canım bende kullandım ve normal doğum sakıncalı.aşırı kanama olabiliyormuş ve hayati tehlikesi var.bende sezeryan oldum.o nedenle normal doğumu tercih etmemeni öneririm.mrb ben 30 haftalık hamileyim clexane kullanıyorum doktor bir hafta öncesinden iğneyi keseceğini söyledi ama kanamam çok olur diye korkuyorum clexane kullanıpta normal doğum yapan varsa lütfen bilgi verin yardımcı olurmusunuz?
canım o iğnenin adını daha önce hiç duymadım.ben kan sulandırıcı olarak sadece cleaxne biliyorum.iki tane düşük oldu benim ve genetik tahlil yapıldı.onun neticesinde kanda pıhtılaşma olduğu ortaya çıktı.öyle oluncada bebeğe kan gitmiyor ve dolayısıyla oksijende gitmemiş oluyordu.bebeklerimin o nedenle kalp atışları alınamamıştı.ama çok şükür dokuz ay boyunca cleaxne sayesinde bebişimi dünyaya getirdim.darısı başına inşallah...
ayyy. çok yararlı bir bir bilgilendirme oldu benim için çok teşekkür ederim. ben şuan 14.haftamdayım ilk 3 ay doktorum clexane kullan dedi sonra tekrar test yaptı 20.haftaya kadar kullan tekrar bakalım bedi belkide doğuma kadar kullanman gerekir demişti ben kesinlikle sezeryan istemiyorum çünkü bunu öğrendiğim iyi oldu çok korkuyordum mecburen kesileceğim diye başka bir sağlık sorunum yok çünkü sadece prtılaşma sorunum var :)arkadaşlar bende hamileliğimde cleaxane 0.4 kullandım hergün...bende pıhtılaşma bozukluğu var...aynı zamanda dahiliye uzmanıyım...cleaxane kullananlar gayet güzel normal doğum yapabilir eğer başka bir sorun yoksa...çünkü cleaxan nın etkisi 12 saattir.12 saat sonra iğnenin etkisi biter. bu yüzden bazı hastalalara günde 2 kez verilir...innohep kullanan varsa oda uzun etkilidir onun etkiside 24 saattir. sadece aspirin ve coumadin etkisi 1 haftaya uzar.cleaxane nın doğumdan 1 hafta önce kesilmesi değil 3 gün önce bile kesilmesi yeterlidir. sadece coumadin planlı doğumlarda 1 hafta önceden kesilir. aspirinse zaten 32.haftadan sonra kullanılmaz...ama yinede bazı kadın doğumcular kendilerince risk görebildiklerinden normal doğumu önermeyebilir...bana gelince ben sezeryan oldum çünkü ikiz doğurdum ve erken doğum oldu... umarım açıklayıcı olmuştur. doktorunuza bu konuda ısrarcı olmayın ama bunuda rahatlıkla söyleyebilirsiniz...sonuçta kadın doğumcunuz sizi her yönünüzle değerlendirmektedir benimki sadece bilgilendirme amaçlı...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?