya sizin rahatsızlığınız ne idi bu ignede kan sulandırıcı aceba coumadin yerine geçermi anne olabilirmiyim bu iğneyi kullanarak

manavgat77 isimli arkadaşımız bilginiz varsa banada yardımcı olabilirseniz çok çok sevinirim

şimdiden çok teşk.

arkadaşlar ben 15 ekimde sezeryan oldum.doktorum iğneden dolayı normal doğum olamayacağını söyledi ve 38+2 haftalıkken aldı.sakın bu iğneyi kullanıp da normal doğumu tercih etmeyin lütfen.çünkü kan sulandırıcı bir iğne olması sebebiyle kanama durmuyıp hayatını kaybeden birisini dahi okumuştum internetten.muhtemelen doktorunuzda normal doğuma karşı çıkacaktır.çıkmasa bile başka doktorlarada danışın derim.

arkadaşlar bende hamileliğimde cleaxane 0.4 kullandım hergün...bende pıhtılaşma bozukluğu var...aynı zamanda dahiliye uzmanıyım...cleaxane kullananlar gayet güzel normal doğum yapabilir eğer başka bir sorun yoksa...çünkü cleaxan nın etkisi 12 saattir.12 saat sonra iğnenin etkisi biter. bu yüzden bazı hastalalara günde 2 kez verilir...innohep kullanan varsa oda uzun etkilidir onun etkiside 24 saattir. sadece aspirin ve coumadin etkisi 1 haftaya uzar.cleaxane nın doğumdan 1 hafta önce kesilmesi değil 3 gün önce bile kesilmesi yeterlidir. sadece coumadin planlı doğumlarda 1 hafta önceden kesilir. aspirinse zaten 32.haftadan sonra kullanılmaz...ama yinede bazı kadın doğumcular kendilerince risk görebildiklerinden normal doğumu önermeyebilir...bana gelince ben sezeryan oldum çünkü ikiz doğurdum ve erken doğum oldu... umarım açıklayıcı olmuştur. doktorunuza bu konuda ısrarcı olmayın ama bunuda rahatlıkla söyleyebilirsiniz...sonuçta kadın doğumcunuz sizi her yönünüzle değerlendirmektedir benimki sadece bilgilendirme amaçlı...

canım o iğnenin adını daha önce hiç duymadım.ben kan sulandırıcı olarak sadece cleaxne biliyorum.iki tane düşük oldu benim ve genetik tahlil yapıldı.onun neticesinde kanda pıhtılaşma olduğu ortaya çıktı.öyle oluncada bebeğe kan gitmiyor ve dolayısıyla oksijende gitmemiş oluyordu.bebeklerimin o nedenle kalp atışları alınamamıştı.ama çok şükür dokuz ay boyunca cleaxne sayesinde bebişimi dünyaya getirdim.darısı başına inşallah...:nazar:

saolun arkadaşlar ama doktor normal doğum olabileceğini söyledive burdada okuyorum ki hep sezaryan olunmuş o yüzden kafam karıştı galiba normal doğum yapan kimse yok varsa lütfen yazsınn

canım o iğnenin adını daha önce hiç duymadım.ben kan sulandırıcı olarak sadece cleaxne biliyorum.iki tane düşük oldu benim ve genetik tahlil yapıldı.onun neticesinde kanda pıhtılaşma olduğu ortaya çıktı.öyle oluncada bebeğe kan gitmiyor ve dolayısıyla oksijende gitmemiş oluyordu.bebeklerimin o nedenle kalp atışları alınamamıştı.ama çok şükür dokuz ay boyunca cleaxne sayesinde bebişimi dünyaya getirdim.darısı başına inşallah...:nazar:

merhaba canım benimde ilk gebeliğim düşükle sonuçlanmıştı.sonra genetik testle kanda pıhtılaşma var olduğunu söledi doktor.ikinci gebeliğimde 4.ayın sonuna kadar clexane kullandım sonra bıraktırdı doktor.folik asiştler falan bi süre devam etti sonra 30.haftada bebeğe giden kodonda kan akış hızında yavaşlama var dedi doktor doppler ölçümünde ve bundan sonra bebeğim gelişim geriliği gösterdi şuan 36.haftadayım ama bebek 33 haftalık görünümünde femur kemiğinde kısalıkı olduğunu söledi.bide 30.haftadan beri ferrum kan hapı ve ecopirin kullanıyorum.2 hafta sonra sezeryan doğum olacak dedi.benim sorum şu olacak acaba bebek sağlıklı doğar mı?doğduktan sonra uzar mı? kilo alır mı?

Kızlar doğum yapanlar bende clexane 0.4 kullanıyorum.Doğuma 2 gün kala bırakıcaz diyor doktorum bişi olurmu bebeğe korkuyorum..Birde doğumdan sonrada kullandınızmı??

merhaba,

ben de 31 haftalık hamileyim ve clexane 0.6 kullanıyorum, hamilelik öncesi kolumda damar tıkanıklığı olduğu için kan sulandırıcı verildi. şimdi dr sezeryan dedi ama sitelerde gördüğüm kadarıyla normal doğum da olabiliyormuş. aranızda normal doğum yapan var mı iğne kullandığı halde?
herhangi bir sıkıntı yaşandı mı acaba?

teşekkürler.

arkadaşlar bende hamileliğimde cleaxane 0.4 kullandım hergün...bende pıhtılaşma bozukluğu var...aynı zamanda dahiliye uzmanıyım...cleaxane kullananlar gayet güzel normal doğum yapabilir eğer başka bir sorun yoksa...çünkü cleaxan nın etkisi 12 saattir.12 saat sonra iğnenin etkisi biter. bu yüzden bazı hastalalara günde 2 kez verilir...innohep kullanan varsa oda uzun etkilidir onun etkiside 24 saattir. sadece aspirin ve coumadin etkisi 1 haftaya uzar.cleaxane nın doğumdan 1 hafta önce kesilmesi değil 3 gün önce bile kesilmesi yeterlidir. sadece coumadin planlı doğumlarda 1 hafta önceden kesilir. aspirinse zaten 32.haftadan sonra kullanılmaz...ama yinede bazı kadın doğumcular kendilerince risk görebildiklerinden normal doğumu önermeyebilir...bana gelince ben sezeryan oldum çünkü ikiz doğurdum ve erken doğum oldu... umarım açıklayıcı olmuştur. doktorunuza bu konuda ısrarcı olmayın ama bunuda rahatlıkla söyleyebilirsiniz...sonuçta kadın doğumcunuz sizi her yönünüzle değerlendirmektedir benimki sadece bilgilendirme amaçlı...
ayyy. çok yararlı bir bir bilgilendirme oldu benim için çok teşekkür ederim. ben şuan 14.haftamdayım ilk 3 ay doktorum clexane kullan dedi sonra tekrar test yaptı 20.haftaya kadar kullan tekrar bakalım bedi belkide doğuma kadar kullanman gerekir demişti ben kesinlikle sezeryan istemiyorum çünkü bunu öğrendiğim iyi oldu çok korkuyordum mecburen kesileceğim diye başka bir sağlık sorunum yok çünkü sadece prtılaşma sorunum var :)

kan sulandırıcı kullanıp normal doğum yapan var mı

Back
X